Shakhtar Donețk este clubul din Ucraina care are de suferit de pe urma tensiunilor cu Rusia încă din 2014. În urma conflictului armat din acel an, echipa a fost nevoită să plece din localitate și să-și dispute meciurile de pe teren propriu la Lvov, Harkov și Kiev.
Serghei Palkin, CEO al clubului din 2004, a declarat în acest weekend că țara are nevoie de "sprijin maxim" din partea cluburilor din Europa și nu numai.
Fotbal
Matip a dus-o pe Liverpool în avantaj în meciul cu Southampton, înscriind cu capul după un corner
ACUM 7 ORE
"Țara este în război. Rusia a efectuat o invazie masivă asupra Ucrainei. Oamenii sunt uciși. Nu există cuvinte pentru a descrie ceea ce se întâmplă. Comunitatea globală trebuie să oprească acest lucru cât mai curând posibil. Fac un apel la cluburile pe care le-am înfruntat, acestea sunt majoritatea echipe de top ale Europei, precum ă către UEFA și către zecile de milioane de fani să ofere sprijin maxim Ucrainei.
Acest război privește fiecare european. Numai unind forțele putem învinge această nebunie. Cred că împreună vom rezista și vom câștiga. Am trăit multe momente strălucitoare cu Shakhtar Donețk, dar pentru mine personal, cea mai mare victorie din viața mea va fi câștigarea acestui război pentru independența Ucrainei. ", este declarația lui Serghei Palkin, potrivit The Guardian.

CEO-ul echipei Shakhtar Donețk, mesaj din Ucraina: "Împreună vom câștiga!

Oficialul a susținut că se află încă la Kiev, la fel și majoritatea staff-ului și jucătorilor. El a adăugat că gruparea din Ucraina încearcă să-și ajute fotbaliștii străini să iasă din țară.
"Angajații clubului stau în casele lor, în adăposturi anti-bombă, în subsoluri, în stațiile de metrou. Doar acolo unde e mai sigur. Momentan, conform datelor disponibile, nu există victime în rândul angajaților și familiilor acestora. Încercăm să menținem comunicarea internă, să facem schimb de informații, să ne sprijinim reciproc.
Toate gândurile noastre de astăzi se referă la sfârșitul acestui război nebun. La soldații ucraineni, la cei care ne apără țara și dreptul ei la suveranitate și independență. Cred că împreună vom câștiga! ", a mai relatat Serghei Palkin
Romanian Liga I
Primii fotbaliști care pleacă de la FCSB după ratarea titlului în Liga 1! Anunțul oficialilor
ACUM 7 ORE
Fotbal
Minamino, șut excelent după o pasă a lui Jota! A restabilit egalitatea în Southampton - Liverpool
ACUM 8 ORE