Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Barcelona și Bayern Munchen, ultimele echipe calificate în "Final 8"-ul din UEFA Champions League

Cosmin Cioboata

Publicat 09/08/2020 la 00:01 GMT+3

Barcelona și Bayern Munchen au obținut calificarea în sferturile UEFA Champions League. Catalanii au trecut cu 3-1 (4-2, la general) de Napoli, în timp ce campioana Germaniei s-a impus în fața lui Chelsea cu 4-1 (7-1, la general).

Lionel Messi, căpitanul Barcelonei

Credit imagine: Getty Images

Barcelona s-a distrat cu Napoli în debutul meciului de pe Camp Nou, reușind să deschidă scorul după 10 minute. Lenglet a marcat cu capul după un corner executat de Rakitic. A fost primul gol marcat de fundașul francez în UEFA Champions League, pentru trupa pregătită de Quique Setien.
Leo Messi și-a început recitalul de acțiuni personale în minutul 23, când a reușit să dubleze avantajul catalanilor. Starul argentinian a trecut printre 2 adversari, a rămas cu noroc în controlul mingii, apoi l-a învins elegant pe goalkeeper-ul lui Napoli, cu un șut din câțiva metri de poartă.
Napoli este a 35-a "victimă" a lui Messi în Champions League.
Messi a reușit să marcheze din nou în minutul 30, însă reușita a fost anulată pe motiv de henț. Tot Leo Messi s-a aflat în prim-plan înainte de pauză, când a obținut un penalty după un contact cu uriașul Koulibaly. Fundașul lui Napoli a degajat în picorul lui Messi, după ce argentinianul a intrat excelent în fața sa, în careul italienilor.
Luis Suarez a transformat impecabil în minutul 45+1, cu un șut la vinclu. A fost golul cu numărul 25 pentru Suarez în Champions League: unul pentru Ajax și 24 pentru Barcelona. Atacantul catalanilor este al doilea jucător uruguayan care atinge această bornă, după Edinson Cavani, fostul vârf al lui PSG.
Insigne a reușit să reducă din diferență în minutul 45+5, tot din lovitură de la 11 metri. Rakitic a faultat în careu, iar centralul a dictat penalty. Atacantul lui Napoli a transformat fără emoții, păcălindu-l pe Ter Stegen.
Repriza secundă a fost lipsită de goluri, iar Barcelona s-a calificat cu scorul de 4-2 la general, după 1-1 în tur și 3-1 în retur.

Bayern Munchen - Chelsea 4-1. Lewandowski, 2 goluri și 2 pase decisive

Aflată la adăpostul succesului cu 3-0 din turul de pe Stamford Bridge, Bayern Munchen a câștigat fără emoții și duelul din Germania, după o nouă seară în care Robert Lewandowski a strălucit. Polonezul și-a trecut în cont 2 goluri și 2 assist-uri în meciul cu formația pregătită de Frank Lampard, ajungând la o bornă impresionantă. Atacantul lui Bayern a marcat golul cu numărul 13 în stagiunea curentă din UEFA Champions League.
În afară de Cristiano Ronaldo și Leo Messi, doar alți 2 jucători au reușit să înscrie cel puțin 12 goluri într-o singură stagiune din prestigioasa competiție - Ruud van Nistelrooy și Mario Gomez.
Lewandowski a deschis scorul din penalty în minutul 10, apoi a pasat decisiv la reușita lui Perisic, 14 minute mai târziu. Hudson-Odoi a reușit să reducă din diferență în minutul 28, dar Ovidiu Hațegan, centralul partidei, a anulat golul pe motiv de offside, după intervenția arbitrajului VAR. Tammy Abraham a reușit în cele din urmă să înscrie pentru Chelsea înainte de pauză, iar la pauză s-a intrat cu 2-1.
Tolisso a dus scorul la 3-1 în minutul 76, după un nou assist oferit de Lewandowski. Polonezul a stabilit scorul final în minutul 84, când a reluat cu capul centrarea expediată de Odriozola. S-a încheiat 4-1 (7-1, la general), iar Bayern Munchen s-a calificat în sferturi, unde o va întâlni pe Barcelona.
De menționat este că Bayern a devenit prima echipă din UEFA Champions League (formatul actual) care reușește să câștige primele 8 meciuri dintr-o campanie. Bavarezii au marcat de 31 de ori, au primit 6 goluri și au încheiat 4 meciuri fără să încaseze vreun gol.
UEFA Champions League | Iată cum arată tabloul final al sferturilor de finală:
  • Atalanta vs PSG (12 august)
  • RB Leipzig vs Atletico Madrid (13 august)
  • Barcelona vs Bayern Munchen (14 august)
  • Manchester City vs Lyon (15 august)
Iată cum vor arăta duelurile din semifinalele UEFA Champions League:
  • RB Leipzig/Atletico Madrid vs Atalanta/PSG
  • Manchester City/Lyon vs Barcelona/Bayern Munchen
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol