CFR-ul lui Dan Petrescu a început împiedicat și fără vlagă preliminariile Champions League pe sinteticul din Kazahstan în fața unei echipe cu buget și ambiții mult mai mari. Campionii s-au regrupat în jurul antrenorului care a luat ultimele două titluri în Liga 1 și au reușit cu fiecare meci, cu fiecare calificare, să arate că spiritul bate uneori bugetul, că defensiva aduce succese și că foamea de victorii este mai importantă decât posesia superioară.

Dan Petrescu, cheia succesului

Dan Petrescu poarte face dintr-o echipă bătrână una experimentată și dintr-un club mic din Cluj o sperietoare pentru marile echipe ale Europei.
Romanian Liga I
Arlauskis, la un pas de revenirea în Liga 1! Cu ce club s-a înțeles fostul portar de la CFR Cluj
07/01/2022 LA 11:25
CFR Cluj a măcinat, mestecat și înghițit orice pronostic în fiecare meci jucat în această aventură europeană. Să elimini un club uriaș ca Celtic din Champions League în infernul de la Glasgow, să bați Lazio în grupele Europa League și să învingi de două ori echipa care a câștigat la rândul ei în fața lui PSG de două ori în 2019 sunt roadele unei munci duse la obsesie. Numitorul comun al acestor performanțe este Dan Petrescu, omul care a readus fotbalul românesc pe buzele Europei.

Zidul din fața porții

Giedrius Arlauskis a venit acum 11 ani în vestiarul de la Urziceni. Era un puști din Lituania care a demonstrat că meseria de portar la fotbal e uneori la fel de importantă ca cea la handbal. Arlauskis a fost omul numărul 1 într-o campanie incredibilă care a adus titlul la Urziceni și Liverpool pe Ghenchea într-o primăvară europeană cu aromă de vis.
Dan Petrescu știa că o echipă ca CFR și un mod de gândire al fotbalului ca al lui are nevoie de un portar de inspirația și personalitatea lui Arlauskis. Lituanianul a revenit în România și a continuat ce începuse la Unirea, echipa care a apărut odată cu Dan Petrescu și Arlauskis și a dispărut în negura fotbalului atunci când au plecat.
Faptul că Arlauskis zboară din bară-n bară în Europa este și unul dintre marile atuuri ale lui CFR Cluj, iar acest sezon stă sub semnul blondului portar venit din Lituania.
https://i.eurosport.com/2019/11/07/2712465.jpg
Arlauskis și-a terorizat adversarii cu paradele sale care pot fi comparate cu goluri importante.
49 de șuturi pe poartă și doar 13 goluri primite în cele 12 meciuri jucate în preliminariile Champions League și grupele Europa League. Asta este statistica portarului pe care Dan Petrescu îl consideră talismanul campionilor României.

Arlauskis în acest sezon european

Grupele Europa League
CFR - Rennes 1-0 - 10 șuturi pe poartă / fără gol primit
Rennes - CFR 0-1 - 1 șut pe poartă / fără gol primit
Celtic - CFR 2-0 - 5 șuturi pe poartă / 2 goluri primite
CFR - Lazio 2-1 - 5 șuturi pe poartă / 1 gol primit
Preliminariile Champions League
Slavia Praga - CFR 1-0 - 4 șuturi pe poartă / 1 gol primit
CFR - Slavia Praga 0-1 - 2 șuturi pe poartă / 1 gol primit
Celtic - CFR 3-4 - 6 șuturi pe poartă / 3 goluri primite
CFR - Celtic 1-1 - 4 șuturi pe poartă / 1 gol primit
Maccabi - CFR 2-2 - 4 șuturi pe poartă / 2 goluri primite
CFR - Maccabi 1-0 - 2 șuturi pe poartă / fără gol primit
CFR - Astana 3-1 - 3 șuturi pe poartă / 1 gol primit
Astana - CFR 1-0 - 5 șuturi pe poartă / 1 gol primit
Fotbal
"Asta e singura variantă!" Răzvan Burleanu, anunț de ultimă oră despre numirea noului selecționer
14/12/2021 LA 15:45
Calificările pentru Cupa Mondială UEFA
Dan Petrescu nu ar zice "nu" naționalei de fotbal a României: "Clauza mea de reziliere nu e mare!"
18/11/2021 LA 15:43