"UEFA a confirmat oficial că suspendarea arbitrului român se aplică doar în competițiile UEFA. Astfel, Sebastian Colțescu va avea dreptul de a arbitra în competițiile interne", a transmis FRF.
Comisia de Etică și Disciplină a UEFA a anunțat luni suspendarea lui Sebastian Coltescu până la sfârșitul sezonului 2020/21, adică până la 30 iunie 2021, fără a specifica dacă sancțiunea se aplică sau nu pe teritoriul României. Decizia a fost luată în urma incidentelor de la partida PSG – Istanbul Bașakșehir, din Liga Campionilor, disputată în decembrie 2020.
Conform FRF, în același caz, asistentul Octavian Șovre a fost avertizat. Ambii arbitri români trebuie să participe la un program educațional până la data de 30 iunie 2021.
Liga Campionilor UEFA
Ronaldo a explodat în vestiar, la pauza partidei cu Atalanta: "Nu vă e rușine?". Discursul uluitor
23/10/2021 LA 08:29

Colțescu își caută dreptatea, după decizia UEFA

Deși inițial Colțescu a intenționat să accepte decizia, acesta s-a răzgândit, iar avocatul său a anunțat că va face apel la decizia de ieri a forului european. Din spusele avocatului se înțelege că în apărarea lui Colțescu vor fi invocate cazurile lui Suarez și Neymar, care au fost pedepsiți mult mai blând de către UEFA după ce au fost găsiți vinovați de "conduită incorectă".
"Este o decizie nedreaptă, mai ales dacă o comparăm cu decizia în cazul lui Șovre și cu ceea ce a făcut Neymar, când a scris pe Instagram un mesaj injurios și a primit un meci suspendare. Să nu mai spunem de Luis Suarez că a primit 4 luni, cât Colțescu, pentru că a mușcat un adversar.
Nu sunt decizii consistente, nu se poate ca Neymar să primească o rundă și într-un caz în care s-a confirmat că nu există rasism, ci doar o conduită nepotrivită, să se aplice o sancțiune mult mai dură. Vom face apel, trebuie să continuăm drumul pe care l-am început și să avem încredere că lucrurile vor fi bine. Apelul se face în prima fază la Comisia de Apel de la UEFA și se poate ajunge la TAS. Trebuie să fim precauți, noi spunem toate argumentele în fața Comisiei de Apel, vom vedea ce se întâmplă și dacă nu ne convine mergem la TAS.
Problema cu care ne confruntăm acum e timpul, nu am vrea ca decizia să fie dată după ce o parte a sancțiunii va fi trecut. Va trebui să cerem o suspendare a executării sancțiunii, vom vedea dacă se întâmplă sau nu, apoi vom merge la TAS și vom vedea ce se întâmplă acolo", a spus Josep Vandellos, avocatul lui Colțescu.
Liga Campionilor UEFA
Ronaldo s-a speriat groaznic, nevâzându-l pe fanul intrat pe teren la United - Atalanta
21/10/2021 LA 08:53
Liga Campionilor UEFA
"Nagelsmann e foarte bolnav, dar are în continuare un creier grozav!". Dezvăluirea secundului
21/10/2021 LA 06:09