Deși un derby, Prahova Ploiești - Avântul Iordăcheanu (scor final 1-4) era un meci care cu siguranță că nu ar fi atras atenția nimănui, având în vedere că s-a jucat într-o ligă inferioară din România. Și, totuși, Prahova Ploiești, continuatoarea formației care a luat titlul în 1916, a deschis scorul după doar 5 secunde, grație unui autogol.
"Mingea a fost mișcată de la centru de oaspeți, înapoi pentru un coleg, acesta a aruncat balonul în diagonală direct spre extrema care sprintase imediat după fluier. Mingea a ajuns undeva pe semicercul careului de 16 metri, iar fundașul central al gazdelor a vrut să dea cu capul spre portar. Goalkeeperul ieșise și el pe la 12-13 metri și, din cauză că fundasul a sărit în contratimp, a dat-o peste el în poartă; a fost bară laterală și gol!", a povestit arbitrul meciului, Ovidiu Oprea, pentru Libertatea.
Din păcate, nimeni dintre cei aflați pe margine nu a avut inspirația să filmeze startul meciului, astfel că nu există imagini de la ineditul eveniment.
Fotbal
Porto dă afară un jucător din cauza controversei legate de vârsta sa! Are 4 date de naștere
ACUM O ORĂ
Cristian Safta, fratele mai mic al antrenorului de la Avântul Iordăcheanu a fost jucătorul ghinionist care și-a trimis mingea în propria poartă, dar el se va bucura de un record care cu siguranță va dăinui peste ani.

De 40 de ani era în picioare recordul de cel mai rapid autogol

Cel mai rapid autogol din istoria fotbalului era, până în weekendul trecut, cel "reușit" de Pat Kruse, un fundaș englez care a evoluat în ligile inferioare din Anglia.
În ianuarie 1977, acesta își trimitea balonul în propria poartă după doar 6 secunde de joc. După ce fusese declarat jucătorul anului pentru Toquay, în 1976, Kruse a intrat definitiv în istoria grupării, marcând în propria poartă într-o dispută cu Cambridge United, la începutul lui 1977.
Liga
Benzema a fost jefuit în timpul meciului dintre Real Madrid și Elche! Anunțul presei din Spania
ACUM 2 ORE
Liga
Barcelona, victorie dramatică pe terenul lui Alaves! Catalanii s-au apropiat de locurile de UCL
ACUM 9 ORE