Ajuns la 37 de ani, Dani Alves continuă să evolueze pentru Sao Paolo. Fundașul dreapta brazilian e cel mai titrat jucător din istoria fotbalului, el colecționând nu mai puțin de 36 de trofee la nivel european.
Cel mai important dintre acestea a fost chiar primul, după cum sud-americanul a recunoscut odată cu împlinirea a 14 ani de când Sevilla a câștigat Cupa UEFA.
Sosit pe Sanchez Pizjuan în 2002, Dani Alves a adunat 175 de partide în 5 sezoane și a dus formația andaluză spre primul din cele 6 trofee europene cucerite în istoria sa.
Liga
Suarez, surprins de despărțirea de Atletico! Ce a spus despre ideea de a juca din nou lângă Messi
ACUM 6 ORE
Victoria cu Middlesbrough, din finala Cupei UEFA 2005-2006, rămâne cea mai dulce amintire pentru brazilian. Nu pentru că trofeul ar fi avut o însemnătate mai mare decât cele 3 Ligi ale Campionilor luate în tricoul Barcelonei sau decât cele două Copa America, cucerite cu Brazilia, ci pentru că a fost primul, pentru o echipă care nu se întâlnise niciodată cu gloria europeană.
"În acea zi am început să îmi construiesc cariera europeană. Cum se spune, nu uiți niciodată ce se întâmplă pentru prima oară. Cei care mă cunosc știu că nu mă interesează trofeele, ceea ce contează pentru mine cu adevărat e moștenirea lăsată în urmă. Sunt foarte mândru că am ajutat pe Sevilla să scrie un capitol grozav din istoria ei. Acesta e cel mai important lucru din cariera mea, că am ajutat la schimbarea istoriei unui club precum Sevilla", a spus Dani Alves, citat de sport.es.

Sevilla, mereu în sufletul lui Dani Alves

O parte importantă din sufletul lui Dani Alves a rămas pe Sanchez Pizjuan, unde a avut parte de o căldură aparte din partea suporterilor. Șansa pe care Sevilla i-a dat-o nu poate fi exprimată în cuvinte, motiv pentru brazilian să vorbească la superlativ despre primul său club european la care a evoluat.
"Îi voi fi recunoscător pe veci Sevillei. Mi-a oferit șansa să joc în fotbalul mare și apoi m-a înțeles că vreau să ajung la alt nivel în acest sport plin de legende", a mai spus apărătorul lateral brazilian.
Cu echipa din Sevilla, Dani Alves a câștigat 2 Cupe UEFA, 1 Supercupă a Spaniei, 1 Copa del Rey și 1 Supercupă a Europei.
https://i.eurosport.com/2020/05/11/2817422.jpg
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Romanian Liga I
Dinamo, fără un jucător important la returul cu U Cluj! Cine va rata meciul decisiv din "Groapă"
ACUM 9 ORE
Liga Campionilor UEFA
Cine câștigă finala UCL și de ce? Oameni importanți din fotbalul românesc au păreri diferite
ACUM 10 ORE