Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Barcelona și Juventus, calificate în optimile Champions League! Rezultatele serii

Cosmin Cioboata

Actualizat 25/11/2020 la 00:16 GMT+2

În această seară s-au aflat primele 4 echipe calificate în optimile UEFA Champions League. Barcelona, Juventus, Chelsea și Sevilla și-au câștigat meciurile și și-au asigurat locul în primăvara europeană, cu 2 meciuri rămase din faza grupelor.

Cristiano Ronaldo insieme a Paulo Dybala, Juventus, Champions League 2020, Getty Images

Credit imagine: Getty Images

Fără Messi, menajat de Ronald Koeman, Barcelona s-a impus clar pe terenul lui Dinamo Kiev, scor 4-0, și și-a asigurat locul în faza următoare a competiției.
Sergino Dest a deschis scorul în fața echipei pregătite de Mircea Lucescu în minutul 52, servit de Martin Braithwaite. Americanul a finalizat cu un șut la colțul lung și a bifat primul său gol pentru Barcelona și, în același timp, primul său gol din UEFA Champions League.
Braithwaite a dublat avantajul catalanilor 5 minute mai târziu. Atacantul danez s-a poziționat excelent la a doua bară și a trimis în plasă mingea deviată de Mingueza. La fel ca și tânărul Dest, Braithwaite și-a trecut în cont primul gol din UEFA Champions League.
Tot Braithwaite a dus scorul la 3-0 în minutul 70, din lovitură de la 11 metri. Danezul a fost împins în careu, iar arbitrul a dictat penalty. Braithwaite a transformat fără emoții, cu un șut în dreapta portarului. Griezmann, intrat în repriza secundă, a stabilit scorul final în prelungirile meciului, cu un șut din interiorul careului.
S-a încheiat 4-0, rezultat în urma căruia Barca a acumulat 12 puncte în grupa G și și-a asigurat calificarea în optimile Champions League.

Juventus a câștigat în prelungiri meciul cu Ferencvaros și s-a calificat în optimile Champions League

În celălalt meci din grupă, Juventus a câștigat în prelungiri meciul cu Ferencvaros, scor 2-1, la Torino.
Ferencvaros a fost echipa care a deschis scorul la Torino, în minutul 19. Formația maghiară a scăpat pe contraatac, Nguen a centrat, iar mingea deviată a ajuns la Uzuni.
Mijlocașul albanez s-a desprins de Cuadrado și l-a învins pe Szczesny cu o reluare elegantă din săritură. Uzuni a savurat din plin momentul de glorie și s-a bucurat în stilul lui Cristiano Ronaldo, chiar sub privirea starului portughez.
Cristiano a oferit replica în minutul 35. Starul lui Juve a restabilit egalitatea după o fază personală de excepție. Lusitanul a trecut printre doi adversari și a șutat violent de la marginea careului, exact lângă bară.
A fost primul gol înscris de Ronaldo în sezonul actual de Champions League. În același timp, portughezul a ajuns la 15 sezoane consecutive în care reușește să înscrie în prestigioasa competiție.
Morata a adus victoria lui Juventus în minutul 90+2, când a reluat cu capul centrarea lui Cuadrado.
În urma victoriei din această seară, "bianconerii" au acumulat 9 puncte și și-au asigurat, la rândul lor, calificarea în optimi. Dinamo Kiev și Ferencvaros se vor lupta pentru poziția a 3-a, care asigură calificarea în primăvara Europa League.

Clasamentul grupei G din Champions League:

  • 1. Barcelona 12p
  • 2. Juventus 9p
  • 3. Ferencvaros 1p
  • 4. Dinamo Kiev 1p

PSG continuă lupta pentru calificarea în optimile Champions League

În grupa H din Champions League, PSG a învins-o pe RB Leipzig, scor 1-0, în timp ce Manchester United a trecut cu 4-1 de Istanbul Basaksehir.
La Paris, Neymar a înscris unicul gol al partidei, în minutul 11. Di Maria a fost faultat în careu, iar centralul a arătat punctul cu var. Neymar a transformat cu mult calm lovitura de la 11 metri și a ușurat meciul pentru trupa lui Thomas Tuchel.
PSG nu trebuia să piardă pentru a rămâne în cursa pentru calificarea în optimile Champions League. Iar formația franceză și-a îndeplinit misiunea. În urma rezultatului de pe Parc des Princes, Neymar&Co au urcat pe locul 2 în grupă, la egalitate de puncte (6) cu Leipzig și la 3 puncte în spatele liderului Manchester United.

Manchester United și-a luat revanșa în fața lui Basaksehir!

Tot în această seară, "diavolii roșii" și-au luat revanșa în fața turcilor de la Basaksehir, care i-au învins în tur cu 2-1, după un meci extrem de slab făcut de jucătorii lui Ole Gunnar Solskjaer.
Bruno Fernandes a fost încă o dată omul meciului pentru United, reușind o "dublă" într-un interval de numai 12 minute. În minutul 7, portughezul a prins un șut extraordinar de la marginea careului, expediat sub bară transversală, imposibil de apărat. Bruno a punctat din nou în minutul 19, când s-a trezit cu mingea la picior, după o gafă a portarului turcilor.
Rashford a obținut un penalty în minutul 35, iar Bruno Fernandes - responsabilul cu executarea loviturilor de la 11 metri - i-a oferit mingea tânărului atacant englez. Rashford n-a dezamăgit și a dus scorul la 3-0. Basaksehir redus din diferență în minutul 75, prin Turuc.
Daniel James, intrat în repriza secundă, a stabilit scorul final, 4-1, în prelungirile meciului, la finalul unui joc de pase extraordinar realizat de United.
În continuare, lupta pentru calificarea în optimile de finală rămâne deschisă pentru toate cele 4 echipe din grupa H.

Clasamentul grupei H din Champions League:

  • 1. Manchester United 9p
  • 2. PSG 6p
  • 3. Leipzig 6p
  • 4. Basaksehir 3p

Haaland, record fabulos în UEFA Champions League

Borussia Dortmund a făcut spectacol în meciul cu Club Brugge și continuă să fie lider în grupa F. Erling Haaland a strălucit din nou la formația germană, reușind o "dublă" în poarta belgienilor.
Starul norvegian a deblocat tabela în minutul 18, după o pasă oferită de Sancho. Haaland a finalizat cu un șut la colțul scurt, din careu, în stilul său caracteristic.
A fost golul cu care atacantul de 20 de ani a atins o bornă fantastică. Haaland a devenit jucătorul care înscrie cel mai repede 15 goluri în UEFA Champions League. Norvegianul a avut nevoie de numai 12 meciuri pentru a atinge acest prag istoric.
Sancho a dublat avantajul Borussiei în minutul 45, când a transformat impecabil o lovitură liberă de la 16 metri. Englezul a trimis peste zid, exact în vinclul porții.
Haaland a bifat "dubla" după o oră de joc, după o dezorganizare în defensiva lui Club Brugge.
S-a încheiat 3-0 pentru Dortmund, care se află cu un pas în optimile Champions League. Lazio a învins-o, la rândul său, pe Zenit cu scorul de 3-1, și a acumulat 8 puncte.

Clasamentul grupei F din Champions League:

  • 1. Dortmund 9p
  • 2. Lazio 8p
  • 3. Club Brugge 4p
  • 4. Zenit 1p

Champions League | Rezultatele complete din această seară:

  • Dortmund - Club Brugge 3-0
  • Dinamo Kiev - Barcelona 0-4
  • Juventus - Ferencvaros 2-1
  • Lazio - Zenit 3-1
  • Manchester United - Basaksehir 4-1
  • PSG - Leipzig 1-0
  • Krasnodar - Sevilla 1-2
  • Rennes - Chelsea 1-2
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo