Celtic a revenit recent din cantonamentul din Dubai, unde a petrecut 6 zile, iar astăzi a anunțat un caz pozitiv cu coronavirus în cadrul lotului. Este vorba despre fundașul Christopher Jullien, care ar fi fost infectat în timpul călătoriei din Emiratele Arabe Unite.
Conform protocolului autorităților sanitare, Celtic a fost nevoită să trimită în carantină toți membrii care s-au aflat în contact direct cu Jullien.
Astfel, managerul Neil Lennon, asistentul John Kennedy și 14 fotbaliști din lotul primei echipe (inclusiv Jullien) au intrat de urgență în carantină, deși numai Jullien a primit rezultat pozitiv la ultimul test.
Premier League
Lucas Digne, "KO" în Everton-Villa, după ce fanii fostei sale echipe au aruncat o sticlă din tribune
ACUM UN MINUT
Prin urmare, Jullien și cei 15 membri considerați "contacți direcți" vor lipsi la meciul programat diseară, de la ora 21:45, împotriva lui Hibernian.
"Celtic Football Club anunță astăzi că Christopher Jullien a fost testat pozitiv cu COVID-19 și se află în auto-izolare la domiciliu. Îi dorim lui Christopher o revenire rapidă.
Deși toți ceilalți membri ai echipei și ai staff-ului tehnic au primit rezultate negative, am fost informați de către autorități că managerul Neil Lennon, asistentul John Kennedy și alți 13 jucători de la prima echipă sunt considerați 'contacți direcți' și vor trebui să intre în auto-izolare, conform protocolului în vigoare", se arată în comunicatul oficial emis de Celtic.

Celtic, decimată de COVID-19! 14 jucători au intrat în izolare, după ce a fost înregistrat un caz pozitiv

Vestea a picat când nu se putea mai rău pentru Celtic. Trupa lui Lennon se află pe locul 2 în campionatul Scoției, la 22 de puncte în spatele lui Rangers, formația lui Steven Gerrard pentru care evoluează și internaționalul român Ianis Hagi.
Rangers a învins-o pe Celtic în urmă cu o săptămână, în derby-ul "Old Firm" și a făcut un pas uriaș către titlul de campioană. Cu lotul decimat, misiunea lui Celtic nu se anunță deloc ușoară în fața lui Hibernian, echipă aflată pe locul 4 în Scoția. Partida ar urma să se dispute la data programată inițial (azi, ora 21:45), la insistențele trupei din Glasgow.
"Sportul de elită beneficiază de privilegii, iar aceste privilegii nu trebuie să fie abuzate. Sper că Celtic reflectă serios asupra situației", a fost mesajul Primului Ministru din Scoția, Nicola Sturgeon, când a fost întrebat dacă Celtic a respectat măsurile de distanțare socială în cantonamentul din Dubai.
Fotbal
Lucas Digne, "KO" în Villa-Everton, după ce fanii fostei sale echipe au aruncat o sticlă din tribune
ACUM 3 MINUTE
Turkish Süper Lig
Trupa lui Șumudică rămâne pe ultimul loc! Egal cu campioana în ultima etapă
ACUM O ORĂ