Fără a fi cap de serie, formația lui Dan Petrescu se aștepta la un adversar puternic pentru faza eliminatorie a competiției. Sorții i-au scos-o în cale pe Sevilla, marea specialistă a Ligii Europa.
Formația spaniolă s-a calificat de pe primul loc în grupa A, cu 5 victorii și o înfrângere. Adversarii au fost însă modești: APOEL, Qarabag și Dudelange. Andaluzii au pierdut chiar ultima partidă, una fără vreo miză, având garantat primul loc în grupă (0-1 pe terenul lui APOEL).

Cine este Sevilla, adversara CFR-ului

Ligue 1
Încă un nume pe lista PSG-ului pentru înlocuirea lui Pochettino! Varianta surpriză din La Liga
ACUM 3 ORE
Condusă de Lopetegui, fostul selecționer al Spaniei și tehnicianul lui Real Madrid, Sevilla a terminat pe locul 6 ultimul sezon din La Liga.
O specialistă a Europa League, Sevilla a câștigat de cinci ori trofeul (record) absolut: 2005–06, 2006–07, 2013–14, 2014–15 și 2015–16.
Are un lot evaluat de transfermarkt la 283 de milioane de euro, de aproape 10 ori mai mult decât CFR-ul (29,2 milioane de euro).
Echipa tip a Sevillei
Vaclik - Jesus Navas, Carrico, Santos Silva, Reguillon - Vazquez, Reges, Banega - Munir, Luuk de Jong, Munoz
În acest sezon al La Liga, Sevilla a mers excelent, fiind momentan pe locul 3, după granzii Barcelona și Real Madrid.
Campioana României, CFR Cluj, a reușit să se califice în 16-imile Europa League după ce a terminat pe locul 2 o grupă extrem de dificilă din care au mai făcut parte Celtic, Lazio și Rennes. Echipa lui Dan Petrescu a obținut 12 puncte, cu unul mai puțin decât campioana Scoției.
Manșa tur din 16-imile Europa League va avea loc pe 20 februarie iar returul va fi la o săptămână distanță (27 februarie). Prima partidă se va disputa în Gruia.
De notat că doar în 16-imile Europa League mai există capi de serie. Începând din optimi, formațiile nu se vor mai bucura de acest statut, lucru care ar putea să o ajute pe CFR, în cazul în care trece mai departe.
Liga
Real Madrid, Barcelona și Atletico, fără victorie în penultima etapă din La Liga! Rezultatele serii
15/05/2022 LA 19:38
Liga
Cum ar fi arătat cele mai tari echipe din La Liga dacă nu ar fi vândut niciun jucător în ultimii ani
29/04/2022 LA 09:24