Alisson dezvăluie cel mai important moment al carierei: "Atunci am intrat în istoria lui Liverpool"

Sebastian Ujica

Actualizat 27/11/2019 la 16:26 GMT+2

Alisson a dezvăluit că a fost dorit de Napoli pe vremea în care se afla la AS Roma.

Liverpool goalkeeper Alisson Beckerhas already proved himself to be one of the best in the world

Credit imagine: PA Sport

Portarul celor de la FC Liverpool, Alisson Becker, a acordat un interviu înaintea partidei cu Napoli din această seară. El și-a adus aminte de momentul în care a reușit parada care a calificat-o pe Liverpool în optimile competiției în sezonul precedent. Și de această dată Liverpool are nevoie de o victorie pentru calificare, având însă și varianta câștigării partidei din ultima etapă cu Salzburg.
Napoli face parte din povestea carierei mele. În martie 2018, Roma avea un meci în deplasare la Napoli și a fost grozav pentru mine pentru că am avut 11 parade, un lucru foarte important contra lor. Iar apoi, aici pe Anfield, cred că mi-am trecut numele în istoria lui Liverpool cu acea paradă în fața lor în meciul decisiv, într-un moment de totul sau nimic, cu viața noastră în Champions League pusă în joc. Am pus totul în acea paradă și noi am pus totul în acel meci

Napoli l-a dorit

Liverpool a mers mai departe în optimile UEFA Champions League, Napoli a ajuns în Europa League. Acea paradă a deschis drumul pentru Liverpool către trofeu. Alisson a dezvăluit că putea să ajungă chiar la Napoli în trecut.
Napoli a încercat să mă aducă. Președintele lor a venit la mine, dar dacă mergeam la Napoli de la Roma, aș fi fost într-o situație dificilă în Italia. Nu este un derby oficial, însă există o rivalitate între cele două echipe. O admir mult pe Napoli, au o echipă de top și este mereu dificil să joci contra lor, mai ales când sunt acasă. Dar eu eram determinat să merg la Liverpool

Despre parada decisivă

Alisson a dezvăluit ce gândea în acele momente. Liverpool avea nevoie fie de o victorie cu 1-0, fie de un succes la 2 goluri pentru calificare.
Dacă primeam atunci gol, nu mai există timp să revenim, lucru la care suntem specialiști. Asta e. Totul depinde de asta. M-am antrenat pentru așa ceva toată viața. Eram pregătit. Am fost în poziția corectă și așteptam ca fundașii să degajeze mingea, dar era o centrare dificilă și am văzut mingea ajungând la Milik. Am încercat să acopăr unghiul cât mai mult posibil, să fiu cât mai mare și l-am forțat să oprească și să șuteze rapid. Dacă îi întrebați pe atacanți, cred că vor spune că este cel mai dificil lucru de făcut într-o astfel de situație.
Mingea a venit în mine, dar asta pentru că am atacat-o, am câștigat timp, am făcut situația complicată pentru el. Dacă rămâneam pe poziție, ar fi avut timp și spațiu să aleagă unde să șuteze.
Oamenii care spun că a fost o paradă ușoară, cred că există puțină gelozie în acest comentariu. Ceea ce lucrezi și antrenezi mereu apare în timpul unui joc. Trebuie să rămâi concentrat, în locul potrivit și să iei decizia corectă într-o secundă. Uneori ataci mingea, alteori nu poți aștepta după atacant. Dacă aștepți să reacționezi, poate fi prea târziu. Am făcut o situație dificilă să pară simplă făcând lucruri simple, dar atât de importante

Despre revenirea cu Barcelona

Alisson a fost în poarta ultimelor două echipe care au eliminat-o pe Barcelona din UEFA Champions League, ambele după reveniri spectaculoase. Cu AS Roma, în 2018, și cu Liverpool, în 2019.
Barcelona. Aici. Wow. Puterea acestui loc. Cât am putut să credem și am transformat planul curajos în realitate. (Anfield) Este înfricoșător. Joci împotriva unei echipe foarte bune și fanii o ridică și mai mult. Prefer oricând să fiu alături de Liverpool când joc aici. Când realizezi ceva o dată, știi că e posibil să o faci din nou. Știam că este o situație diferită și un adversar dificil, dar că putem. Cei de la Barca se gândeau la acel meci cu Roma și vorbeau despre asta. Spuneau că au învățat din acea experiență și că nu se va mai întâmpla.
Știam cât de importantă e faza defensivă. Dacă primeam un gol, era gata. Și apoi am marcat al doilea gol și am început să credem că un miracol poate avea loc. În acel moment, ei își aduceau aminte de meciul cu Roma, mă uitam la Messi și Luis Suarez, aveau privirea în pământ și păreau că simt că se va întâmpla din nou

John Barnes, un simbol al luptei anti-rasism

Eurosport aduce legendele aproape de fani. Legenda lui Liverpool, John Barnes, va sosi în România pe 30 noiembrie pentru o întâlnire cu fanii și va fi, de asemenea, la emisiunea Premier League Show.
Barnes a vorbit recent într-un interviu acordat The Guardian despre felul în care lumea fotbalului poate gestiona problema rasismului.
”Fotbalul este cea mai puțin rasistă industrie din țara asta. Da, există oameni care au scandări rasiste și aruncă banane pe teren și sunt probleme privind numărul de antrenori și manageri de culoare, dar care altă industrie oferă unui băiat de culoare aceleași șanse ca unuia alb? Chiar și la nivelul League One și League Two vei vedea cinci sau șase jucători de culoare, pentru că au șansa de a-și maximiza potențialul”, a declarat el.
Toate detaliile despre vizita lui John Barnes la București sunt aici.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo