Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Champions League LIVETEXT. PSG și Liverpool s-au calificat în sferturile de finală

Nicu Savin

Actualizat 10/03/2021 la 23:55 GMT+2

Paris Saint-Germain a eliminat-o pe Barcelona în timp ce Liverpool a trecut de Leipzig.

Keylor Navas le para un penalti a Messi en el PSG-Barcelona

Credit imagine: Eurosport

PSG - Barcelona 1-1 LIVETEXT

Min 36. GOOOOL BARCELONA! Cine altcineva? Lionel Messi a adus egalarea pentru catalani printr-o ”torpilă” care îl lasă fără răspuns pe Keylor Navas.
Min 30. GOOOOOL PSG! Lenglet l-a călcat în careu pe Icardi iar Kylian Mbappe a transformat fără probleme penalty-ul! Este contrar cursului jocului, însă Barcelona are în continuare patru goluri de marcat. Pentru prelungiri.
Min 20. Barcelona domină în continuare iar Dembele este jucătorul care nu reușește să profite de ocaziile catalanilor. Francezul a fost oprit de Navas și va trebuie să aibă finalizări mai bune și asta destul de rapid dacă vrea ca echipa sa să aibă o șansă. PSG se apără destul de retras.
Min 10. Barcelona are parte de o misiune imposibilă în această seară, dar catalanii nu se dau învinși. Echipa lui Koeman a dominat acest debut de meci până acum, fără ocazii importante însă. Joan Laporta, noul președinte, este și el prezent.
PSG XI: Navas; Florenzi, Marquinhos, Kimpembe, Kurzawa; Gueye, Paredes, Verratti; Draxler, Mbappé, Icardi.
Barcelona XI: Ter Stegen; Dest, Mingueza, Lenglet, Alba; Busquets, De Jong, Pedri; Messi, Dembélé, Griezmann.

Liverpool - RB Leipzig 2-0 LIVETEXT

Min 74. GOOOOOL LIVERPOOL! Sane dublează avantajul echipei lui Klopp și asigură calificarea cormoranilor.
Min 70. GOOOOOL LIVERPOOL! Salah a deschis scorul pentru cormorani.
Min 12. Liverpool este echipa mai periculoasă până acum, iar cormoranii caută să profite din nou de faptul că Leipzig se încăpățânează să construiască din spate. Va fi o misiune grea pentru germani să revină.
Liverpool XI: Alisson; Alexander-Arnold, Phillips, Kabak, Robertson; Fabinho, Thiago, Wijnaldum; Salah, Jota, Mané.
RB Leipzig XI: Gulácsi; Mukiele, Upamecano, Klostermann; Kampl; Adams, Forsberg, Sabitzer, Nkunku; Olmo; Poulsen.
Preview

PSG-Barcelona | Calificarea, un miracol pentru catalani

La prima vedere, PSG are de îndeplinit o simplă formalitate. Francezii s-au impus cu 4-1 în meciul-tur, pe Camp Nou, iar elevii lui Pochettino nu concep să rateze o calificare pe care par că şi-au asigurat-o încă din tur. Mbappe a reuşit un hat-trick, golul 2 fiind marcat de Kean. Totuşi, aceştia au amintiri neplăcute în disputele cu Barcelona din Liga Campionilor. În 2017, PSG s-a impus cu 4-0 în manşa-tur, iar în retur au cedat cu un incredibil 1-6 pe Camp Nou.
S-au schimbat datele problemei de atunci, iar acum o nouă''remontada'' pare mult mai greu de reuşit. Pe plan intern, PSG se află pe locul 2, la 2 puncte de liderul Lille. Trupa lui Pochettino vine după 3 victorii consecutive, iar ultima partidă a consemnat calificarea francezilor în optimile Cupei Franţei. Parizienii au cel mai bun atac din Franţa şi cea mai bună apărare, astfel va fi interesant de văzut cum va aborda returul cu Barcelona, care va miza totul pe cartea atacului pentru a întoarce scorul.
În grupele UEFA Champions League, PSG a terminat pe primul loc, adversarii săi fiind Leipzig, Manchester United şi Basaksehir. Pentru disputa din această seară, Pochettino nu va putea miza pe Juan Bernat, Moise Kean şi Neymar, indisponibili din motive medicale.
De cealaltă parte, Koeman va miza totul pe atac, asta deşi este greu de crezut că Barcelona va reuşi să marcheze de 4 ori, fără să primească gol. Totuşi, catalanii nu au parte de un sezon rău, fiind implicaţi în lupta pentru titlu şi calificaţi în finala Cupei Regelui. Barcelona se află pe poziţia a doua, la 3 puncte de Atletico Madrid, care are un meci în minus.

Barcelona, parcurs bun după meciul tur

Spaniolii vin după 5 meciuri consecutive fără înfrângere, iar moralul lor este unul ridicat pentru a spera la un miracol pe Parc des Princes. Recent, trupa antrenată de Koeman a reuşit să întoarcă un 2-0 cu Sevilla, în semi-finalele Cupei Regelui şi să se califice în finală.
În faza grupelor, Barcelona a terminat pe locul 2, grupa fiind câştigată de Juventus, care a fost eliminată aseară de Porto, surprinzător, în minutele de prelungiri. Ceilalţi adversari ai catalanilor au fost Dinamo Kiev şi Ferencvaros.
Koeman nu îi va avea la dispoziţie pe Coutinho, Fati, Pique şi Roberto, toţi accidentaţi. Barcelona vine la Paris la doar câteva zile după o schimbare importantă la vârf în cadrul clubului, unde în funcția de președinte a fost reales Joan Laporta.
Cei doi coloşi din fotbalul european se vor duela pentru a 13-a oară în Champions League, Barcelona conducând cu 5-4 la victorii, alte 3 întâlniri terminându-se nedecis.
PSG se va baza, din nou, pe calitatea lui Mbappe, care are 18 goluri în campionat, fiind golgheter. De asemenea, Di Maria revine după o accidentare şi va putea evolua în această seară. PSG nu are motive să forţeze, este de aşteptat ca francezii să surprindă pe contraatac, profitând de spaţiile libere din apărarea Barcelonei.
De cealaltă parte, Messi este jucătorul în jurul căruia se leagă jocul catalanilor, argentinianul având 19 goluri în campionat, fiind, de asemenea, golgheter. El va încerca să tragă echipa după el, în probabil ultimul său meci european în tricoul Barcelonei, asta dacă Laporta nu va reuşi să-l convingă să rămână pe Camp Nou şi din vară. Arbitrul întâlnirii va fi Anthony Taylor.
Barcelona-PSG | Echipe probabile
  • PSG: Navas-Florenzi, Marquinhos, Kimpembe, Kurzawa-Gueye, Paredes-Di Maria, Verratti, Mbappe-Icardi
  • Barcelona: Ter Stegen-Mingueza, Lenglet, Umtiti-Dest, De Jong, Busquets, Pedri, Alba-Messi, Dembele
)Mohamed Salah of Liverpool celebrates after scoring the first goal during the UEFA Champions League Round of 16 match between RB Leipzig and Liverpool FC at Puskas Arena on February 16, 2021 in Budapest, Hungary

Liverpool-Leipzig | Champions League, salvarea "cormoranilor" în acest sezon

Celălalt meci din această seară aduce în faţă 2 echipe cu stări de spirit diferite. Dacă pentru Liverpool, lupta la titlu s-a încheiat de mai multe etape, ''cormoranii'' fiind aproape să rateze şi locurile de Europa, Leipzig luptă cu şanse reale la titlu în Bundesliga.
Partida-tur s-a încheiat cu victoria lui Liverpool, scor 2-0. Particularitatea este că meciul-tur s-a disputat în Ungaria, pe „Puskás Aréna”, iar returul se va disputa în acelaşi loc, din cauza restricţiilor impuse de pandemia de coronavirus. În tur, Liverpool a marcat cele 2 goluri după pauză, prin Salah şi Mane.
Liverpool este favorită la calificare, ţinând cont de rezultatul meciului-tur, însă la ce parcurs are trupa lui Klopp în campionat, Leipzig are şanse bune să realizeze surpriza. În campionat, Liverpool stă foarte rău. ''Cormoranii'' au 6 înfrângeri consecutive pe teren propriu, o premieră în istoria clubului de pe Anfield. Se află pe locul 8, la 7 puncte de locurile care duc în Champions League.
Astfel, câştigarea Ligii ar reprezenta salvarea unui sezon cenuşiu pentru ''The Reds'', care au câştigat fără probleme Premier League în sezonul trecut. În faza grupelor, englezii antrenaţi de Klopp au câştigat o grupă cu Atalanta, Ajax şi Midtjylland. Liverpool a avut parte de un sezon în care accidentările i-au dat mari bătăi de cap, iar în această seară Klopp nu va putea conta pe Gomez, Henderson, Matip, Van Dijk, Firmino şi Kabak, accidentaţi.
RB Leipzig - FC Liverpool

RB Leipzig, nimic de pierdut la Budapesta

Leipzig are parte de un sezon foarte bun. Trupa lui Nagelsmann este implicată cu şanse reale în lupta pentru titlu, fiind pe locul 2, la 2 puncte de Bayern. Cu 8 victorii în ultimele 9 partide, germanii vor încerca să producă surpriza şi să se califice în sferturi, având un moral foarte bun.
În faza grupelor, nemţii au terminat pe 2, grupa fiind câştigată de PSG, care va juca în această seară împotriva Barcelonei. Celelalte adversare au fost Manchester United şi Basaksehir. Faptul că partida se va desfăşura la Budapesta ar putea reprezenta, surprinzător, un avantaj pentru Liverpool, deoarece englezii nu au reuşit să câştige vreun punct pe Anfield în ultimele 6 meciuri.
Nagelsmann nu va putea conta pe Laimer şi Szoboszlai, accidentaţi, însă va putea alinia un prim 11 care să atace din primul minut pentru a încerca să surprindă jocul lui Liverpool.
Cele două echipe s-au duelat pentru prima dată, în Europa, la meciul-tur câştigat de Liverpool cu 2-0. Liverpool se va baza, din nou, pe Salah, care are 17 goluri marcate în Premier League, fiind golgheterul competiţiei, într-un sezon în care ''cormoranii'' au dezamăgit profund. Jota îi va lua locul, probabil, lui Firmino, care este indisponibil.
De cealaltă parte, Leipzig nu a primit gol în ultimele 2 partide, iar un gol rapid marcat în această seară poate reaprinde speranţa pentru germani. Neavând ce pierde în încercarea de a întoarce rezultatul și a spera la calificare, „taurii” vor fi condamnați să atace din primul minut cu toate liniile Liverpool este favorită, probabil nu va forţa, încercând să surprindă pe contraatac cu viteza lui Mane şi calitatea lui Salah, însă Leipzig poate da o replică bună la Budapesta. Arbitrul acestei partide va fi Clément Turpin.
Liverpool-Leipzig, echipe probabile
  • Liverpool: Alisson- Alexander-Arnold, Phillips, Fabinho, Robertson- Thiago, Wijnaldum, Jones- Jota, Salah, Mane
  • RB Leipzig: Gulacsi- Mukiele, Upamecano, Klostermann- Adams, Sabitzer, Kampl, Olmo, Angelino- Sorloth, Nkunku
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo