Edi Iordănescu, care a ajuns recent la o înțelegere cu oficialii Federației Române de Fotbal pentru a prelua postul de selecționer, lucrează în această perioadă la a-și contura staff-ul.
Potrivit AS.ro, antrenorul nu și-a ales încă secundul, în ciuda zvonurilor potrivit cărora alesul său ar fi Daniel Pancu. Se pare că Edi Iordănescu și-a făcut o listă cu mai multe nume, urmând a purta câte o discuție cu fiecare dintre ei pentru a afla care sunt așteptările acestora.
Secundul va fi ales ulterior, dacă Iordănescu va descoperi un antrenor cu care este pe aceeași lungime de undă în privința strategiei pentru echipa națională.
Fotbal
Edi Iordănescu, vehement după primele meciuri la națională! Ce le-a transmis fotbaliștilor
05/05/2022 LA 09:40
În plus, conform sursei citate, selecționerul le-ar fi solicitat celor de la FRF să aibă în staff doi preparatori fizici. Edi Iordănescu și-a motivat cerința spunând că jucătorii convocați sunt la parametri fizici diferiți, având evoluții diferite ca număr de minute la echipele de club.
Fostul antrenor al celor de la FCSB a făcut o listă cu preparatorii fizici pe care și-i dorește, urmând a purta și cu ei discuții înainte de a se decide asupra celor care vor face parte din staff-ul său.
Citește și:

EDI IORDĂNESCU ARE CA OBIECTIV SĂ DUCĂ NAȚIONALA LA EURO 2024

După toate probabilitățile, Edi Iordănescu, care a semnat un contract valabil 2 ani, va avea ca obiectiv calificarea echipei naționale la turneul final al Campionatului European din 2024. Dacă noul selecționer va duce România la turneul final din Germania, înțelegerea se va prelungi pe alți doi ani, până la finalul preliminariilor Campionatului Mondial din 2026.
Debutul lui Edi Iordănescu pe banca echipei naționale va avea loc în luna martie, când sunt programate două partidei amicale, cu Grecia (acasă) și cu Israel (în deplasare). Ulterior, România va lua parte la a 3-a edție a Ligii Națiunilor, toate cele 6 partide din grupe fiind programate în acest an, 4 în iunie și două în septembrie.
Programul României în Liga Națiunilor:
  • 4 iunie 2022: Finlanda - Bosnia și Herțegovina (ora 19:00), Muntenegru - ROMÂNIA (ora 21:45)
  • 7 iunie 2022: Bosnia și Herțegovina - ROMÂNIA (ora 21:45), Finlanda - Muntenegru (ora 21:45)
  • 11 iunie 2022: Muntenegru - Bosnia și Herțegovina (ora 16:00), ROMÂNIA - Finlanda (ora 21:45)
  • 14 iunie 2022: Bosnia și Herțegovina - Finlanda (ora 21:45), ROMÂNIA - Muntenegru (ora 21:45)
Fotbal
Anghel Iordănescu a comentat debutul lui Edi la națională: "E nepermis, nu e ce ne doream!"
31/03/2022 LA 20:05
Fotbal
România continuă să coboare în clasamentul FIFA! Locul ocupat de naționala lui Edi Iordănescu
31/03/2022 LA 14:24