Colțescu face obiectul unei anchete a UEFA, presa din Vest speculând că românul riscă cel puțin 10 etape de suspendare. Istanbul Bașakșehir a cerut chiar suspendarea pe viață, știind că forul continental nu are clemență în astfel de cazuri.

"Nici vorbă de rasism la Colțescu!", a spus Boloni, care nu înțelege de ce arbitrul nu are parte de sprijinul FRF și MTS. Președintele Federației chiar s-a delimitat de Colțescu, precizând că "astfel de cuvinte nu au ce să caute în fotbal".

Champions League
După succesul mini-turneului de la Lisabona, UEFA ia în considerare schimbarea Champions League
17/01/2021 LA 09:59

Boloni, alături de Colțescu

Fostul selecționer, în prezent pe banca lui Panathinaikos, este de părere că Burleanu a avut un discurs nepotrivit, pentru a "da bine", mai ales că pe plan intern, când există manifestări xenofobe sau rasiste nu e la fel de vehement. Boloni a promis că va trimite o scrisoare la UEFA, în speranța că forul prezidat de Ceferin va înțelege că în cazul "Colțescu" a fost doar o sintagmă nefericită, nicidecum rasism.

"Cu ajutorul avocatului meu din Franța, voi trimite o scrisoare la UEFA, în care să le explic că 'negru' în română nu e același lucru cu 'nigger' în engleză! Acești arbitri nu sunt rasiști! Și afirm treaba asta, cu toate că nu i-am văzut, în viața mea.

De ce Federația n-a luat nicio măsură, în fața cântecelor xenofobe ale jucătorilor FCSB, după câștigarea Cupei României, în finala cu Sepsi? Unde a fost Burleanu atunci?

O să le spun celor de la UEFA că acești arbitri au de suferit acum, și din cauza FRF, și din cauza ministrului Sportului din România. Atât FRF, cât și MTS au reacții doar când vorbim despre incidente cu impact internațional, dar pe plan intern închid ochii la foarte multe episoade deosebit de grave", a declarat pentru Adevărul fostul selecționer al României.

Champions League
Marius Avram a vorbit despre scandalul de la Paris, în care Colțescu a fost acuzat de rasism
29/12/2020 LA 17:48
Champions League
Bayern Munchen, mașinăria de fotbal din 2020. Povestea campaniei de vis din UEFA Champions League
26/12/2020 LA 10:52