Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

CFR Cluj, norocoasă la tragerea la sorți! Posibilele adversare valorează împreună mai puțin decât Burcă

Nicu Savin

Publicat 16/06/2021 la 14:01 GMT+3

CFR Cluj aa avut parte de șansă la tragerea la sorți pentru primele tururi preliminare ale UEFA Champions League. Ardelenii vor juca împotriva bosniecilor de la Borac Banja Luka în primul tur și, dacă vor trece mai departe, vor avea un adversar și mai accesibil, care se va alege dintre Fola Esch (Luxemburg) și Lincoln Red Imps (Gibraltar).

Andrei Burcă

Credit imagine: Eurosport

CFR Cluj este favorită certă în fața bosniecilor de la Borac Banja Luka, în primul tur preliminar din UEFA Champions League, astfel că atenția ardelenilor se îndreaptă către faza următoare.
Din fericire, nici acolo echipa lui Șumudică nu ar trebui să întâmine mari probleme, deoarece ar urma să întâlnească fie campioana Luxemburgului, Fola Esch, fie pe cea a Gibraltarului, Lincoln Red Imps.

Andrei Burcă, mai valoros decât cele 2 posibile adversare împreună

CFR Cluj are amintiri groaznice dintr-o confruntare cu o echipă din Luxemburg. În urmă cu câțiva ani, ardelenii au fost eliminați în play-off-ul Europa League de Dundelange. Totuși, situația este diferită acum și campioana României ar trebui să treacă fără probleme de Fola Esch, dacă și luxemburghezii la rândul lor vor câștiga dubla cu Lincoln Red Imps, unde sunt favoriți.
Faptul că CFR va fi mare favorită în turul doi preliminar este certificat și de valoarea celor 2 posibile adversare. Luxemburghezii valorează în total 1,79 milioane de €, în timp ce valoarea totală a lotului celor din Gibraltar este de numai 743.000 de €.
Astfel, împreună, Fola Esch și Lincoln Red Imps valorează 2.533.000 de €, mai puțin decât Andrei Burcă, cotat la 2,97 milioane de € de site-ul de specialitate transfermarkt.com.
Fola Esch este cea mai veche echipă din Luxemburg (1906) și are în palmares 8 titluri de campioană. De partea cealaltă, Lincoln Red Imps este cea mai titrată echipă din Gibraltar, cu 24 de titluri interne, dintre care 14 consecutive, dar și 18 cupe.
Meciurile din turul 2 preliminar al UEFA Champions League:
  • Fola Esch / Lincoln Red Imps - CFR Cluj / Borak Banja Luka
  • Dinamo Zagreb / Valur - Omonia Nicosia
  • Slovan Bratislava / Shamrock Rovers - Young Boys
  • Bodo/Glimt / Legia Varșovia - Flora Talinn / Hibernians
  • Conahh's Quay Nomads / Alashkert - Teuta / Sheriff Tiraspol
  • Olympiacos - Dinamo Tbilisi / Neftci
  • Maccabi Haifa / Kairat Almaty - Steaua Roșie Belgrad
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo