Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Champions League | Lucescu, eșec usturător cu Barcelona! Catalanii, alături de Juventus în optimi

Nicu Savin

Actualizat 25/11/2020 la 00:12 GMT+2

În urma partidelor din această seară 4 echipe și-au asigurat calificarea matematică în optimile de finală: Chelsea, Sevilla, Juventus și Barcelona. Lazio și Borussia Dortmund sunt și ele cu un pas în primăvară, în timp ce în Grupa H lupta rămâne extrem de strânsă, PSG, Manchester United și Leipzig având șanse aproape egale de a trece mai departe.

Mircea Lucescu, antrenorul lui Dynamo Kiev

Credit imagine: facebook

Champions League | Etapa 4-a:
  • Dortmund - Club Brugge 3-0
  • Dinamo Kiev - Barcelona 0-4
  • Juventus - Ferencvaros 2-1
  • Lazio - Zenit 3-1
  • Manchester United - Basaksehir 4-1
  • PSG - Leipzig 1-0
  • Rennes - Chelsea 1-2
  • Krasnodar - Sevilla 1-2
LIVETEXT
Dinamo Kiev-Barcelona 0-4
Min.90+2: Griezmann înscrie și el cu un șut la colțul lung din interiorul careului
Min.70 Goool Barcelona Braithwaite reușește dubla, transformând cu siguranță o lovitură de la 11 metri
Min.57 Goool Barcelona Braithwaite dublează avantajul catalanilor, înscriind din fața porții goale după o deviere excelentă a lui Mingueza
Min.52 Gooool Barcelona Serginho Dest înscrie în urma unei combinații superbe cu Pedri și Braithwaite. Acesta a fost primul gol al americanului pentru Barcelona, care devine cel mai tânăr fundaș care înscrie pentru catalani în Champions League: 21 de ani și 21 de zile
Echipa lui Mircea Lucescu a făcut o primă repriză bună în fața Barcelonei. Chiar dacă au dominat la capitolul posesie, catalanii nu și-au creat mari odazii de gol și au avut un singur șut pe spațiul porții, în timp ce ucrainienii au tras de 2 ori pe poarta apărată de Ter Stegen.
Echipele de start:
Dinamo Kiev: Bushchan - Kedziora, Zabarnyi, Mikolenko, Karavaev - Shepeliev, Buyalskyi, Garmash - Shaparenko, Verbic, De Pena
Barcelona: Ter Stegen - Dest, Mingueza, Lenglet, Junior Firpo - Alena, Pjanic, Pedri, Coutinho, Trincao - Braithwaite
Juventus-Ferencvaros 1-2
Min.90+3 Goool Juventus Alvaro Morata înscrie cu capul și aduce victoria torinezilor
Min.35: Goooool Juventus Cristiano Ronaldo egalează cu un șut perfect cu piciorul stâng de la marginea careului. Portughezul este la prima sa reușită din acest sezon de Champions League, dar longevitatea sa este una extraordinară, aceasta fiind a 15-a ediție consecutivă în care lusitanul marchează cel puțin o dată
Min.19: Goool Ferencvaros Maghiarii deschid scorul prin Uzuni, care a reluat în plasă o centrare a lui Nguen
Echipele de start:
Juventus: Szczesny - Cuadrado, Danilo, De Ligt, Alex Sandro - McKennie, Bentancur, Arthur, Bernardeschi - Dybala, Ronaldo
Ferencvaros: Dibusz - Lovrencsics, Blazic, Frimpong, Dvali, Heister - Somalia, Siger - Nguen, Uzuni, Zubkov
PSG- Red Bull Leipzig 1-0
Min.11 Goool PSG Neymar transformă cu siguranță un penalty obținut de Angel Di Maria
Echipele de start:
PSG: Navas - Florenzi, Diallo, Marquinhos, Bakker - Herrera, Danilo, Paredes - Di Maria, Neymar, Mbappe
Red Bull Leipzig: Gulacsi - Mukiele, Upamecano, Konate, Angelino - Forsberg, Haidara, Sabitzer - Olmo, Poulse, Nkunku
Rennes-Chelsea 1-2
Min 90+1 Goooool Chelsea Olivier Giroud îi readuce pe londonezi în avantaj cu o lovitură de cap
Min.85 Gooool Rennes Guirassy marchează pentru francezi cu o lovitură de cap excelent plasată, în urma unei lovituri de colț
Min.22 Gooool Chelsea Hudson-Odoi înscrie pe lângă portarul francezilor, după ce a primit o pasă excelentă de la Mount
Krasnodar-Sevilla 1-2
Min.90+5 Goool Sevilla Oussama Idrissi îi readuce pe andaluzi în avantaj cu un șut perfect la coțul lung din interiorul careului
Min.56 Goool Krasnodar Wanderson restabilește egalitatea cu un șut din interiorul careului, după o acțiune colectivă de toată frumusețea
Min.4 Goool Sevilla Rakitic deschide scorul cu un șut superb, fără preluare, de la marginea careului
Evident, cele mai interesante partide din această seară vor fi cele din Grupa H, acolo unde sunt 3 echipe mari din fotbalul actual. PSG nu își permite să mai piardă puncte, dar meciul cu Leipzig nu va fi deloc ușor. De asemenea, Manchester United își dorește revanșa în fața celor de la Basaksehir și o poziționare favorabilă pentru o calificare înaintea ultimelor 2 partide.
Juventus, Barcelona, Borussia Dortmund sau Chelsea sunt alte echipe importante care vor juca în această seară, dar pentru ele, calificarea în primăvara Champions League pare o formalitate.
Neymar steht PSG gegen RB Leipzig wieder zur Verfügung

PSG-Leipzig, meci decisiv, mai ales pentru parizieni

La jumătatea fazei grupelor, PSG are doar 3 puncte, iar finalista din sezonul precedent riscă să nu ajungă în fazele eliminatorii. Înfrângerile cu Manchester United și Red Bull Leipzig, îi pune pe Neymar&Co într-o postură ingrată, iar pentru a evita o eliminare rușinoasă aceștia au nevoie de un parcurs perfect în ultimele 3 meciuri. Mai mult ca sigur, nemții s-ar mulțumi și cu un egal pe Parc de Princes, rezultat care i-ar plasa excelent înainte de ultimele partide.
În urmă cu 3 săptămâni, Leipzig a jucat excelent și a obținut o victorie meritată, scor 2-1, prin golurile lui Forsberg și Nkunku, asta după ce parizienii au deschis scorul prin Di Maria, argentinianul ratând și un penalty la scorul de 1-0.
Ambele formații vin după rezultate mai puțin reușite în campionat. Leipzig a făcut doar un egal, scor 1-1, pe terenul lui Eintracht Frankfurt și a ajuns pe poziția a 4-a în Bundesliga, la doar 2 puncte totuși de liderul Bayern Munchen. De partea cealaltă, PSG a pierdut în deplasarea de la Monaco, scor 3-2, un meci în care echipa lui Tuchel a condus cu 2-0 la pauză. În ciuda acestei înfrângeri, PSG rămâne lider în Ligue 1, dar avansul față de Lille este acum de doar 2 puncte.
În celălalt meci al grupei, Manchester United va primi vizita turcilor de la Basaksehir. În turul de la Istanbul, United a suferit o înfrângere foarte greu de digerat, mai ales că o victorie ar fi adus echipa lui Solskjaer cu un pas în optimile de finală.
În condițiile în care în ultimele 2 meciuri United va juca acasă cu PSG și în deplasare cu Leipzig, o victorie în această seară este aproape obligatorie pentru "diavoli". În schimb, turcii nu au nimic de pierdut și pot trata meciul cu o mai mare lejeritate, ceea ce ar putea fi un real avantaj.
Cristiano Ronaldo nu va pleca de la Juventus mai devreme de 2022

Juventus și Barcelona, aproape calificate în optimi

În Grupa G lucrurile sunt aproape clare în privința echipelor calificate. Barcelona are maxim de puncte după 3 meciuri, iar Juventus ocupă poziția a 2-a în grupă cu 6 puncte. Ambele echipe au la prima vedere meciuri ușoare în această seară, iar dacă le vor câștiga, calificarea va fi și matematică.
Barcelona se deplasează pe terenul lui Dinamo Kiev și pleacă favorită, chiar dacă echipa lui Koeman este într-o oarecare criză de formă. Catalanii tocmai au pierdut derby-ul cu Atletico Madrid, aflându-se abia pe locul 12 în La Liga. În plus, Koeman l-a pierdut pentru o perioadă îndelungată și pe Gerard Pique, care se alătură astfel unei liste destul de lungi de accidentați.
La echipa lui Mircea Lucescu lucrurile nu stau mult diferit, deoarece ucrainienii au în continuare mulți jucători indisponibili din cauza infectării cu coronavirus. Totuși, evoluția elevilor antrenorului român de pe Camp Nou, lipsa de formă a Barcelonei și absența lui Messi i-ar putea face încrezători pe cei de la Dinamo Kiev că pot obține un rezultat bun, care ar însemna enorm în lupta pentru locul 3 cu cei de la Ferencvaros.
Maghiarii se deplasează la Torino și au șanse mici să obțină ceva din această dispută. Juventus a câștigat clar la Budapesta, scor 4-1, și vrea să-și rezolve calificarea încă din această seară, pentru a se concentra apoi pe Serie A, acolo unde se află abia pe locul 4, la 4 puncte în spatele liderului AC Milan.

Viererpack: Erling Haaland schießt hertha BSC ab

Borussia Dortmund și Lazio, favoritele Grupei F

Borussia Dortmund primește acasă vizita celor de la Club Brugge, formație pe care a învins-o categoric în Belgia, scor 3-0. Formația lui Favre vine după un incredibil 5-2 împotriva Herthei Berlin, meci în care Haaland a marcat de 4 ori în a 2-a repriză.
O victorie în fața lui Brugge, i-ar aduce pe "galben-negri" foarte aproape de calificarea în optimi. Belgienii au totuși 4 puncte și speră în continuare la o calificare miraculoasă, astfel că își vor vinde scump pielea pe Signal Iduna Park.
În celălalt meci al grupei, Lazio va juca acasă cu Zenit Sankt Petersburg. Lazialii au scos târziu un punct din deplasarea din Rusia, Caicedo marcând golul de 1-1 în minutul 82, după ce rușii deschiseseră scorul în prima repriză.
Cu o victorie în această seară, Lazio ar acumula 8 puncte, iar cei de la Zenit ar ieși definitiv din calcule. Acest lucru, coroborat cu un succes al Borussiei Dormund în fața lui Brugge, ar însemna ca Lazio să aibă 4 puncte peste belgieni, iar echipei lui Simeone i-ar ajunge și un egal în meciul din ultima etapă pentru a se califica.
FC Chelsea

Grupa E: Rennes-Chelsea și Krasnodar-Sevilla

Chelsea și Sevilla nu au mari probleme în Grupa E, iar 2 victorii ale celor 2 formații în această seară ar rezolva califiarea și din punct de vedere matematic. Chelsea joacă în deplasare cu Rennes, dar diferența dintre cele 2 echipe s-a văzut în meciul de acum 3 săptămâni, echipa lui Frank Lampard s-a impus cu 3-0.
Londonezii traversează o perioadă excelentă, având 5 victorii consecutive în campionat și Champions League, meciuri în care nu a primit decât un gol. În schimb, după înfrângerea de pe Stamford Bridge, Rennes a mai bifat 2 insuccese și în Ligue 1, 0-3 cu PSG și 0-1 cu Bordeaux.
După un început foarte slab de sezon, Sevilla a reușit să lege 2 victorii în La Liga, urcând pe poziția a 7-a în clasament. În Champions League, andaluzii au nevoie de o victorie pe terenul lui Krasnodar pentru a fi siguri de calificarea în primăvară, dar nici un egal nu ar fi deloc rău. În meciul de la Sevilla rușii au condus cu 2-0, dar echipa lui Lopetegui a întors soarta meciului și s-a impus cu 3-2, astfel că la meciul din această seară andaluzii au și un important avantaj moral.
Cele mai importante informații din cele 8 partide din această seară veți putea găsi în format LIVETEXT pe site-ul Eurosport.ro cu începere de la ora 19:55.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol