Articol scris de Andrei Nicolae
Antrenorul ucrainean nu a vorbit despre situația din țara sa natală și continuă să o antreneze pe Zenit Sankt Petersburg. Tehnicianul în vârstă de 42 de ani este cel mai selecționat jucător din istoria Ucrainei, cu 144 de apariții în tricoul galben-albastru, în perioada 2000-2016.
Fotbal
Matip a dus-o pe Liverpool în avantaj în meciul cu Southampton, înscriind cu capul după un corner
ACUM 6 ORE
În calitate de jucător, Timoshchuk a câștigat titlul atât în Ucraina, alături de Shaktar Donetk, cât și în țara unde antrenează în prezent, cu Zenit. Ucraineanul a făcut parte și din echipa lui Bayern care a cucerit tripla în 2013.
Invazia Rusiei în Ucraina a atras comentarii din partea multor personalități ucrainene, inclusiv a oamenilor din lumea sportului. Timoshchuk nu face parte din acea categorie, iar Federația Ucraineană de Fotbal a decis să taxeze pasivitatea fostului jucător: "De la începutul agresiunii militare a Rusiei asupra Ucrainei, Tymoshchuk...nu numai că nu a făcut nicio declarație în acest sens, dar nici nu și-a oprit colaborarea cu clubul agresorului."
"Într-o perioadă în care alt fost club [al lui Tymoshchuk], Bayern Munchen, publică declarații și susține acțiuni în ajutorul Ucrainei, Tymoshchuk continuă să rămână tăcut.", a precizat comitetul de etică și de fair-play al Federației Ucrainene de Fotbal într-un comunicat.

Tymoshchuk își poate pierde istoricul de jucător din Ucraina

Federația Ucraineană vrea să ia încă o decizie tranșantă în privința situației lui Tymoshchuk. Fostul jucător își poate pierde palmaresul înregistrat în Ucraina, și anume titlurile și cupele câștigate alături de cluburile ucrainene.
De asemenea, federația vrea să șteargă și istoricul de la echipa națională al fostului mijlocaș și să îl excludă din registrul oficial al jucătorilor ce au activat la echipa națională.
Romanian Liga I
Primii fotbaliști care pleacă de la FCSB după ratarea titlului în Liga 1! Anunțul oficialilor
ACUM 7 ORE
Fotbal
Minamino, șut excelent după o pasă a lui Jota! A restabilit egalitatea în Southampton - Liverpool
ACUM 7 ORE