Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Celtic, eliminare rușinoasă din preliminariile Champions League. Ludogorets și Legia sunt out și ele

Cristian Mihală

Publicat 27/08/2020 la 08:08 GMT+3

Celtic a fost marea dezamăgire a turului doi preliminar din Champions League, scoțienii fiind eliminați după un duel pe teren propriu cu mult mai slab cotata Ferencvaros. Ludogorets și Legia Varșovia au fost și ele eliminate, însă aceste rezultate pot fi considerate doar semi-surprize.

Celtic a fost eliminată din preliminariile Champions League de Ferencvaros

Credit imagine: Getty Images

Campioana Scoției, Celtic, visa la grupele Champions League. Pentru acest obiectiv, conducerea a refuzat oferta impresionantă a lui Leeds pentru golgheterul Odsonne Edouard, văzut un jucător cheie în atingerea țelului propus.
Dar formația lui Neil Lennon a fost eliminată încă din turul secund al preliminariilor Ligii, după ce a pierdut cu Ferencvaros, scor 1-2. Celtic l-a pierdut în ziua meciului pe Odsonne Edouard, care s-a accidentat, ceea ce s-a dovedit decisiv în ecuația calificării. Vârful francez care a înscris 11 goluri pentru naționala U21 a Franței în doar 6 partide și care a punctat de 40 de ori pentru Celtic în 60 de confruntări disputate, a simțit dureri ieri, iar stafful medical a decis să nu riște. Iar acest lucru a fost dificil de contrabalansat, Siger și Nguen făcând inutilă reușita lui Christie.
"Le transmit jucătorilor un mesaj extrem de clar: umblați la mentalitate, umblați la atitudine. Dacă nu vreți să fiți la această echipă, plecați. Lăsați-ne să jucăm cu fotbaliștii care chiar vor să fie aici. Simt relaxare și chiar puțin aroganță din partea unora, se cred mai buni decât sunt de fapt", a tunat Neil Lennon, conform The Guardian.
Frustrarea e cu atât mai mare pentru tehnicianul lui Celtic cu cât adversara a fost una abordabilă, care nu a ridicat mari probleme. Scoțienii au ratat însă enorm și au fost surprinși pe contra-atac.
"Meciul a fost, sincer, mai ușor decât îmi imaginam. Dar așa se întâmplă când nu fructifici șansele create. Și am avut o mulțime", a mai spus tehnicianul care a revenit la club în 2019, după ce s-a mai aflat la cârma echipei în perioada 2010-2014.

Ludogorets și Legia, eliminate din Champions League

Alte două echipe care visau nu doar la turul trei preliminar al Champions League, ci la play-off-ul competiției, care ar fi garantat un loc cel puțin în grupele ediției viitoare de Europa League. Ludogorets a pierdut pe teren propriu cu danezii de la Midtjylland, în timp ce Legia a avut și ea parte de un adversar incomod, de care nu a putut trece, tot acasă: Omonia Nicosia. Ciprioții s-au impus cu 1-0.
În ceea ce o privește pe Ludogorets, Moți, Grigore și Keșeru au fost titulari, vârful fiind primul schimbat de tehnicianul ceh Vrba. Unicul gol al întâlnirii din Bulgaria a purtat semnătura lui Junior Brumado, care a punctat în minutul 77. Nu a fost nici pe departe vorba de o reușită norocoasă, danezii dominându-și adversara ceva mai bine cotată pe hârtie destul de clar, pe toată durata partidei.
Celtic, Ludogorets și Legia vor continua, ca și CFR, în preliminariile Europa League.

Rezultatele serii în Champions League

  • Alkmaar - Plzen 3-1
  • Celje - Molde 1-2
  • Qarabag - Sheriff Tiraspol 2-1
  • Suduva - Maccabi Tel Aviv 0-3
  • Lokomotiv Zagreb - Rapid Vienna 0-1
  • Ludogorets - Midtjylland 0-1
  • CFR - Dinamo Zagreb 2-3 (după penaltyuri)
  • Dinamo Brest - FK Sarajevo 2-1
  • Legia - Omonia 0-2
  • Young Boys - Klaksvik 3-1
  • Celtic - Ferencvaros 1-2
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo