Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Ce a scris celebrul L'Equipe când a aflat motivul pentru care Șovre i-a cerut autograful lui Haaland

Cristian Mihală

Actualizat 08/04/2021 la 17:48 GMT+3

Octavian Șovre, criticat dur ieri pentru faptul că i-a cerut autograful lui Haaland, a devenit erou peste noapte în presa din Vest. Celebrul L'Equipe salută inițiativa tușierului român.

Octavian Sovre

Credit imagine: Getty Images

La finalul partidei City - Dortmund 2-1, din manșa tur a sferturilor Champions League, Șovre a fost surprins într-o fotografie, pe culoarul ce duce la vestiar, cerându-i semnătura lui Haaland. Imediat, mulți s-au grăbit să îl stigmatizeze, considerând total nepotrivită cerința tușierului. Doar că nu s-a știut faptul că Șovre ajută de mai bine de 5 ani un centru destinat celor cu forme severe de autism, iar demersul arbitrului viza o cauză nobilă.
SOS Autism Bihor se susține exclusiv din donații și strângeri de fonduri, o altă metodă prin care banii ajung la cei cu probleme fiind legată de scoaterea la licitații a unor opere de valoare. Printre acestea se numără și semnături ale unor personalități, exact motivul din spatele demersului asistentului. Șovre a vrut să aibă semnăturile lui Haaland, cel mai în vogă fotbalist din lume și lui Guardiola, pentru a ajuta centrul de autism din Bihor. Din păcate, nu a ajuns la tehnicianul catalan (care de altfel l-a și criticat pentru ce s-a întâmplat cu starul lui Dortmund), însă s-a mulțumit cu autograful norvegianului, care acum va fi scos la licitație pentru a-i ajuta pe cei bolnavi de autism.

Jurnaliștii L'Equipe, impresionați de gestul lui Șovre

Deși inițial a fost criticat de multe ziare din Vest, Șovre e acum felicitat pentru inițiativa sa. Printre cei care apreciază demersul lui Șovre este și celebrul cotidian francez, L'Equipe.
"Octavian Sovre, arbitrul asistent de la Manchester City - Borussia Dortmund, a încălcat protocolul cerându-i lui Erling Haaland, atacantul echipei germane, să semneze un cartonaș galben și un cartonaș roșu la sfârșitul meciului. Dar acest gest a fost făcut pentru o cauză bună. Cartonașele vor fi scoase la licitație pe Facebook pentru a ajuta treizeci de tineri cu autism din centrul orașului Oradea, situat în România, la granița cu Ungaria", notează prestigiosul cotidian din Hexagon, jurnaliștii salutând inițiativa lui Șovre.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo