Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Atalanta - Real Madrid 0-1 LIVETEXT

Cristian Mihală

Actualizat 24/02/2021 la 23:55 GMT+2

Turul optimilor UEFA Champions League se încheie cu două dueluri interesante: Atalanta - Real Madrid şi Borussia Monchengladbach - Manchester City.

Marten De Roon of Atalanta B.C. is tackled by Ferland Mendy of Real Madrid during the UEFA Champions League Round of 16 match between Atalanta and Real Madrid at Gewiss Stadium on February 24, 2021 in Bergamo, Italy.

Credit imagine: Getty Images

Atalanta - Real Madrid 0-1 LIVE

Min 86. GOOOOOOL REAL MADRID! Ferland Mendy a deschis scorul printr-un supergol!
Min 45. O primă repriză controlată în mare parte de Real Madrid, însă deși au un om în plus, madrilenii nu au reușit să își creeze ocazii semnificative.
Min 17. Mendy scăpase spre poarta adversă, însă Freuler l-a faultat pe brazilian chiar la marginea careului. Chiar dacă preluarea lui Mendy părea să fie în lateral, arbitrul a concluzionat că a fost o fază iminentă de gol oprită și l-a eliminat pe Freuler. Misiunea Atalantei a devenit mult mai dificilă.
Min 10. Un ritm excelent în debutul meciului iar Real Madrid, poate surprinzător, este echipa care domină prima parte a partidei. Surprinzător pentru că echipa lui Zidane a venit în Italia fără 9 jucători de bază.
Min 1. A început meciul de la Bergamo!
Echipele de start
Atalanta: Gollini, Toloi, Romero, Djimsiti, Maehle, De Roon, Freuler, Gosens, Pessina, Zapata, Muriel
Real Madrid: Courtois, Vazquez, Varane, Nacho, Mendy, Kroos, Casemiro, Modric, Asensio, Vinicius, Isco

Preview

După demonstraţia de forţă arătată de Bayern Munchen aseară, la Roma, contra lui Lazio, partidele de azi promit şi ele spectacol. Atalanta şi Real Madrid sunt două formaţii axate pe ofensivă, în timp ce City e văzută de specialişti cu a doua şansă la cucerirea trofeului.

Atalanta - Real Madrid, partidă echilibrată

Real Madrid va avea o misiune dificilă în Italia, pe Gewiss Stadium, din Bergamo, împotriva Atalantei, o echipă cu un apetit ofensiv foarte mare. Accidentările îi dau mari bătăi de cap lui Zidane, care va fi nevoit să facă deplasarea în Italia fără mulţi jucători de bază.
În plan intern, Atalanta stă destul de bine din punct de vedere al rezultatelor, are 5 meciuri consecutive fără înfângere, în toate competiţiile şi se află pe locul 5, la un punct de locurile de Champions League. În ultimul meci din campionat, echipa lui Gian Piero Gasperini a reuşit un succes spectaculos, cu 4-2 în faţa lui Napoli. Pe teren propriu, Atalanta pare o echipă invincibilă, având o singură înfrângere în ultimele 12 partide disputate ''acasă'', în toate competiţiile.
În grupele Ligii Campionilor, Atalanta a terminat pe locul 2, cu 11 puncte. Grupa a fost câştigată de Liverpool, iar ceilalţi adversari ai italienilor au fost Ajax şi Midtjylland. Trupa lui Gasperini are un apetit ofensiv ridicat, având al doilea atac din Serie A (53 goluri), după liderul Inter. Pentru disputa din această seară, tehnicianul italienilor nu va putea conta pe Hans Hateboer, accidentat. În plus, Atalanta a pierdut doar 6 din ultimele 29 de jocuri disputate în cupele europene.

Real Madrid, decimată de accidentări înainte de meciul din Champions League

Real Madrid nu se va putea baza pe o serie de jucători importanţi pentru disputa din această seară, din cauza accidentărilor. Zidane va avea la dispoziţie un lot mai puţin numeros. Totuşi, în campionat se află pe poziţia a doua, la 3 puncte de liderul Atletico Madrid, dar cu un meci în plus faţă de trupa lui Simeone. Realul vine după 4 victorii consecutive şi are un moral ridicat pentru partida din Italia.
În faza grupelor, trupa lui Zizou a terminat pe primul loc, cu 10 puncte. Adversarii madrilenilor au fost Monchengladbach, Shakhtar şi Inter. Lista jucătorilor accidentaţi de la Real Madrid este destul de lungă şi cuprinde nume ca: Benzema, Carvajal, Hazard, Marcelo, Militao, Odriozola, Ramos, Rodrygo şi Valverde. Aproape o echipă întreagă nu va avea la dispoziţie Zidane pentru meciul de pe Gewiss Stadium.
Cele două echipe se vor întâlni pentru prima dată în Europa. Jocul ofensiv al italienilor este datorat lui Muriel şi Zapata, care au înscris împreună o bună parte dintre golurile Atalantei în acest sezon de Serie A. De cealaltă parte, Real Madrid va încerca să suplinească jucătorii indisponibili din atac, iar Zizou va căuta să ofere fantezie unei formaţii fără mulţi jucători de bază. Arbitrul întâlnirii va fi Tobias Stieler.
Echipe probabile Atalanta - Real Madrid:
  • Atalanta: Gollini - Toloi, Romero, Djimsiti - Maehle, De Roon, Freuler, Gosens - Pessina, Zapata, Ilicic
  • Real Madrid: Courtois - Vazquez, Varane, Nacho, Mendy - Kroos, Casemiro, Modric, Isco - Asensio, Vinicius Jr.

Monchengladbach - City. "Cetăţenii", mari favoriţi la calificare

Celălalt meci din această seară aduce în faţă două echipe cu stări de spirit total diferite. Monchengladbach traversează o perioadă nefastă în campionat, după ce nu a cunoscut gustul victoriei în ultimele 3 partide. Trupa lui Marco Rose, care din vară va fi noul antrenor al Borussiei Dortmund, a ajuns pe poziţia a opta, la 9 puncte de locurile de Champions League.
De cealaltă parte, City pare că nu va avea emoţii în ceea ce priveşte câştigarea campionatului, în Anglia. Are 10 puncte avans faţă de Manchester United şi impresionează cu defensiva sa.
Puskas Arena (Budapesta)

Monchengladbach - City, la Budapesta

Partida dintre Monchengladbach şi City se va disputa la Budapesta, pe ''Puskás Aréna'', asta deoarece UEFA a fost nevoită să modifice locul de disputare a unelor partide din Champions League şi Europa League, din cauza situaţiei generate de pandemia de coronavirus.
Astfel, stadionul din Budapesta găzduieşte al doilea meci din optimile Champions League, după Leipzig - Liverpool. Cele două formaţii au obiective total diferite. Nemţii îşi doresc să prindă un loc de Champions League, în timp ce City îşi doreşte să câştige campionatul şi să ajungă cât mai departe în Liga Campionilor.
Trupa antrenată de Rose trece printr-o perioadă grea, fiind la 9 puncte de locurile care duc în grupele Ligii, sezonul viitor. City, la polul opus, traversează o perioadă de vis. Echipa lui Guardiola are 18 victorii consecutive în toate competiţiile, iar titlul pare tot mai aproape de ''cetăţeni''. În grupe, Monchengladbach s-a calificat, la limită, de pe locul 2, cu 8 puncte, la egalitate cu Shakhtar, care a terminat, însă, pe 3. Grupa a fost câştigată de Real Madrid, iar celălalt adversar a fost Inter. Pentru partida de la Budapesta, Rose nu va putea conta pe Thuram, accidentat.

Parcurs impresionat pentru trupa lui Guardiola

După un sezon în care a fost eliminată în sferturile UCL de Lyon, scor 1-3 şi a terminat pe 2 în Premier League, Manchester City pare că va avea parte de un sezon total diferit. Echipa lui Guardiola se află pe primul loc în Premier League, având 10 puncte peste ocupanta locului 2, Manchester United. Are o serie impresionantă de 18 victorii consecutive în toate competiţiile şi are al doilea atac din Premier League, după United. ''Cetăţenii'' vor să ia o opţiune serioasă pentru calificarea în sferturi, încă din această partidă. În grupe, City nu a avut adversar, câştigând-o cu 16 puncte. Adversarii englezilor au fost Porto, Olympiakos şi Marseille. Guardiola nu va putea conta pe Ake, care este accidentat. Astfel, cei doi tehnicieni pot alinia cam cele mai bune formule de start pe care le au la dispoziţie.
Specialiştii o consideră pe City favorită, datorită parcursului senzaţional al englezilor, iar un rezultat pozitiv în această seară al nemţilor ar reprezenta o surpriză. Jucători precum Sterling, De Bruyne sau Fernandinho, pot face diferenţa în favoarea echipei lui Guardiola. De cealaltă parte, Stindl este principalul om de gol al lui 'Gladbach, cu 10 reuşite în acest sezon competiţional. Arbitrul confruntării va fi Artur Dias.
Echipe probabile Monchengladbach - Manchester City:
  • Monchengladbach: Sommer – Ginter, Zakaria, Elvedi – Lainer, Kramer, Neuhaus, Bensebaini – Stindl – Plea, Hofmann
  • City: Ederson – Walker, Stones, Ruben Dias, Cancelo – De Bruyne, Rodri, Gundogan – Sterling, Jesus, Foden
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo