Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

CFR Cluj, în așteptare! Slovan Bratislava și Young Boys au remizat în tur! Rezultatele serii din UCL

Nicu Savin

Publicat 22/07/2021 la 00:14 GMT+3

CFR Cluj și-a asigurat în proporție de 99% calificarea în turul 3 preliminar al UEFA Champions League, acolo unde va urma să întâlnească învingătoarea duelului dintre Slova Bratislava și Young Boys Berna. Cele două au remizat fără goluri în prima manșă din turul 2 preliminar, astfel că ardelenii mai au de așteptat o săptămână pentru a afla cu cine vor juca mai departe.

Marius Șumudică, antrenorul celor de la CFR Cluj

Credit imagine: Eurosport

Victoria cu 2-1 de pe terenului celor de la Loncolnd Red Imps i-a asigurat CFR-ului în mare parte calificarea în turul 3 preliminar din Champions League. Chiar dacă scorul nu a fost cel dorit, e aproape imposibil de crezut dă formația din Gibraltar va câștiga la Cluj, astfel că ardelenii se pot gândi deja la viitoarea adversară.
Aceasta se va alege în urma dublei manșe dintre Slova Bratislava (campioana Slovaciei) și Young Boys Berna (campiona Elveției). Partida tur, disputată în Slovacia, s-a terminat la egalitate, 0-0. Ca atare, totul se va decide la returul de peste o săptămână.
Odată cu modificarea regulii golurilor din deplasare, 0-0 pe teren străin nu mai reprezintă un rezultat slab în cupele europene, astfel că Young Boys are prima șansă la calificare. De altfel, formația pregătită de germanul David Wagner, care a ajuns în această vară la clubul din capitala Eveției, și-a demonstrat superioritatea în fața lui Slovan și în partida de la Bratislava, dominând teritorial.
Astfel, sunt șanse reale ca CFR și Young Boys să se dueleze din nou în Europa, la numai câteva luni de când s-au întâlnit în grupele Europa League. Atunci elvețienii au avut câștig de cauză, mergând în primăvara europeană chiar în dauna CFR-ului, după un meci câștigat în ultima etapă la Berna cu 2-1.

Turul doi preliminar din Champions League | PSV a demolat-o pe Galatasaray

În afara partidei de la Bratislava, astăzi s-au mai disputat 6 partide din turul doi preliminar al Champions League. Ziua a început cu o oarecare surpriză, Kairat Almaty (Kazakhstan) învingând-o cu 2-1 pe Steaua Roșie Belgrad. Un alt rezultat surprinzător a fost înregistrat la Varșovia, unde Legia a obținut doar o remiză, 1-1, contra celor de la Flora Tallin (Estonia).
Fără îndoială, capul de afiș al zilei a fost partida dintre PSV Eindhoven și Galatasaray, care se anunța una foarte echilibrată. Nu a fost nici pe departe așa, olandezii câștigând cu un neverosimil 5-1.
Hattrick-ul lui Eran Zahavi (min.2, 35 și 84) și dubla lui Mario Gotze (min.52 și 89) au rezolvat asffel într-o proporție hotărâtoare calificarea. Pentru turci a marcat Emre Kilinc în minutul 43. Dacă nu se va întâmpla o minune la returul de la Istanbul, PSV va juca în turul 3 preliminar al Champions League cu învingătoarea dintre Celtic și Midtjylland (1-1 în turul din Scoția), în timp ce Galatasaray va continua în Europa League, urmând a juca în turul 3 preliminar din a 2-a competiție europeană cu învinsa dintre scoțieni și danezi.
Rezultatele serii din turul 2 preliminar al Champions League
  • Kairat Almaty (KAZ) - Steaua Roșie Belgrad (SER) 2-1
  • Slova Bratislava (SLO) - Young Boys Berna (SUI) 0-0
  • Malmo (SWE) - HJK Helsinki (FIN) 2-1
  • Legia Varșovia (POL) - Flora Tallin (EST) 1-1
  • Mura (SLO) - Ludogorets (BUL) 0-0
  • Olympiakos (GRE) - Neftci Baku (AZE) 1-0
  • PSV (HOL) - Galtasaray (TUR) 5-1
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo