CFR Cluj este lider autoritar în Liga 1, având un avans de 8 puncte față de FCSB, dar nu a avut deloc liniște pe tot parcursul sezonului până acum. Clubul a și schimbat antrenorul pe parcurs, după ce a ratat grupele Ligii Campionilor și Europa League, Marius Șumudică fiind înlocuit cu Dan Petrescu.
"Bursucul" a venit cu alte idei, a și intrat în conflict cu anumiți jucători, cel mai recent caz fiind al lui Denis Alibec, care a fost exclus zilele trecute din lot.
Liga
VIDEO | Golul începutului de an a fost reușit de brazilianul de 15 ani dorit insistent de Barcelona
ACUM 25 MINUTE
Potrivit sport.ro, CFR Cluj se desparte de Denis Alibec, dar și de alți jucători, aproximativ o treime din lot. Pe lista posibililor plecări s-ar afla Cristiano Figueiredo, Karlo Letica, Denis Alibec, Mihai Butean, Denis Ciobotariu, Guessouma Fofana, Răzvan Andronic, Dușan Celar, Emmanuel Culio, Denis Rusu, Jonathan Rodriguez, Ovidiu Hoban, Anas Tahiri, Sebastian Mailat, Runar Mar Sigurjonsson și Gabriel Debeljuh. La aceste posibile plecări s-ar putea adăuga cele ale lui Andrei Burcă, Claudiu Petrila și Billel Omrani, pentru care ar exista interes pentru transferuri din partea unor echipe din străinătate.

CFR Cluj ar vrea un lot de 22-24 de jucători pentru partea a doua a sezonului

Antrenorul Dan Petrescu și conducătorii clubului vor hotărî lista finală a plecărilor, în funcție de modul în care jucătorii se vor pregăti și vor evolua în ultimele meciuri din 2021, cu Chindia Târgoviște (4 decembrie / Liga 1), FK Jablonec (9 decembrie / Conference League), CS Mioveni (11 decembrie / Liga 1), FCV Farul Constanța (15 decembrie / Liga 1) și FC Argeș (18 decembrie / Liga 1).
Pentru Butean, Ciobotariu, Andronic și Rusu se pot lua în considerare și eventuale împrumuturi la echipe din Liga 1, Mailat se află în plin litigiu cu clubul și a fost deja trimis la echipa secundă, în timp ce veteranului Hoban i se poate oferi un post în cadrul organigramei, el fiind absolvent de facultate economică și fiind un antrenor secund neoficial, în acest moment, potrivit sursei citate.
Rodriguez a jucat foarte puțin în mandatul lui Dan Petrescu, care îi preferă argentianului pe Bordeianu și Boateng, iar Culio a fost la un pas de bătaie cu antrenorul, la pauza meciului cu AZ Alkmaar. Islandezul Sigurjonsson, un preferat al lui Marius Șumudică, a căzut în dizgrația noii conduceri tehnice, iar Debeljuh fusese deja exclus din lot și ceruse să fie lăsat liber de contract, dar a fost reprimit de "Bursuc", pentru că echipa duce lipsă de atacant central.
De asemenea, soarta lui Alibec la Cluj pare pecetluită, el fiind exclus din lot de Petrescu, după ce a părăsit fărăr acord banca de rezerve, în minutul 70 al meciului cu Academica Clinceni, nemulțumit de i se oferă prea puține minute de joc.
În acest moment, CfR Cluj are un lot de aproximativ 35 de jucători. Iar a doua parte a sezonului, toată energia va fi îndreptată pe campionat, având în vedere că a fost eliminată din Cupa României și va părăsi și Conference League. Astyfel, Dan Petrescu se va limita probabil la un lot de 22-24 de jucători. Pentru a reîmprospăta lotul, CFR pregătește și câteva achiziții, după cum a anunțat Bogdan Mara zilele trecute.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
https://i.eurosport.com/2021/11/29/3262799.png
Liga
Ancelotti a răbufnit după meciul Realului din Cupa Regelui: "Trebuie să se trezească! E o prostie"
ACUM O ORĂ
Premier League
Who’s better | Kepa vs Lloris, duelul etapei cu numărul 23 din Premier League
ACUM 3 ORE