Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

21 de persoane au decedat în ultimele 24 de ore în Liverpool. Meciul cu Altetico, o posibilă cauză

Cosmin Cioboata

Actualizat 02/04/2020 la 21:50 GMT+3

Meciul dintre Liverpool și Atletico Madrid, desfășurat pe 11 martie în optimile UEFA Champions League, a fost printre puținele care s-au desfășurat în condiții obișnuite, cu suporteri în tribune, deși amenințarea coronavirusului era din ce în ce mai puternică.

atletico fans

Credit imagine: Getty Images

În ultimele săptămâni, numărul cazurilor confirmate cu Covid-19 a crescut rapid în Europa. Situația din orașul Liverpool s-a înrăutățit brusc astăzi, lucru confirmat chiar de cadrele medicale care luptă împotriva pandemiei. Spitalul Royal Liverpool NHS a anunțat că astăzi au decedat 21 de persoane în oraș, în condițiile în care până ieri fusese înregistrat un singur deces.
Potrivit datelor publicate de NHS England, persoanele decedate în întreaga țară au fost testate pozitiv cu Covid-19 în intervalul de timp 19 martie - 1 aprilie. Patru dintre cei decedați astăzi în Liverpool au fost depistați cu coronavirus chiar ieri.
Profesorul John Ashton, care a lucrat ca director regional de sănătate publică în Liverpool, a criticat decizia autorităților de a nu închide orașele din Anglia imediat după apariția primelor cazuri cu Covid-19. Mai mult, profesorul a dezvăluit că meciul dintre Liverpool și Atletico, disputat pe 11 martie, poate fi considerat un potențial factor care a contribuit la rata surprinzătoare de creștere a deceselor din oraș.

Meciul de pe Anfield, o posibilă cauză a răspândirii Covid-19

Ashton a fost unul dintre cei care au criticat decizia organizatorilor de a permite deplasarea și accesul celor 3.000 de fani madrileni la partida de pe Anfield. Acesta a reamintit că în perioada respectivă duelurile din campionatul Spaniei se jucau deja cu porțile închise.
Profesorul a explicat, făcând referire la potrivirea datelor, că duelul din Champions League ar putea fi principala cauză de răspândire a virusului printre locuitorii orașului Liverpool.
"Este dificil să tragem o concluzie fără să cunoaștem toate detaliile necesare. Avem nevoie să știm dacă persoanele respective au fost la meci sau dacă au avut prieteni apropiați care s-au aflat pe stadion. Tot ce putem spune este că diferența de timp dintre ziua meciului și momentul infectării lor se potrivește perfect virusului Covid-19.
Aici vorbim despre oamenii care au manifestat simptome o săptămână după momentul conctractării virusului. Din păcate, la 3 săptămâni după acel meci au fost înregistrate mai multe decese, lucru care arată că partida poate fi considerată o cauză a răspândirii Covid-19.", a explicat profesorul, potrivit Liverpool Echo.
Momentan nu a fost dovedită teoria lui Josn Ashton, însă numărul mare de decese confirmate astăzi pare să îi dea dreptate profesorului. În prezent, în Marea Britanie au fost confirmate 33.718 de cazuri cu Covid-19, în timp ce 2.921 de persoane au decedat din cauza pandemiei.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo