Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Breaking News | Oficial - UEFA a anunțat programul Champions League și Europa League

Cristian Mihală

Actualizat 17/06/2020 la 17:33 GMT+3

UEFA a decis, în cadrul Comitetului Executiv de azi, care va fi formatul și programul Champions League și Europa League pentru finalul stagiunii 2019-2020. În ambele competiții vor exista un "Final" 8, în sensul în care sferturile, semifinalele și finalele se vor desfășura într-o singură manșă, în aceeași țară: Portugalia pentru Liga Campionilor, respectiv Germania pentru EL.

UEFA a anunțat azi programul Champions League și Europa League

Credit imagine: SID

Ceea ce s-a speculat în presă în ultima perioadă a devenit de azi oficial, odată cu ședința UEFA, care a stabilit modalitatea în care competițiile sub egida sa își vor consuma ultimele faze. Pentru forul continental, prioritate au campionatele interne, astfel că Champions League și Europa League vor reveni abia din luna august și vor avea un program extrem de comprimat.

Programul Champions League: "Final 8" în Portugalia, la Lisabona

La începutul sezonului, Istanbul urma să găzduiască finala Ligii Campionilor. Această variantă a căzut încă din primăvară, după apariția pandemiei de coronavirus. Au existat temeri că turcii nu vor putea asigura toate cerințele necesare după această perioadă dificilă. S-a vehiculat că Germania va fi gazda unui "Final 4" (semifinalele și finala desfășurată în același loc), dar în cele din urmă UEFA a simțit nevoia să comprime și mai mult lucrurile. În cele din urmă, Lisabona va fi gazda "Final 8" în cea mai importantă competiție inter-cluburi din lume.
Marea schimbare are legătură cu formatul competiției, urmând ca sferturile, semifinalele și finala să se dispute într-o singură manșă, pe un teren neutru. Da Luz, din Lisabona, va organiza ultimul act și disputele din semifinale, iar Jose Alvalade ar urma să găzduiască o parte din meciurile din sferturile de finală.
picture

Stadioanele care vor găzdui Final 8 din Champions League

Munchen și Madrid au fost alte două variante pentru "Final 8-ul" competiției, Wanda Metropolitano găzduind finala din 2019. Doar că, după ședința de azi, s-a decis ca Portugalia să aibă întâietate.

Când se vor juca fazele finale din Champions League

Așa cum explicam anterior, forul continental a prioritizat competițiile interne, dându-le acestora șansa să se încheie, urmând ca Champions League și Europa League să aibă loc abia în august.
Sferturile, semifinalele și finala Ligii Campionilor vor avea loc în interval de doar 11 zile, între 12 august și 23 august. Returul optimilor de finală (cele 4 meciuri care și-au disputat în primăvară doar manșa tur) vor avea loc în weekendul 7-8 august.
Iată programul Champions League 2019-2020
Sferturile de finală: 12, 13, 14 și 15 august;
Semifinalele: 18 și 19 august;
Finala: 23 august.

Programul optimilor de finală rămase de finalizat în Champions League

  • Bayern Munich - Chelsea (3-0)
  • Manchester City - Real Madrid (2-1)
  • Juventus - Lyon (0-1)
  • Barcelona - Napoli (1-1)
În sferturile Ligii Campionilor s-au calificat deja PSG, Atalanta, Atletico Madrid și Leipzig.
Locațiile pentru partidele rămase de jucat din optimile Champions League se vor stabili abia în iulie. Se anticipează că ar putea fi vorba tot de locații neutre, la Guimaraes și Porto.

Europa League, în Germania

Nemții au pierdut "lupta" pentru Champions League, însă vor organiza "Final 8-ul" Europa League.
Sferturile, semifinalele și finala competiției se vor desfășura într-o singură manșă, pe 4 stadioane din Germania, ultimul act urmând a avea loc la Koln. Europa League va reveni pe 5-6 august, cu partidele rămase de disputat din 16-imile competiției. Optimile vor avea loc și ele în manșă unică, pentru ca "Final 8-ul" EL să aibă drept dată de start 10 august.
Tot în Comitetul Executiv de azi al UEFA s-a stabilit ca Supercupa Europei să se joace la Budapesta, pe 24 septembrie. Forul continental a confirmat, de asemenea, stadioanele San Mames și Anoeta pentru Liga Campionilor la feminin.
Până ca Champions League și Europa League să se reia, Eurosport.ro se pregătește de reînceperea Premier League: primele două partide vor avea loc astăzi: Aston Villa - Sheffield United și Manchester City - Arsenal.
Premier League 17 iunie - 21 iunie
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo