Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

"Am putea să ne uităm la această poză toată noaptea". Ce i-a impresionat pe cei de la Bayern Munchen

Cosmin Cioboata

Actualizat 24/08/2020 la 19:39 GMT+3

Bayern Munchen s-a impus cu 1-0 împotriva lui PSG și a cucerit trofeul UEFA Champions League. Kingsley Coman a marcat unicul gol al meciului de la Lisabona și a adus în vitrina bavarezilor cel de-al 6-lea trofeu intercontinental suprem.

Robert Lewandowski, starul lui Bayern Munchen

Credit imagine: Getty Images

Meciul de la Lisabona a fost unicul din sezonul european 2019/2020 în care Lewandowski s-a aflat pe teren și n-a reușit să înscrie. Internaționalul polonez a fost lăsat pe bancă numai la ultima partidă din grupe, împotriva lui Tottenham (scor 3-1), atunci când calificarea era asigurată.
Lewandowski a bifat cel mai bun sezon al carierei sale, reușind să marcheze 55 de goluri și să expedieze 10 pase decisive, în toate competițiile. Dintre acestea, 15 goluri au fost înscrise în competiția intercontinentală supremă - a doua cea mai bună performanță într-o stagiune, după Cristiano Ronaldo (17 goluri).

Lewandowski a câștigat trofeul UEFA Champions League, după 7 ani de așteptare

Lewandowski și-a trecut în palmares "tripla" alături de Bayern, în sezonul 2019/2020: UEFA Champions League, titlul în Bundesliga și Cupa Germaniei.
După finala de aseară, cei care se ocupă de contul de Twitter al lui Bayern Munchen au postat o fotografie în care Lewandowski ține în brațe trofeul și îl soarbe din priviri:
"Am putea să stăm aici, uitându-ne la această poză toată noaptea.", au scris germanii.
Lewandowski mai ajunsese o singură dată în finala UEFA Champions League, pe vremea când evolua la Borussia Dortmund, în 2013. La vremea respectivă, "galben-negrii" erau învinși dramatic chiar de Bayern, scor 1-2, cu un gol marcat de Robben în penultimul minut de joc.

Bayern Munchen a câștigat al 6-lea trofeu UEFA Champions League, după finala cu PSG

Kingsley Coman a marcat cel mai important gol al carierei în minutul 60. Atacantul francez a reluat excelent cu capul din careu, după o centrare ideală expediată de Joshua Kimmich.
PSG a alergat după egalare, însă Manuel Neuer a închis poarta formației pregătite de Hans Flick. Neymar a avut ultima mare ocazie a meciului. Complet epuizat, brazilianul a trimis slab către poarta lui Bayern. S-a încheiat 1-0 pentru Bayern Munchen, care și-a trecut în palmares cel de-al 6-lea trofeu UEFA Champions League, după cele obținute în 1974, 1975, 1976, 2001 și 2013.
Grație performanței din această seară, formația germană a egalat-o la numărul de trofee supreme pe Liverpool, câștigătoarea din sezonul precedent. Real Madrid domină ierarhia respectivă, cu 13 trofee, în timp ce AC Milan se află pe locul 2, cu 7 succese în Champions
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo