Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Bayern Munchen - Barcelona, un nou capitol în disputa celor mai buni portari ai Germaniei

Nicu Savin

Publicat 13/08/2020 la 17:06 GMT+3

Duelul dintre Bayern Munchen și Barcelona din sferturile de finală ale Champions League aduce în prim plan și disputa dintre portarii naționalei Germaniei, Manuel Neuer și Marc-Andre ter Stegen.

Manuel Neuer și Marc-Andre ter Stegen sunt mari rivali pentru postul de titular la naționala Germaniei

Credit imagine: Getty Images

Ter Stegen a avut evoluții excelente în ultimii ani, atât la Barcelona, cât și la naționala "Mannschaft"-ului atunci când a fost folosit, dar acest lucru nu a fost suficient pentru a-și câștiga postul de titular la prima reprezentativă. Neuer a fost mult timp accidentat, dar imediat ce și-a revenit a redevenit numărul 1 în echipa lui Joachim Low.
Marc-André ter Stegen

Tensiuni între Neuer și Ter Stegen

Relația dintre cei 2 portari germani nu este cea mai bună, după ce jucătorul Barcelonei și-a manifestat public nemulțumirea din cauza faptului că e rezerva lui Neuer la națională.
Înainte de mondialul din 2018, Neuer a fost accidentat pentru 8 luni, dar a fost folosit titular la turneul final, care a fost o catastrofă pentru Germania, nemții netrecând de faza grupelor.
Goalkeeper-ul lui Bayern a rămas totuși titular în poarta Germaniei, chiar dacă evoluțiile sale nu au fost cele mai strălucite nici în Liga Națiunilor și nici în preliminariile pentru Campionatul European care trebuia să aibă loc în acest an (a fost amânat pentru 2021).
Marc-Andre Ter Stegen a acceptat tacit statutul său de rezervă, dar anul trecut a răbufnit în urma dublei cu Irlanda de Nord și Olanda din preliminariile pentru Euro: "A fost o lovitură grea faptul că nu am jucat și nu e ușor să găsesc o explicație pentru acest lucru."
Reacția lui Neuer a venit imediat și acesta a spus că astfel de declarații ale colegului său nu ajută la unitatea echipei, dar Ter Stegen a comentat din nou, spunând că Neuer nu este în măsură să-i dicteze ce trebuie să vorbească.
Tensiunea în fotbalul german a atins cote înalte după acest miniscandal, iar președintele lui Bayern Munchen, Uli Hoeness a declarat că dacă Neuer va fi scos din poarta "Mannschaft"-ului în dauna lui Ter Stegen, atunci clubul bavarez nu va mai permite niciunui jucător să meargă la națională.
picture

Manuel Neuer träumt von zweitem "Finale dahoam"

Credit imagine: SID

Neuer: "Sunt cel mai bun"

Între timp, duelul de la distanță dintre cei doi a continuat. Neuer este în continuare numărul 1 la Bayern, alături de care a câștigat eventul și în acest sezon și impresia generală este că are un mare avantaj asupra lui Ter Stegen pentru că joacă în campionatul intern, iar de partea lui sunt cei mai importanți oameni din fotbalul german, deși valoarea lui Ter Stegen este recunoscută.
În luna iulie, Manuel Neuer a acordat un interviu pentru revista 11Freunde în care a declarat că se simte în continuare cel mai bun portar al Germaniei: "Sunt cel mai bun. Care antrenor nu ar alege cei mai buni jucători? Nu am nici o îndoială că sunt cel mai bun, deși nu mai am 17 ani".
Înaintea meciului de mâine seară de la Lisabona, președintele lui Bayern, Karl-Heinz Rummenigge, a declarat că Neuer este în continuare cel mai bun portar al Germaniei: "Germania are norocul să dețină această pereche de portari, deși Neuer este cu adevărat de clasa mondială, iar Ter Stegen este încă în drumul său spre acest nivel."
Benedikt Howedes, fost fundaș al naționalei Germaniei, a declarat că ambii jucători sunt foarte buni, comparând disputa dintre ei cu cea dintre Lionel Messi și Cristiano Ronaldo: "Este ca și cum i-ai compara pe Lionel Messi și Cristiano Ronaldo - amândoi sunt la fel de mari."
Meciul de mâine seară are deci o însemnătate deosebită pentru cei doi portari și cu siguranță fiecare va dori să demonstreze că merită să fie titular la naționala Germaniei.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo