Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

LIVETEXT Champions League | Liverpool se califică în optimi! Inter, victorie mare la Gladbach

Nicu Savin

Actualizat 02/12/2020 la 00:09 GMT+2

În această seară vor avea loc primele 8 partide din etapa a 5-a a grupelor UEFA Champions League. Dintre formațiile care vor intra astăzi în scenă, doar Bayern Munchen și Manchester City au obținut deja calificarea în optimi și doar Marseille și Midtjylland sunt eliminate din competiție, astfel că vom avea parte de dueluri extrem de disputate.

Curtis Jones celebrates scoring for Liverpool against Ajax

Credit imagine: Getty Images

Rezultatele serii în Champions League
  • Sahtior-Real Madrid 2-0
  • Lokomotiv Moscova-Red Bull salzburg 1-3
  • Borussia Monchengladbach-Inter 2-3
  • Liverpool-Ajax 1-0
  • Atletico Madrid-Bayern Munchen 1-1
  • Atalanta-Midtjylland 1-1
  • Olympique Marseille-Olimpiacos Pireu 2-1
  • FC Porto-Manchester City 0-0
LIVETEXT

Atletico Madrid-Bayern Munchen 1-1

Min.86: Goooool Bayern! Thomas Muller egalează din penalty.
Min.26: Gooool Atletico! Joao Felix deschide scorul cu un șut din apropierea porții, după ce a fost servit excelent de Marcos Llorente. Acesta a fost cel de-al 7-lea gol marcat de portughez în ultimele 7 partide începute ca titular pentru Atletico.
Echipele de start:
Atletico Madrid: Oblak; Trippier, Savic, Gimenez, Hermoso; Marcos Llorente, Koke, Saul, Carrasco; Correa, Joao Felix
Bayern Munchen: Nubel; Sarr, Alaba, Sule, Lucas Hernandez; Javi Martinez, Musiala; Douglas Costa, Arrey-Mbi, Sane; Choupo-Moting

Borussia Monchengladbach-Inter 2-3

Min.83: Plea reușește hattrick-ul, dar reușita este anulată pentru off-side în urma intervenției arbitrajului video.
Min.76: Goooool Gladbach! Plea reușește și el dubla, în urma unei faze în care Alexis Sanchez a pierdut o minge la mijlocul terenului, iar jocul i-a prin nepregătiți pe fundașii "nerazzurrilor".
Min.73: Goooool Inter! Romelu Lukaku face dubla cu un șut sec din careul advers, după o pasă primită de la Hakimi.
Min.65: Gooool Inter! Romelu Lukaku o readuce pe Inter în avantaj! Belgianul l-a executat cu sânge rece pe Sommer cu un șut perfect la colțul lung din interiorul careului.
Min.45+1: Goooool Gladbach! Plea egalează cu o lovitură de cap după o centrare excepțională a lui Lazaro.
Min.17: Gooooool Inter! Matteo Darmian îl învinge pe Sommer cu un șut puternic din interiorul careului, după o pasă a lui Gagliardini. A fost primul gol marcat de Darmian în Champions League. De asemenea, este pentru orima dată din 2008 încoace când 2 italieni produc un gol al Interului în Champions League. Ultima astfel de reușită a fost într-un meci cu Anorthosis Famagusta, când Balotelli i-a pasat lui Materazzi la un gol.
Echipele de start:
Borussia Monchengladbach: Sommer; Lainer, Ginter, Jantschke, Wendt; Lazaro, Kramer, Stindl, Neuhaus, Thuram; Plea
Inter: Handanovic; Skriniar, De Vrij, Bastoni; Darmian, Barella, Brozovic, Gagliardini, Young; Lukaku, Lautaro Martínez

Liverpool-Ajax 1-0

Min.58: Gooooool Liverpool! Curtis Jones a înscrie la capătul unei acțiuni prelungite de atac a "cormoranilor", profitând și de o ieșire greșită a lui Onana. Este prima reușită a tânărului de doar 19 ani în Champions League. De asemenea, Jones a devenit al 3-lea cel mai tânăr marcator al lui Liverpool în Champions League, după David N'Gog și Trent Alexander Arnold.
Echipele de start:
Liverpool: Kelleher; N Williams, Matip, Fabinho, Robertson; Henderson, Wijnaldum, Jones; Salah, Mane, Jota
Ajax: Onana: Mazraoui, Schuurs, Blind, Tagliafico; Gravenberch, Álvarez, Klaassen; Neres, Tadic, Antony.

Sahtior Donetsk-Real Madrid 1-0

Min.90+4: Fluier final!
Min.83: Gooool Sahtior! Solomon primește mingea la mijlocul terenului, avansează până în careul lui Curtois și îl execută pe belgian cu un șut perfect.
Min.80: Asensio trimite un șut foarte puternic, care trece puțin pe lângă vinclul porții ucrainienilor.
Min.71: Tete șutează de la marginea careului, dar Curtois nu are probleme în a reține balonul.
Min.67: Ocazie mare pentru Sahtior! Tete s-a distrat cu fundașii Realului, i-a pasat excelent lui Kovalenko, care din poziție ideală șutează în blocaj.
Min.63: Mendy ajunge în poziție bună în careul advers, dar șutează lamentabil, mingea ieșind în aut de margine.
Min.59: Kroos execută excelent o lovitură liberă, Varane reia cu capul, însă fix pe direcția lui Trubin.
Min.57: Goooool Sahtior! Dentinho deschide scorul după o gafă imensă a lui Varane.
Min.53: Taison ajunge într-o poziție excelentă și șutează din careul Realului cu piciorul stâng, dar Curtois are o intervenție salvatoare.
Min.52: Realul are o acțiune prelungită în careul advers, Benzema centrează perfect, dar Nacho trimite cu capul peste poartă.
Min.51: Karim Benzema își creează un culoar la marginea careului, dar șutul său este reținut cu siguranță de tânărul Trubin.
Min.50: Ucrainienii au ieșit mai motivați de la cabine și încearcă să pună presiune în jumătatea adversă.
Min.46: A început repriza secundă.
Min.45+3: Final de primă repriză! Real Madrid a jucat mai bine și a avut câteva șanse bune de a marca, în timp ce ucrainienii au preferat să se apere atent și să spere că vor putea da lovitura pe contraatac.
Min.30: Asesnsio are o nouă ocazie de a deschide scorul, dar șutul său din apropierea porții este respins de Trubin cu un reflex de zile mari.
Min.25: Junior Moraes nu mai poate continua partida și este înlocuit cu Dentinho.
Min.14: Varane vede primul cartonaș galben al partidei, după un fault asupra lui Junior Moraes, care scăpase liber spre poarta lui Curtois.
Min.11: Benzema primește o pasă excelentă de la Modric, iar francezul șutează puternic, dar fiz pe direcția lui Trubin, care respinge fără mari probleme.
Min.8: Ucrainienii își arată și ei colții. Taison șutează puternic de la marginea careului, dar șutul brazilianului trece peste poartă.
Min.5: Ocazie uriașă pentru Real Madrid. Benzema i-a pasat perfect lui Asensio, dar atacantul spaniol trimite în bară din numai câțiva metri.
Min.1: Ovidiu Hațegan fluieră startul partidei. Arbitrul arădean este la al 5-lea meci consecutiv în acest sezon de Champions League, premieră absolută pentru un cavaler al fluierului.
Echipele de start:
Sahtior: Trubin - Dodo, Vitalo, Bondar, Matviienko - Kovalenko, Stpenaneko - Tete, Marlos, Taison - J. Moraes
Real Madrid: Courtois - Lucas, Varane, Nacho, Mendy - Modric, Kroos, Odegaard - Rodrygo, Benzema, Asensio
PREVIEW
Derby-ul zilei este cel dintre Atletico Madrid și Bayern Munchen, dar sunt și alte meciuri cu o miză uriașă în perspectiva calificării în primăvară. Liverpool-Ajax, Gladbach-Inter sau Sahtior-Real se anunță dueluri foarte tari, care pot decide în bună măsură echipele care continuă în cea mai importantă competiție intercluburi.

Grupa A: Atletico-Bayern și Lokomotiv-Salzburg

Atletico Madrid este cea mai în formă echipă din La Liga, dar formația lui Simeone nu are calificarea asigurată în primăvara Champions League. "Los Colchoneros" au luat doar 2 puncte din dubla cu Lokomotiv Moscova, astfel că trebuie să fie foarte atenți în continuare pentru a nu suferi o eliminare prematură de la masa bogaților.
Atletico primeșete vizita lui Bayern, formație în fața căreia a pierdut categoric în meciul tur, scor 0-4, dar sunt premise că lucrurile vor arăta altfel pe Wanda Metropolitano. În primul rând Atletico se află într-o formă foarte bună, iar apoi Bayern este deja calificată, deci nu ar avea motive să forțeze prea mult în partida din această seară.
Ibericii au motive să fie optimiști înaintea acestui meci, deoarece au câștigat precedentele 2 partide de pe teren propriu contra lui Bayern. Mai întâi, formația lui Simeone a învins cu 1-0 în manșa tur a semifinalelor ediției 2015-2016, iar apoi s-a impus cu același scor în faza grupelor din sezonul imediat următor.
În celălalt meci al grupei se vor întâlni Lokomotiv Moscova și Red Bull Salzburg. Dacă Atletico nu bate pe Bayern, câștigătoarea confruntării din Rusia va avea șanse reale de a accede în optimi. Chiar dacă ibericii vor termina în cele din urmă pe poziția secundă, rezultatul acestui meci va decide în bună măsură formația care va termina pe locul 3, unul care duce în 16-imile Europa League.
Rușii au prima șansă, deoarece au 3 puncte în clasament, față de unul singur al austriecilor, dar partida tur, încheiată la egalitate (2-2), ne-a demonstrat că nu e nicio diferență între cele 2 echipe.
Clasament
  • 1.Bayern Munchen 12 puncte (15-4)
  • 2.Atletico Madrid 5 puncte (4-5)
  • 3.Lokomotiv Moscova 3 puncte (4-7)
  • 4.Red Bull Salzburg 1 punct (7-14)

Grupa B: Sahtior-Real Madrid și Gladbach-Inter

Real Madrid și Inter erau marile favorite ale acestei grupe, dar calculele au fost date peste cap și cele 2 formații sunt în fața unor partide cruciale. În special "nerazzurrii", care au o singură variantă în deplasarea de la Gladbach: victoria.
Echipa lui Conte are doar 2 puncte în clasament și are nevoie de 2 victorii în ultimele 2 partide pentru a mai spera la calificare. Nici așa accederea în optimi nu ar fi asigurată, italienii având nevoie de rezultate favorabile în celelalte partide.
În meciul de pe Giuseppe Meazza a fost 2-2, Lukaku egalând în minutul 90, iar partida din Germania se anunță foarte grea pentru "nerazzurri". Gladbach joacă foarte bine pe teren propriu și are și varianta unui rezultat de egalitate pentru a obține biletele pentru optimi. Inter are totuși un moral bun, după victoria categorică din Serie A de pe terenul lui Sassuolo și faptul că nu are nimic de pierdut ar putea duce la un meci mare pentru formația lui Conte.
Chiar dacă a câștigat ambele meciuri contra Interului, Real Madrid încă tremură pentru calificare. Formația lui Zidane trebuie să nu piardă și la Kiev împotriva Sahtiorului, așa cum a făcut-o la Madrid, pentru a sta cât de cât liniștită. Echipa lui Zidane vine după un nou eșec în La Liga, 1-2 cu Alaves, iar lotul francezului este decimat de accidentări, astfel că partida de la Kiev se anunță una foarte grea.
Sahtior este dornică să spele rușinea din dubla cu Gladbach, pe care a pierdut-o cu 10-0 la general, iar o victorie contra Realului i-ar acorda chiar șanse reale la o calificare istorică.
Calculele sunt foarte complicate în această grupă. Inter se mai poate califica doar dacă va câștiga meciurile cu Gladbach și Sahtior, iar Real Madrid o va învinge pe Gladbach în ultima etapă. Pentru italieni mai există și varianta ca ei să-și câștige ambele partide, iar Real Madrid să nu ia niciun punct din confruntările cu Sahtior și Gladbach, lucru puțin probabil totuși.
Clasament
  • 1.Borussia Monchengladbach 8 puncte (14-4)
  • 2.Real Madrid 7 puncte (9-7)
  • 3.Sahtior Donetsk 4 puncte (3-12)
  • 4.Inter 2 puncte (4-7)

Grupa C: Porto-Manchester City și Marseille-Olimpiacos

Manchester City are maxim de puncte după 4 etape și și-a asigurat deja calificarea în faza următoare, astfel că "cetățenii" vor juca doar pentru orgoliu la Porto. Lusitanii mai au nevoie de un punct pentru a-și asigura matematic calificarea, dar pot spera chiar la o clasare pe prima poziție dacă vor reuși o victorie cu 2-0 sau cu un scor mai mare.
City vine după un succes categoric în Premier League, 5-0 cu Burnley, dar Pep Guardiola s-a plâns recent de programul infernal al echipei sale, astfel că este de așteptat ca tehnicianul spaniol să menajeze o parte din jucătorii de bază.
Cealaltă confruntare a grupei le va aduce față în față pe Olympique Marseille și Olimpiacos Pireu, care luptă pentru un loc în primăvara Europa League. Francezii sunt cea mai slabă echipă de până acum din Champions League, ei având 4 înfrângeri din tot atâtea meciuri și nici măcar un gol marcat. Totuși, o victorie la 2 goluri diferență le-ar oferi francezilor o șansă de a termina grupa pe poziția a 3-a, în fața lui Olimpiacos.
Grecii mai au șanse teoretice chiar la locul secund, dar trebuie mai întâi să învingă pe Stade Velodrome și să spere că City va câștiga la Porto, pentru ca apoi să câștige în ultima etapă pe teren propriu contra portughezilor la 3 goluri diferență.
Clasament
  • 1. Manchester City 12 puncte (10-1)
  • 2. FC Porto 9 puncte (8-3)
  • 3.Olimpiacos 3 puncte (1-6)
  • 4.Olympique Marseille 0 puncte (0-9)

Grupa D: Liverpool-Ajax și Atalanta-Midtjyland

Înfrângerea contra Atalantei de pe Anfield de săptămâna trecută le-a complicat oarecum situația celor de la Liverpool. "Cormoranii" au totuși calificarea la îndemână, pe care ar putea-o obține chiar în această seară, în cazul unui rezultat pozitiv împotriva Ajax-ului.
Nici o înfrângere nu ar compromite prea mult șansele echipei lui Klopp, care în acest caz va fi obligată să câștige la Dortmund, acolo unde se va juca partida cu Midtjylland din ultima etapă, pentru a fi sigură de accederea în optimi. Pentru Ajax, un rezultat bun pe Anfield ar însemna șanse mai mari de a obține calificarea, dar pentru "lăncieri" meciul decisiv va fi cel cu Atalanta de pe teren propriu din ultima rundă.
Atalanta este mare favorită în fața celor de la Midtjylland, formație care are mari șanse să încheie fără niciun punct la prima participare în grupele Champions League. O victorie i-ar da trupei lui Gasperini și varianta egalului în meciul decisiv cu Ajax, astfel că este de așteptat ca Atalanta să nu se încurce cu danezii, mai ales că în tur lombarzii s-au impus lejer, scor 4-0.
Calculele sunt și aici foarte complicate, dar cert este că indiferent de rezultatele din această seară, meciul Ajax-Atalanta se va juca în ultima etapă cu calificarea pe masă, în timp ce Liverpool are mai multe variante pentru a merge mai departe.
Clasament
  • 1.Liverpool 9 puncte (8-2)
  • 2.Ajax 7 puncte (7-5)
  • 3.Atalanta 7 puncte (8-7)
  • 4.Midtjylland 0 puncte (2-11)
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo