Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

"Băieţelul cu freză şi nume de fetiţă", marea descoperire a lui Lucescu. Azi sunt faţă în faţă

Cristian Mihală

Publicat 20/10/2020 la 14:31 GMT+3

Mentor vs ucenic. Prima etapă din Champions League propune o confruntare interesantă, pentru noi, românii. Juventus se deplasează la Kiev, pentru disputa cu formaţia lui Mircea Lucescu, Dinamo. Pirlo, tehnicianul piemontezilor a fost lansat în fotbalul mare de reputatul tehnician al ucrainenilor.

Pirlo, pe vremea când evolua pentru Brescia, acum 25 de ani

Credit imagine: Eurosport

Mircea Lucescu și-a început cariera de antrenor la numai 34 de ani. Încă de la început, tehnicianul român a avut o aplecare către tinerii jucători, pe care i-a aruncat în marile bătălii de la vârste foarte fragede. De asemena, este cunoscută și măiestria lui Lucescu de a șlefui jucători foarte talentați, în special brazilieni, pe care i-a transformat în jucători care au costat zeci de milioane de €.

Pirlo, perla absolută descoperită de Lucescu

Cât a antrenat în străinătate, Mircea Lucescu s-a ghidat după aceleași principii când a venit vorba de tinerii fotbaliști. Poate cel mai mare talent descoperit de antrenorul român este Andrea Pirlo. Când era antrenorul Bresciei, Lucescu l-a luat pe Pirlo la echipa mare când avea numai 15 ani. Nu a putut să-l debuteze la acea vârstă pentru că regulamentul nu o permitea, dar în următorul sezon, la doar 16 ani și 2 zile, Andrea Pirlo debuta în Serie A.
Cariera pe care a avut-o apoi italianul este cunoscută de toată lumea, iar recunoștința acestuia față de antrenorul român a fost arătată de mai multe ori. În cartea sa bigrafică, Andrea Pirlo i-a dedicat un capitol întreg lui Mircea Lucescu.
"Priveam des antrenamentele și meciurile echipelor de juniori, pentru că veneau mereu jucători din toată Lombardia. Mi-a atras atenția un băiețel cu nume și freză de fetiță, dar care vedea jocul extraordinar. L-am chemat la prima echipă și foarte curând l-am și debutat, pentru a-i da greutate în vestiar. Avea 16 ani și se numea Andrea Pirlo", îşi aducea aminte Lucescu, peste ani.
Tehnicianul român l-a pregătit pe Pirlo atât la Brescia, cât şi la Inter, chiar dacă pentru o perioadă foarte scurtă. Înainte de disputa din această seară, fostul mare mijlocaş a vorbit la superlativ despre cel care i-a ghidat primii paşi în carieră şi i-a oferit sfaturi importante pentru viitor.
"Lucescu a fost primul meu antrenor, el m-a adus la prima echipă când aveam 15 ani și am debutat la 16 ani. Încă vorbim. Mereu o să-i fiu recunoscător. Acum este o bună oportunitate să-l înfrunt", a spus Andrea Pirlo la conferinţa de presă de dinaintea duelului cu Dinamo Kiev.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo