Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Chelsea - Atletico Madrid 2-0 LIVETEXT. Echipa lui Tuchel s-a calificat în sferturile UCL

Nicu Savin

Actualizat 17/03/2021 la 23:59 GMT+2

Optimile UEFA Champions League se încheie astăzi cu 2 partide în care Bayern şi Chelsea pornesc drept favorite. După ce aseară, City şi Real Madrid nu au avut probleme în a-şi adjudeca calificarea, rămâne de văzut dacă astăzi vor fi surprize, în contextul în care Bayern a învins cu 4-1 pe terenul lui Lazio, iar Chelsea cu 1-0 la Bucureşti, pe Arena Naţională, împotriva lui Atletico.

Mateo Kovacic e Joao Felix - Chelsea-Atletico Madrid Champions League 2020-21

Credit imagine: Getty Images

Chelsea - Atletico Madrid 1-0 LIVETEXT

Min 34. GOOOOL CHELSEA! Hakim Ziyech transformă în gol o pasă excelentă de la Timo Werner iar Chelsea și-a dublat astfel avantajul la general. Atletico este într-o situație foarte grea - pare aproape imposibil să îi marchezi două goluri echipei lui Tuchel.
Min 20. Chelsea nu a mai primit gol în ultimele 10 ore cu Christensen pe teren, însă defensiva formată din Azpilicueta, Rudiger și Zouma pare să închidă foarte bine până acum atacul lui Diego Simeone.
Min 10. Atletico Madrid a controlat până acum meciul, însă Chelsea pare capabilă să lovească pe contraatac. Nu trebuie să uităm că echipa de pe Stamford Bridge a fost foarte solidă din punct de vedere defensiv sub comanda lui Tuchel.
Min 1. A început partida de pe Stamford Bridge!
Echipele de start
Chelsea XI: Mendy; Azpilicueta, Zouma, Rüdiger; James, Kanté, Kovačić, Alonso; Ziyech, Havertz, Werner.
Atlético Madrid XI: Oblak; Trippier, Savić, Giménez, Lodi; Koke, Saúl; Llorente, Carrasco; Suárez, Félix.
Știre inițială: Articol scris de Romeo Ene
Chelsea porneşte cu prima şansă datorită victoriei din tur cu 1-0, gol înscris de Olivier Giroud în minutul 68. Acel meci s-a disputat pe Arena Naţională din Bucureşti din cauza restricţiilor de călătorie impuse de pandemia de Covid-19. A fost un meci în care trupa lui Simeone nu a reuşit să tragă vreun şut pe poartă, iar Chelsea a controlat partida.
Pentru a se califica în sferturi, Atletico are nevoie de o victorie în care să înscrie cel puţin 2 goluri, sau să încerce să trimită disputa în prelungiri. În campionat, Chelsea se află pe locul 4, ultimul care trimite în grupele UEFA Champions League. După succesul de pe ''Național Arena”, echipa lui Thomas Tuchel a bifat două remize albe în Premier League, cu Manchester United pe teren propriu și Leeds în deplasare,și două victorii fără gol primit, 1-0 pe „Anfield” cu Liverpool și 2-0 pe „Stamford Bridge” cu Everton. În ultimele opt meciuri oficiale disputate în toate competițiile, londonezii nu au primit decât un gol
De altfel, Chelsea este neînvinsă cu de când Thomas Tuchel a venit în funcţia de antrenor. De 13 partide Chelsea nu a mai cunoscut gustul înfrângerii. În faza grupelor, Chelsea a terminat pe primul loc, înfruntând Sevilla, Krasnodar şi Rennes. Indisponibili în tabăra englezilor sunt Tammy Abraham, Jorginho, Mount şi Thiago Silva.
Atletico Madrid - Chelsea, la București

Champions League | Chelsea-Atletico Madrid - Simeone încearcă "remontada"

De cealaltă parte, Atletico are nevoie de o victorie în care să înscrie cel puţin 2 goluri sau să trimită partida în prelungiri. Pentru Atletico, ar fi un sezon foarte bun dacă ar reuşi să câştige La Liga şi să ajungă în sferturile Ligii, astfel Simeone va forţa din primul minut calificarea. Un gol rapid marcat de spanioli poate însemna relansarea calificării.
Pe plan intern, Atletico nu a pierdut niciun meci după partida de la Bucureşti în campionat, bifând 2 remize şi 2 victorii, astfel spaniolii sunt pe primul loc în La Liga, cu şanse la câştigarea campionatului. 2 goluri a primit Atletico în ultimele 4 partide din campionat. Se află la 4 puncte de locul 2, ocupat de Barcelona, şi la 6 de Real.
Astfel, ambele echipe vor intra pe teren cu un moral ridicat, datorită evoluţiilor după manşa-tur. În grupe, Atletico a terminat pe 2, Bayern câştigând grupa, iar Salzburg şi Lokomotiv Moscova fiind ceilalţi adversari ai echipei lui Diego Simeone. Din fericire pentru spanioli, aceştia nu au jucători pe care să nu poată să se bazeze.
Cele două echipe se vor întâlni a 9-a oară în istorie, Chelsea conducând cu 3-2 la capitolul victorii, de 3 ori înregistrându-se remiză. Chelsea a transferat foarte mulţi jucători la începutul sezonului, însă aceştia nu au reuşit să o aducă în lupta pentru titlu, ei având foarte mari aşteptări de la Havertz sau Ziyech.
Totuşi, trupa lui Tuchel are şansa de a câştiga UEFA Champions League, competiţie în care nu s-a mai impus din 2012. În schimb, Simeone a declarat înaintea partidei că are foarte multe aşteptări de la Luis Suarez, golgheterul spaniolilor, cu 18 goluri marcate în campionat. De asemenea, Joao Felix este anunţat titular de către antrenorul spaniolilor. Atletico are nevoie de goluri, astfel este de aşteptat ca spaniolii să încerce să atace din startul partidei. Arbitrul întâlnirii va fi Daniele Orsato.
Echipe probabile Chelsea - Atletico Madrid:
Chelsea: Mendy- Azpilicueta, Silva, Rudiger- Reece, James, Mateo Kovacic, Kante, Alonso- Havertz, Ziyech- Giroud
Atletico Madrid: Oblak- Trippier, Jimenez, Savic, Lodi- Koke, Llorente, S. Niguez- J. Felix, Carrasco- L. Suarez
FC Bayern München gegen Lazio Rom

Chmapions League | Bayern Munchen-Lazio - Bavarezii au de îndeplinit o simplă formalitate

Dacă asupra celuilalt meci planează un echilibru, pentru meciul dintre Bayern şi Lazio nu poate fi vorba de aşa ceva. Germanii s-au impus cu un sec 4-1 în meciul tur, asta după ce conduceau la pauză cu un liniştitor 3-0. Lewandowski, Musiala, Sane şi un autogol al lui Acerbi au trimis-o pe Bayern cu un picior în sferturi.
Campioana Europei de anul trecut are toate şansele să-şi păstreze trofeul, iar primul pas poate fi făcut în această seară, într-un meci în care, în mod normal, nemţii nu ar trebui să aibă emoţii. Bayern este mare favorită la calificare, echipa lui Flick fiind pe primul loc în clasament, cu 4 puncte peste locul 2, ocupat de Leipzig. După partida din tur, germanii au reuşit 3 succese consecutive, cu Koln, Dortmund şi Bremen.
Au cel mai bun atac din Germania, iar apetitul ofensiv al nemţilor a putut fi observat şi în meciul de pe Olimpico. Bayern a câştigat la pas o grupă cu Atletico, Salzburg şi Lokomotiv Moscova. Douglas Costa, Alaba şi Tolisso sunt jucătorii care nu vor evolua pe ''Allianz''. De altfel, nu ar fi o surpriză dacă Flick va alege să odihnească anumiţi jucători pentru partidele din campionat şi din sferturi.

Lazio, parcurs oscilant în Serie A

Dacă pentru partida din această seară, Lazio nu îşi pune prea mari speranţe, lucrurile nu stau bine nici în campionat pentru echipa la care evoluează Ştefan Radu. Astfel, italienii au acuzat din plin înfrângerea din partida-tur şi au pierdut următoarele 2 partide din campionat, cu Bologna şi Juventus. Echipa lui Inzaghi a reuşit să câştige, însă, împotriva lui Crotone, scor 3-2 şi se află pe locul 7, la 6 puncte de primul loc care duce în grupele UEFA Champions League.
Lazio a terminat pe 2 o grupă câştigată de Borussia Dortmund, ceilalţti adversari ai italienilor fiind Club Brugge şi Zenit. Inzaghi nu va putea conta pe Luiz Felipe, Akpa Akpro şi Lazzari, accidentaţi. Rămâne de văzut dacă Ştefan Radu va evolua pe ''Allianz''.
Cele două echipe s-au duelat pentru prima dată în Europa chiar în meciul tur, acolo unde Lewandowski a deschis scorul. Tot de la polonez se aşteaptă germanii să facă un meci bun, el având un număr impresionant de 32 de goluri marcate în Bundesliga, iar sezonul nu s-a terminat.
De cealaltă parte, italienii aşteaptă o sclipire din partea lui Immobile, însă şi acolo rămâne de văzut dacă Inzaghi va prefera să odihnească anumiţi jucători pentru partidele din campionat, acolo unde Lazio speră să prindă un loc de Europa. De remarcat este că meciul va fi condus de o brigadă de arbitri din România, care îl va avea la centru pe Istvan Kovacs, ajutat de asistenții Vasile Marinescu și Ovidiu Artene, în timp ce Ovidiu Hațegan va fi arbitru de rezervă.
Echipe probabile Bayern - Lazio:
Bayern: Neuer- Pavard, Boateng, Hernandez, Davies- Kimmich, Goretzka- Sane, Muller, Gnabry- Lewandowski
Lazio: Reina- Patric, Hoedt, Acerbi- Marusic, Milinkovic-Savic, Leiva, Alberto, Fares- Correa, Immobile
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo