Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Borussia Dortmund - Barcelona | Șanse mari pentru Messi să revină după accidentare

Cosmin Cioboata

Publicat 07/10/2019 la 11:23 GMT+3

Barcelona va debuta pe terenul Borussiei Dortmund în noul sezon de UEFA Champions League. Echipa antrenată de Ernesto Valverde va începe un nou drum în Europa, după eliminarea dramatică din semifinalele sezonului trecut, în fața lui Liverpool.

Lionel Messi ist wieder im Training

Credit imagine: SID

Partida va fi arbitrată la centru de Ovidiu Hațegan și va reprezenta a treia confruntare directă dintre Borussia Dortmund și Barcelona. Cele două echipe s-au mai întâlnit în Supercupa Europei din 1998, jucată în dublă manșă. Catalanii au fost cei care s-au impus (3-1) și au cucerit trofeul.
Sezonul trecut, Barcelona a avut parte de o adevărată dramă în UEFA Champions League. Catalanii au ajuns până în semifinalele competiției, unde au întâlnit-o pe Liverpool. Meciul tur din Spania a fost câștigat de Barcelona (3-0), dar trupa lui Jurgen Klopp a reușit să întoarcă rezultatul pe Anfield, după un 4-0 memorabil. De cealaltă parte, Borussia Dortmund a terminat pe primul loc în grupă, dar a fost eliminată în "optimi" de finalista Tottenham (0-4).

Valverde: "Messi a terminat cu bine ultimul antrenament"

Înaintea partidei cu Borussia Dortmund, Ernesto Valverde a vorbit despre situația lui Leo Messi. Antrenorul Barcelonei a declarat că Paco Alcacer, Sancho și Reus sunt principalele amenințări pentru poarta lui Ter Stegen.
Für Griezmann ist Messi das Gesicht des Fußballs
"Messi a terminat cu bine ultimul antrenament și nu pare să mai aibă probleme. Vom vedea în ziua meciului dacă este pregătit să revină. Îmi place enorm conexiunea Borussiei cu fanii săi. Au jucători extraordinari, care pot face diferența. Aici mă refer de Sancho, Reus și Paco Alcacer. Borussia Dortmund ne poate pune probleme pe contra-atac, trebuie să fim atenți.", a spus Valverde înainte de Borussia Dortmund - Barcelona.
Marco Reus ar vrea să joace împotriva lui Messi în meciul de marți seară. Mijlocașul de 30 de ani a declarat că are mare încredere în Paco Alcacer, aflat într-o formă foarte bună.
"Vom avea un meci dificil contra Barcelonei. Mi-ar plăcea ca Messi să joace, este cel mai bun jucător din lume. Am discutat cu Paco în ultima perioadă. Va fi un meci special pentru el și sper să ne ajute în atac. Este un atacant cu sânge rece. Are nevoie de o singură ocazie pentru a înscrie.", a declarat Marco Reus la conferința de presă.

Paco Alcacer: "Am fost tratat foarte rău la Barcelona!"

Jucătorul momentului de la Borussia Dortmund este Paco Alcacer, care a marcat 18 goluri în sezonul trecut din Bundesliga. Atacantul spaniol a înscris de cinci ori și în noul sezon din Germania. 21 de milioane de euro a plătit Borussia Dortmund pentru aducerea lui Alcacer de la Barcelona.
Paco Alcácer (Borussia Dortmund)
Spaniolul din atacul Borussiei a vorbit despre modul în care a fost tratat pe Camp Nou:
"Am respect pentru mulți oameni de acolo (n.r.-Barcelona), însă au existat și câteva excepții. Au fost unii oameni de la Barcelona care m-au tratat foarte rău.Trebuie să fiu mulțumit cu cât am jucat. Am făcut tot ce am putut pentru a mă integra în echipă, dar antrenorul este cel care decide cine joacă. Este foarte dificil să evoluezi când joci pe același post cu Luis Suarez", a spus atacantul spaniol de 26 de ani.

Borussia Dortmund - Barcelona | Echipele probabile

Borussia Dortmund: Burki; Hakimi - Akanji - Hummels - Guerreiro; Witsel - Delaney; Sancho - Reus - Brandt; Alcacer
Antrenor: Lucien Favre
Barcelona: Ter Stegen; Semedo - Pique - Lenglet - Alba; de Jong - Busquets - Rakitic; Perez - Suarez - Griezmann
Antrenor: Ernesto Valverde
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo