Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Anunțul lui Tuchel, după ce a stabilit un record unic în UCL: "Mergem la Istanbul să câștigăm!"

Cosmin Cioboata

Publicat 06/05/2021 la 08:05 GMT+3

Chelsea a trecut de Real Madrid, scor 3-1 la general, și s-a calificat în finala UEFA Champions League după o așteptare de 9 ani. Thomas Tuchel a avut numai cuvinte de laudă pentru jucătorii săi, la finalul meciului de pe Stamford Bridge, câștigat de londonezi cu 2-0.

Thomas Tuchel

Credit imagine: Getty Images

Chelsea a învins-o pe Real Madrid cu 2-0 în manșa retur din semifinalele UEFA Champions League și și-a asigurat calificarea în marea finală de la Istanbul, unde va da piept cu Manchester City, pe 29 mai.
Până atunci, cele două echipe se vor înfrunta în Premier League. Meciul de pe Etihad se va disputa sâmbătă (ora 19:30) și va putea fi urmărit în direct și exclusivitate pe Eurosport 1 și Eurosport Player.
Chelsea va juca în finala Champions League după o așteptare de 9 ani. În sezonul 2011/2012, londonezii reușeau să cucerească grandiosul trofeu la Munchen, chiar în fața lui Bayern, după loviturile de departajare. Acela a fost singurul trofeu UCL câștigat de Chelsea în istoria clubului.
În meciul de aseară, Thomas Tuchel a câștigat duelul tactic cu Zinedine Zidane. Chelsea s-a apărat impecabil, ajutată și de intervențiile lui Edouard Mendy, și a știut cum să lovească pe contraatac.
După pauză, londonezii au sporit atacurile la poarta lui Courtois și puteau să rezolve mult mai repede soarta calificării. În cele din urmă, s-a încheiat 2-0 pentru "albaștri", după golurile marcate de Timo Werner și Mason Mount.

Tuchel, mândru de jocul lui Chelsea din meciul cu Real Madrid: "O prestație fantastică!"

Tuchel a devenit astfel primul antrenor din istorie care ajunge în două finale consecutive de Champions League, cu echipe diferite. Sezonul precedent, neamțul s-a calificat în ultimul act pe banca lui PSG, fiind învins de Bayern Munchen, scor 0-1.
Tuchel și-a lăudat jucătorii pentru meciul excelent reușit în fața Realului:
"A fost dificil în prima repriză când Real a avut posesia și ne-a făcut să suferim. Am fost periculoși pe contraatac și, în același timp, n-am pierdut vreun moment dorința și foamea de a ne apărea.
Am reușit o prestație fantastică în a doua repriză și puteam să înscriem mai devreme, pentru a fi mai liniștiți. Este o realizare extraordinară, iar pentru asta vreau îmi felicit echipa.", a declarat Thomas Tuchel, citat de cotidianul Marca.
Chelsea a bifat 19 meciuri fără gol primit de când Tuchel a ajuns la cârma echipei, în ianuarie. Tehnicianul german a calificat formația londoneză în două finale: Cupa Angliei, cu Leicester (15 mai, Eurosport 1) și Champions League, cu Manchester City (29 mai).

Tuchel, cu gândul la marea finală cu Manchester City: "Mergem la Istanbul să câștigăm!"

Întrebat despre șansele ca trupa de pe Stamford Bridge să câștige trofeul UCL, Tuchel a evitat să dea un răspuns concret, însă a spus că londonezii vor merge la Istanbul să câștige:
"Întrebați-mă cu 4 zile înaintea finalei. Este mult prea devreme să vorbesc despre meci, ținând cont că ar putea exista accidentări, jucători ieșiți din formă sau se pot întâmpla alte lucruri.
Trebuie să așteptăm și să vedem. Să sperăm că vom avea întregul lot la dispoziție și în formă bună, pentru că lupta încă nu s-a terminat. Vrem să mergem până la capăt. Vrem să mergem la Istanbul să câștigăm!", a mai declarat Tuchel.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo