Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Barcelona - Bayern Munchen 2-8. Bavarezii se califică în semifinalele UEFA Champions League

Cosmin Cioboata

Actualizat 15/08/2020 la 01:06 GMT+3

Bayern Munchen s-a impus categoric împotriva Barcelonei, scor 8-2, și s-a calificat în semifinalele UEFA Champions League.

Barcelona - Bayern Munchen 2-8, în sferturile UEFA Champions League

Credit imagine: Getty Images

Quique Setien nu va mai fi antrenorul Barcelonei, după meciul cu Bayern Munchen

Barcelona a suferit în această seară cea mai drastică înfrângere din ultimii 77 de ani. Catalanii au pierdut cu 8-2 în fața lui Bayern Munchen și au părăsit UEFA Champions League în sferturile de finală. Potrivit jurnalistului Fabrizio Romano, de la Sky Sport Italia, conducerea Barcei i-a decis deja soarta lui Quique Setien. Potrivit italianului, acesta va fi demis după meciul cu Bayern, urmând ca anunțul oficial să fie făcut cât mai curând.
"Barcelona a hotărât deja să-l demită pe Quique Setien după înfrângerea teribilă împotriva lui Bayern Munchen. Nu va mai fi antrenorul echipei în următorul sezon.", a anunțat Fabrizio Romano, cel care a confirmat și sosirea lui Andrea Pirlo pe banca lui Juventus, în urmă cu câteva zile.
În același timp, Eric Abidal ar urma să fie demis din funcția de director sportiv, potrivit lui Gianluca di Marzio.

Cum a fost surprins Messi în vestiar, la pauza meciului cu Bayern Munchen

Camerele TV au surprins câteva imagini din vestiarul Barcelonei, la pauză. După primele 45 de minute, scorul era 4-1 pentru Bayern, iar dezamăgirea lui Leo Messi se putea vedea cu ochiul liber. În același timp, Ter Stegen stătea lipit de ușă, fără reacție.
Jucătorii Barcelonei, la pauza meciului cu Bayern Munchen
Pique s-a arătat extrem de supărat după înfrângerea incredibilă a Barcelonei din această seară. Fundașul a dezvăluit că, dacă va fi nevoie, el va fi primul care va pleca de pe Camp nou:
"A fost un meci oribil, mă simt teribil. 'Rușine' este cuvântul potrivit. Nu poți juca așa. Nu este nici prima, nici a doua și nici a treia oară când se întâmplă asta. Este foarte dificil, cu toții trebuie să ne gândim la ce s-a întâmplat. Clubul are nevoie de o schimbare și nu vorbesc despre antrenor sau jucători. Nu vreau să arăt cu degetul pe nimeni. Nimeni nu este de neînlocuit. Eu voi fi primul care va pleca dacă va fi nevoie. Am ajuns la fundul lacului.", a spus Pique, citat de Mundo Deportivo.

Barcelona, desființată de presa catalană, după înfrângerea istorică în fața lui Bayern Munchen

"O echipă campioană a spulberat o echipă tânără. Bayern Munchen n-a avut milă de Barcelona și a dominat clar acest meci din sferturile UEFA Champions League. Ceea ce s-a dovedit mai devreme o înfrângere grea s-a transformat în cea mai umilitoare înfrângere din istoria Barcelonei.", au scris cei de la Sport.es, la finalul meciului.
Este pentru prima oară în ultimii 13 ani când Spania nu va avea vreo echipă calificată în semifinalele UEFA Champions League.
Barcelona nu mai primise 8 goluri într-un singur meci din 1946. Se întâmpla într-un meci cu Sevilla, din Cupa Spaniei. De asemenea, cea mai drastică înfrângere din istoria catalanilor a avut loc tot împotriva Sevillei, în 1943: scor 11-1.
Bayern Munchen este prima echipă care marchează 8 goluri într-un meci din fazele eliminatorii ale UEFA Champions League. Bayern a înregistrat 24 de victorii și o remiză în ultimele 25 de meciuri, în toate competițiile.
FINAL! Bayern Munchen se califică în semifinalele UEFA Champions League, după o victorie incredibilă împotriva Barcelonei.
Min 88. GOOOOOOL Bayern Munchen! Philippe Coutinho face "dubla" cu un șut printre picioarele lui Ter Stegen.
Min 85. GOOOOOOL Bayern Munchen! Philippe Coutinho marchează din cădere, împotriva echipei de la care este împrumutat.
INFO: Numai 3 jucători au reușit să înscrie în 8 apariții consecutive în UEFA Champions League: Cristiano Ronaldo, Ruud van Nistelrooy și... acum Robert Lewandowski.
Doar 5 jucători au reușit să înscrie de cel puțin 50 de ori pentru o singură echipă în UEFA Champions League: Leo Messi (114), Cristiano Ronaldo (105), Raul (66), Karim Benzema (52) și... acum Robert Lewandowski (50).
Min 82. GOOOOOOL Bayern Munchen! Marchează Robert Lewandowski, "mașinăria de goluri" a bavarezilor. Polonezul a reluat cu capul din fața porții, după o centrare expediată de Coutinho, jucătorul împrumutat de Barca la campioana Germaniei.
Min 75. Dublă schimbare la Bayern. Intră Coutinho în locul lui Gnabry și Sule în locul lui Boateng.
Min 70. La Barcelona intră Ansu Fati în locul lui Sergio Busquets.
Min 69. Gnabry, aproape să marcheze din nou. Atacantul lui Bayern a șutat violent de la marginea careului, dar Ter Stegen a repins.
Min 67. Ivan Perisic este înlocuit de Kingsley Coman.
INFO: Bayern Munchen a devenit prima echipă din istorie care marchează 5 goluri împotriva Barcelonei într-un meci de UEFA Champions League.
INFO: În drumul său spre careul Barcelonei, Davies i-a driblat pe Messi, Vidal și Semedo.
Min 63. GOOOOOOL Bayern Munchen! Alphonso Davies a reușit o cursă superbă pe partea stângă a terenului Barcelonei, apoi i-a pasat excelent lui Joshua Kimmich în fața porții, de unde acesta a marcat fără probleme.
INFO: Din 2015 nu mai reușise Suarez să marcheze în deplasare în UEFA Champions League.
Min 56. GOOOOOL Barcelona! Luis Suarez înscrie după o acțiune superbă. Uruguyanul l-a fentat elegant pe Boateng și a finalizat impecabil, cu un șut la colțul lung.
Min 53. Robert Lewandowski a reușit să marcheze, însă golul a fost anulat pe motiv de offside.
Min 46. Antoine Griezmann este introdus pe teren, în locul lui Sergi Roberto.
Min 46. A început repriza secundă de la Lisabona!
INFO: La pauza meciului de la Lisabona, cei care se ocupă de contul de twitter FC Bayern English (contul oficial al lui Bayern din Anglia) au postat un mesaj amuzant: "De ce a trebuit să se încheie prima repriză?".
Pauză. Bayern, cu un pas în semifinalele UEFA Champions League. Bavarezii conduc cu 4-1 după primele 45 de minute. De notat este că formația catalană n-a mai încasat vreodată 4 goluri într-o primă repriză din prestigioasa competiție continentală.
INFO: Thomas Muller a devenit jucătorul cu cele mai multe goluri înscrise în UEFA Champions League împotriva Barcelonei (6).
Min 30. GOOOOOOL Bayern Munchen! Germanii fac spectacol la Lisabona! Thomas Muller reușește "dubla", cu o reluare din fața porții. Kimmich a centrat din partea dreaptă, iar Muller a finalizat simplu din câțiva metri.
INFO: Gnabry a marcat 7 goluri în 7 meciuri din sezonul curent din UEFA Champions League.
Min 27. GOOOOOOL Bayern Munchen! Serge Ghabry dublează avantajul formației bavareze, la finalul unei curse spre poarta lui Ter Stegen. Atacantul lui Bayern a fost lansat excelent de Goretzka și a finalizat ideal, pe lângă goalkeeper-ul Barcelonei.
Min 22. GOOOOOOL Bayern Munchen! Ivan Perisic înscrie cu un șut puternic la colțul lung, din partea stângă a careului mic.
Min 20. Messi reușește o primă acțiune personală superbă. Starul argentinian a intrat spectaculos în careul lui Bayern și a tras plasat la colțul lung, însă Neuer s-a întins și a reținut fără emoții.
Min 9. Luis Suarez, aproape s-o aducă în avantaj pe Barca. Scăpat singur cu portarul, uruguayanul a tras la colțul scurt, dar Neuer a fost pe fază și a salvat-o pe Bayern.
Min 7. GOOOOOOOL Barcelona! Formația catalană restabilește egalitatea după un autogol spectaculos al ghinionistului David Alaba. Fundașul austriac a respins mingea defectuos, peste portarul Manuel Neuer.
Min 4. GOOOOOOOL Bayern Munchen! Thomas Muller deschide scorul la Lisabona, după o combinație cu Robert Lewandowski la marginea careului. Neamțul a prins un șut cu pământul la colțul lung, la care Ter Stegen n-a putut interveni.
Min 1. A început meciul de la Lisabona!
Echipele de start:
  • Barcelona: Ter Stegen - Semedo, Pique, Lenglet, Alba - Roberto, Busquets, De Jong - Messi, Suarez
  • Bayern Munchen: Neuer - Kimmich, Boateng, Alaba, Davies - Goretzka, Alcantara - Gnabry, Muller, Perisic - Lewandowski
21:45. Doar doi jucători au contribuit la cel puțin 50 de goluri în campionat și cupele europene în sezonul curent: Lionel Messi (52) și Robert Lewandowski (55). Cei doi se vor întâlni pe teren în această seară.
21:40. Sfertul de finală din această seară este al 13-lea consecutiv pentru Barcelona.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo