Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

"Asta e reţeta noastră". Anunţul făcut de antrenorul lui Ferencvaros înainte de duelul cu Barcelona

Cristian Mihală

Publicat 20/10/2020 la 08:19 GMT+3

Ferencvaros este marea surpriză a noii ediţii de Champions League. Maghiarii debutează în această seară, pe terenul Barcelonei, iar tehnicianul lor, Serhiy Rebrov, a vorbit despre performanţa incredibilă a echipei sale.

Ferencvaros devine o formație din ce în ce mai interesantă

Credit imagine: Eurosport

După 25 de ani, Ferencvaros, campioana Ungariei, va evolua din nou în cea mai importantă competiţie inter-cluburi din lume. Maghiarii nu par să aibă vreo şansă, în duelurile cu Barcelona, Juventus sau Dinamo Kiev, însă puţini i-ar fi dat vreo şansă să ajungă în grupele Ligii Campionilor. Tehnicianul ucrainean, Serhiy Rebrov, e mândru de ce a realizat formaţia sa şi a dezvăluit că în spatele rezultatelor nu stă altceva decât foarte multă muncă.
"Sunt mândru de echipa noastră. Merităm să fim aici pentru că reprezentăm Ungaria și fotbaliștii mei merită să se bucure de o asemenea competiţie. Reţeta noastră? Nu facem nimic special, doar muncim din greu", a spus Rebrov la conferinţa de presă premergătoare partidei.

Secretul lui Ferencvaros: investiţii într-un proiect serios

Maghiarii au început să investească serios, iar rezultatele se văd. În ultimul an și jumătate, Ferencvaros a transferat nu mai puțin de cinci jucători de peste un milion de euro, recordul fiind deținut de Myrto Uzumi, adus pentru 1,8 milioane de euro chiar în această vară.
Ca atare, deși eliminările lui Djurgarden și mai ales Celtic au surprins, specialiștii din fotbalul din țara vecină anticipau că echipa va face un sezon bun. Evident, acesta s-ar fi tradus printr-o calificare în grupele Europa League, dar Ferencvaros a mers mai departe. A trecut şi de Dinamo Zagreb, iar Molde părea cel mai abordabil adversar posibil pentru play-off-ul Ligii Campionilor. După 3-3 în tur, Ferencvaros a rezistat în confruntarea de la Budapesta, de pe teren propriu, deşi norvegienii au controlat jocul şi şi-au creat mai multe ocazii.
Acum, specialiştii din nou nu îi dau şanse formaţiei maghiare, dar aceasta a devenit deja o formaţie capabilă de surprize uriaşe.
"Adevărul este că, înainte de a începe preliminariile, nimeni nu credea în Ferencvaros, dar iată-ne. Jucătorii mei sunt emoţionaţi, este normal, dar sunt sigur că vom arăta un joc bun", a mai spus tehnicianul maghiarilor.

Barcelona - Ferencvaros | Messi are şansa să se apropie de Ronaldo, în Champions League

Lionel Messi, cu 115 goluri marcate în cea mai importantă competiţie inter-cluburi din lume, are ocazia să se apropie de liderul absolut al marcatorilor în Ligă, Cristiano Ronaldo. Portughezul a ajuns la cota 130, dar va lipsi în partida pe care Juve o va disputa la Kiev, cu formaţia lui Mircea Lucescu, din cauza faptului că a fost testat pozitiv cu COVID-19. Messi e dornic să marcheze, iar Rebrov ştie foarte bine acest lucru, însă ar fi o greşeală ca Ferencvaros să se preocupe exclusiv de starul argentinian.
"Nu este necesar să spunem ceva despre Messi, este cel mai bun din lume și, poate că nu mai marchează atât de multe goluri, dar compensează acest aspect prin faptul că îşi pune excelent în valoare coechipierii", a mai spus Rebrov, care se teme în egală măsură de Ansu Fati, fotbalist care a impresionat în acest debut de sezon: "Un jucător foarte periculos, ca toţi din atacul Barçei. Nu a jucat în ultimul meci din La Liga și cred că va fi pe teren marţi".
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo