Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Arbitrii români, puși sub presiune de staff-ul lui Bașakșehir, înaintea scandalului de la Paris

Cosmin Cioboata

Actualizat 10/12/2020 la 13:18 GMT+2

Sebastian Colțescu a ajuns în prim-plan-ul fotbalului mondial, după ce a fost acuzat de rasism în meciul dintre PSG și Istanbul Bașakșehir, din ultima rundă a grupelor UEFA Champions League.

Scandal de rasism cu Sebastian Colțescu în prim plan

Credit imagine: Eurosport

Sebastian Colțescu, al 4-lea oficial al partidei de la Paris de marți seară, a fost acuzat de rasism de către Pierre Webo, antrenorul secund al lui Bașakșehir, în minutul 14. Fostul atacant camerunez a răbufnit în momentul în care Colțescu l-a descris drept "acel negru", după ce a fost întrebat de centralul Ovidiu Hațegan pe cine trebuie să avertizeze.
De acolo s-a iscat un scandal uriaș, în urma căruia cele două echipe au plecat la vestiare, iar meciul s-a amânat. Partida s-a reluat aseară, cu o altă brigadă de arbitri, iar PSG a câștigat cu 5-1.
Recent, în presă au fost făcute publice momentele petrecute înaintea scandalului care a ajuns în întreaga presă internațională. Încă din minutul 10 al meciului de pe Parc des Princes, membrii staff-ului lui Bașakșehir au fost nervoși și au pus presiune pe brigada de arbitri din România.

Brigada de arbitri din România, pusă sub presiune de staff-ul lui Bașakșehir, înaintea scandalului în care Colțescu a fost acuzat de rasism

Totul a început după ce Mahmut Tekdemir l-a faultat pe Neymar, la jumătatea terenului. Hațegan n-a stat pe gânduri și l-a avertizat cu cartonaș galben. Turcii au răbufnit la marginea terenului, iar antrenorul Okan Buruk a început să strige către arbitri, în engleză:
"E primul fault, hei! Primul fault? Ce tot cauți? Ce e asta? E baschet? E ca-n baschet, primul fault de echipă. Noi jucăm foarte curat"
Sebastian Colțescu a încercat să-l liniștească, explicând: "A fost un fault tactic"
Buruk a continuat: "Aici e Champions League, nu e România! Vii tu în Turcia!"
Apoi, pe înregistrare s-au auzit cuvintele lui Colțescu către Octavian Șovre, unul dintre tușieri, apoi către centralul Ovidiu Hațegan: "Tavi, ți-am spus, ăsta e obraznic rău. Ovi, ăsta e obraznic".
În minutul 12, turcii au răbufnit încă o dată, după un fault comis de Rafael asupra lui Bakker, în urma căruia fundașul brazilian al lui Bașakșehir a primit și el cartonaș galben.
Buruk a început să țipe și să conteste decizia lui Hațegan, motiv pentru care a fost și el avertizat. În același timp, de pe margine s-a auzit vocea lui Pierre Webo, care contesta decizia în spaniolă.
Au mai trecut câteva zeci de secunde, apoi a început scandalul în care Colțescu a fost acuzat de rasism.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo