Real Madrid s-a impus în deplasare cu Atalanta, scor 1-0, și a făcut un pas mare către calificarea în sferturile UEFA Champions League. Formația pregătită de Zinedine Zidane a beneficiat de un "cadou" după numai 17 minute scurse la Bergamo.
Freuler, mijlocașul italienilor, l-a faultat la marginea careului pe Ferland Mendy, fundașul Realului. Arbitrul Tobias Stieler n-a stat pe gânduri și a scos direct cartonașul roșu.
Decizia a fost contestată de jucătorii Atalantei, care s-au apărat spunând că Mendy nu se afla într-o situație iminentă de gol în momentul contactului.
Champions League
Florentino Perez, ironie la adresa lui Klopp: "Nu înțeleg de ce nu i-a plăcut"
ACUM 6 ORE
Jurnaliștii catalani au răbufnit după faza respectivă, spunând că Real Madrid "a fost încă o dată avantajată de arbitri în Champions League". Chiar și cu om în plus, trupa lui Zidane a dat lovitura târziu, tocmai în minutul 86. Același Mendy, care a obținut cartonașul roșu, a marcat un eurogol, cu un șut plasat de la marginea careului, expediat în vinclu.

Atalanta - Real Madrid 0-1. Gasperini a răbufnit la adresa arbitrajului: "Să se apuce de altceva!"

Gian Piero Gasperini a răbufnit la finalul meciului din Champions League, acuzând vehement decizia arbitrului german din minutul 17.
Tehnicianul Atalantei nu s-a putut abține și a lansat "săgeți" către centralul Tobias Stieler:
"E sinucidere pentru fotbal! Trebuie să știm mai multe despre fotbal, nu putem să avem arbitri care nu au jucat vreodată acest sport. Dacă nu îl ințeleg, să se apuce de altceva! Nu trebuie să fii inginer NASA ca să înțelegi!
Ce s-a întâmplat în această seară este cât se poate de clar. Contactul cu Freuler este evident, însă Romero (n.r. - fundașul Atalantei) putea interveni la fel de bine.
Rămânem cu dezamăgirea că nu am putut să jucăm un meci pe care îl așteptam de multă vreme. Ne doream să jucăm împotriva lui Real Madrid, dar totul a fost distrus. E un meci distrus de o decizie exagerată", a declarat Gasperini, la finalul partidei de la Bergamo.

Atalanta - Real Madrid 0-1. Capello: "Arbitrul a distrus meciul!"

La rândul său, renumitul tehnician Fabio Capello consideră că arbitrul german i-a acordat mult prea ușor cartonașul roșu lui Freuler, având în vedere că "nu era ultimul apărător, iar Mendy se ducea către exterior":
"Arbitrul a distrus meciul! Nu era ultimul jucător, iar Mendy oricum se ducea către exterior. A fost un fault de galben. Ar fi fost frumos ca Atalanta să poată juca cu forţe egale un meci atât de important precum cel cu Real", a spus Fabio Capello, citat de Mundo Deportivo.
Champions League
UEFA a anunţat formatul nou din Champions League şi i se cer mai multe modificări. Ce vor cluburile
ACUM 20 ORE
Champions League
UEFA face "cadou" două locuri în Champions League începând din 2024! Cum va arăta noua regulă
IERI LA 09:39