Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Cea mai mare gafă din istoria recentă a lui United. A ratat un super-jucător pentru 200.000 €

Cristian Mihală

Publicat 25/10/2020 la 13:08 GMT+2

Manchester United a renunțat la Dayot Upamecano, unul dintre cei mai buni fundași din Europa, pentru că nu a fost dispusă să achite 200.000 de euro în plus. În 2015, "diavolii" au făcut o ofertă de 500.000 de euro, însă Valenciennes, formația care l-a crescut, a solicitat 700.000 de euro.

Dayot Upamecano, în duel cu Lewandowski

Credit imagine: Getty Images

Ed Woodward e contestat de fanii lui United, principalul motiv fiind legat de achizițiile pe care "diavolii" le fac. Atât sub comanda lui Van Gaal, cât și apoi, în "era Mourinho", formația de pe Old Trafford a cheltuit sume importante pe fotbaliști cu o valoare îndoielnică, prea puțini confirmând ulterior, la United.
În ultima jumătate de an, Dayot Upamecano a intrat pe radarul formației lui Solskjaer, însă competiția a fost acerbă, Arsenal și mai ales City interesându-se de posibilitatea de a-l transfera pe fundașul lui Leipzig. Acesta a rămas în Bundesliga, chiar dacă Guardiola a făcut o ofertă de 60 de milioane de euro, refuzată de nemți.
În vârstă de 21 de ani, Upamecano s-a trasferat la Red Bull Salzburg în 2016, iar la începutul lui 2017 a făcut pasul către Leipzig, "sora mai mare" din Bundesliga. De atunci, fotbalistul a prins aproape 100 de meciuri pentru formația care a jucat semifinală de Champions League sezonul trecut, impresionant judecând după vârsta sa.

United, oportunitate ratată de a-l transfera pe Upamecano

Interesant este faptul că Manchester United a fost foarte aproape să îl achiziționeze pe tânărul jucător, în 2015, pe vremea când avea doar 16 ani. Scouterii l-au recomandat, însă ofciialii de pe Old Trafford nu au fost dispuși la negocieri. Au făcut o singură ofertă pentru Valenciennes, iar când francezii au refuzat-o, au abandonat pista.
"Dayot voia neapărat să meargă la United, iar prețul era practic unul insignifiant. Valenciennes cerea 700.000 de lire, dar formația de pe Old Trafford a oferit doar 500.000. Li s-a refuzat această propunere și nu au mai venit cu una nouă, îmbunătățită", a declarat un apropiat al jucătorului, potrivit The Mirror.
Acum, Upamecano va ajunge pe Old Trafford, dar din postura de adversar. Miercuri, United și Leipzig vor fi față în față în etapa a doua din Champions League. În prima rundă, ambele echipe au obținut succese. Dacă victoria nemților cu Istanbul BB era previzibilă, "diavolii" au reușit surpriza, impunându-se la Paris în fața finalistei Champions League, PSG.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo