Cu o echipă decimată de coronavirus, Mircea Lucescu a venit pe Camp Nou fără mari speranțe. Dinamo Kiev a avut fix 13 jucători valabi pentru acest meci din UEFA Champions League, adică fix numărul minim permis de forul european pentru a disputa o partidă.
Cu toate acestea, echipa din Ucraina a surprins prin jocul său, care chiar dacă nu a fost mereu cel mai spectaculos, a reușit să pună mari probleme catalanilor.
Barcelona a deschis scorul încă din primele minute după ce Lionel Messi a fost faultat în careu. Argentinianul a transformat apoi fără probleme penalty-ul și părea că vom avea parte de un adevărat ”galop de sănătate” din partea catalanilor.
Champions League
Mesajul lui Pep Guardiola pentru Chelsea, înaintea finalei Champions League
ACUM 16 ORE

Barcelona - Dinamo Kiev. Ucrainenii au pus probleme serioase

Cu toate acestea, deși Barcelona a fost, în mod previzibil, echipa care a avut mai mereu posesia, Dinamo Kiev părea că este mereu la un contraatac distanță de a egala. Apărarea Barcelonei nu a avut neapărat cel mai bun meci.
Ucrainenii au avut și un gol anulat la începutul reprizei secunde atunci când mingea a trecut de linia porții după executarea cornerului, însă acest lucru nu i-a descurajat pe elevii lui Lucescu. Au urmat alte două mari ocazii pentru Dinamo iar echipa din Kiev a făcut, cu siguranță, un meci mult mai bun decât s-ar fi așteptat oricine, mai ales având în vedere circumstanțele partide.
Per total, a fost un meci al portarilor, ambele echipe ratând ocazii importante, însă intervențiile lui Ter Stegen și Neshcheret au fost impecabile. Pique a dublat în cele din urmă avantajul catalanilor însă Dinamo Kiev a revenit în meci spre finalul partidei prin reușita lui Tsygankov din minutul 75. Chiar și atunci a reușit Neto o intervenție extraordinară, însă a reușit să respingă mingea doar până la vârful ucrainenilor.
Nu a fost destul însă pentru Dinamo Kiev care nu a mai reușit să marcheze și al doilea gol. În urma victoriei Barcelona și-a asigurat practic calificarea adunând 9 puncte din tot atâtea posibile după primele trei etape. De cealaltă parte, echipa lui Lucescu rămâne cu un singur punct.

Rezultatele serii în Champions League

  • Basaksehir - Manchester United 2-1
  • Zenit - Lazio 1-1
  • Chelsea - Rennes 3-0
  • Brugge - Dortmund 0-3
  • Ferencvaros - Juventus 1-4
  • RB Leipzig - PSG 2-1
  • Sevilla - Krasnodar 3-2
Champions League
UEFA e de acord cu mutarea finalei Champions League în Anglia, dar pune câteva condiții clare
ACUM 18 ORE
Champions League
Cluburile din Big Six vor beneficia de fondurile mai mari alocate de UEFA în ciuda Super Ligii
IERI LA 14:02