Formația din Gruia e programată pentru azi să joace cu Botoșani, chiar dacă a avut 26 de cazuri pozitive de COVID-19. Elevii lui Dan Petrescu vindecați s-au întors la Cluj la finalul săptămânii trecute, iar acum au de disputat 3 meciuri în 6 zile. În total, clujenii ar putea face peste 1700 kilometri în ceva mai mult de o săptămână (s-a luat în calcul și întoarcerea de la Mogoșoaia la Cluj).
Clujenii studiază varianta să rămână în capitală, după disputa cu FCSB și să se deplaseze apoi direct la Craiova. Astfel, s-ar odihni mai bine și ar scuti timp important pierdut pe drum. Deși nu s-a luat o decizie finală în acest sens, scenariul acesta pare cel mai probabil pentru campioană.

Programul CFR-ului până la finalul sezonului

Romanian Liga I
Dan Petrescu a explicat de ce trimite rezervele la meciul cu FCSB: "E normal!" Ce jucători pleacă
20/05/2022 LA 08:39
Dan Petrescu și cinci jucători de la CFR - Grzegorz Sandomierski, Cristi Manea, Adrian Păun, Damjan Djokovici și Lacina Traore - rămân în continuare pozitivi cu COVID-19. Tehnicianul nu va sta pe bancă pe final de sezon, iar fotbaliștii, evident, nu vor putea să ajute echipa clujeană.
În schimb, Otto Hindrich, Mike Cestor, Dodi Joca, Denis Ciobotariu, Ovidiu Hoban, Luis Aurelio, Cătălin Itu și Billel Omrani au ieșit negativi și vor putea fi utilizați.
Programul CFR-ului
  • Azi: CFR - Botoșani
  • Vineri: FCSB - CFR
  • Luni: Craiova - CFR
CFR are nevoie de trei victorii în ultimele trei meciuri pentru a fi sigură că va cuceri al treilea titlu la rând. În prezent, Craiova este lider în Liga 1 și, judecând după ce s-a întâmplat la Cluj, e mare favorită să ia campionatul.

LPF vrea neapărat sezonul să se încheie pe teren pentru a primi banii din drepturile TV

Răzvan Burleanu a cerut ca meciurile să nu se mai joace. Însă LPF îl contrazice: cei de la CFR au revenit la antrenamente, Dinamo aşteaptă OK-ul de la DSP, astfel că meciurile se vor putea disputa.
Secretarul general al LPF, Justin Ştefan, avertizează că, în cazul în care sezonul s-ar opri, cluburile că vor pierde sume importante din drepturile TV.
Din cele 28 de milioane de euro plătite anual către cluburi, compania care deţine drepturile cerea o treime înapoi în timpul pandemiei când a apărut prima dată varianta ca sezonul să nu se reia.
"Din punctul meu de vedere, acea declaraţie este una extrem de riscantă, ea tinde să ducă la apariţia unor riscuri de a avea prejudicii financiare la nivelul tuturor cluburilor din Liga I. În momentul acesta suntem încă pe scenariul de a termina competiţia pe terenul de joc. Chiar astăzi am primit confirmarea din partea celor de la CFR Cluj că a fost închisă ancheta epidemiologică", a spus Justin Ştefan ieri.
Romanian Liga I
EXCLUSIV | Cum va arăta echipa de start a celor de la CFR Cluj la meciul cu FCSB
20/05/2022 LA 07:03
Romanian Liga I
Bonusuri consistente pentru jucătorii CFR-ului după câștigarea titlului! Cât vor încasa fotbaliștii
17/05/2022 LA 14:47