Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Champions League - optimi! Barcelona - PSG 1-4 şi Leipzig - Liverpool 0-2! Mbappe a scris istorie

Vlad Dumitrescu

Actualizat 16/02/2021 la 23:52 GMT+2

După o pauză de două luni, UEFA Champions League a revenit marți, 16 februarie, cu faza optimilor de finală. PSG a făcut show pe Camp Nou, cu Barcelona, 4-1, Mbappe reuşind o triplă. La Budapesta, Liverpool s-a impus cu 2-0 în faţa lui Leipzig şi e şi ea ca şi calificată în sferturile de finală.

Kylian Mbappé (links) im Zweikampf mit Lionel Messi

Credit imagine: Getty Images

Barcelona părea că a lăsat în spate perioada grea din ultimul timp şi era optimistă în faţa unui PSG care a venit pe Camp Nou fără doi dintre cei mai buni jucători: Neymar şi Di Maria.
Acest lucru nu a contat absolut deloc, iar Pochettino i-a predat o adevărată lecţie lui Koeman. Chiar dacă Messi a deschis scorul dintr-un penalty destul de uşor acordat, francezii au gestionat perfect situaţia.
A fost seara lui Mbappe, autorul unei duble, dar rezultatul de 4-1 pentru finalista Champions League de sezonul trecut a venit şi în contextul greşelilor în lanţ în apărarea gazdelor. Cea mai evidentă greşeală a fost la golul lui Moise Kean, care, complet nemarcat, a dus scorul la 3-1, în urma unei faze fixe.
La 22 de ani şi 58 de zile, Kylian Mbappe e cel mai tânăr jucător din istoria Champions League care reuşeşte o dublă împotriva Barcelonei într-o fază eliminatorie. Ulterior, el a reuşit chiar tripla.
PSG e ca şi calificată în sferturi, o remontada istorică, precum acel 6-1 administrat de Barcelona în primăvara lui 2017 fiind acum imposibilă.

Liverpool are şi ea biletele de sferturi în Champions League asigurate

La Budapesta, Liverpool a arătat din nou excelent, contra lui Leipzig. Cormoranii s-au impus cu 2-0, graţie golurilor lui Salah şi Mane.
Jocul echipei lui Klopp a fost extrem de solid, iar Kabak a fost imperial în apărare. De altfel, erau semnalele unui reviriment din partida cu Leicester, din weekend, când trei sfeturi de meci "cormoranii" au jucat perfect.
Trebuie spus, însă, că la ambele goluri primite, defensiva lui Leipzig a comis erori imense. Cu toate astea, victoria lui Liverpool e complet meritată, în multe momente englezii etalând un fotbal extrem de rapid şi spectaculos.

Barcelona - PSG 1-4 (Messi '26 / Mbappe '32, '65, '85, Kean '70)

GOOOOL PSG!!! Mbappe e de neoprit. Draxler scapă pe contra-atac şi pasează pentru tânărul vârf francez, care şutează, din unghi, plasat.
GOOOOL PSG!!! Barcelona este la pământ! Moise Kean nu e marcat la o lovitură liberă şi trimite nestingherit în poarta lui Ter Stegen.
Lionel Messi a început să aibă un sentiment de deja-vu când îl întâlneşte pe Mbappe.
GOOOOL PSG!!! GOOOL Mbappe!!! Francezul are o seară perfectă şi, după o respingere a lui Pique, are de îndeplinit o simplă formalitate. 2-1 pentru oaspeţi din minutul 65.
Barcelona a primit gol pentru al 7-lea meci consecutiv. Este cea mai slabă serie din acest punct de vedere din ultimii 5 ani. În perioada aprilie-august 2016, când antrenor era Luis Enrique, catalanii au stat mai prost defensiv.
Ocazie mare a lui PSG. Mbappe îl găseşte perfect pe Icardi, dar acesta e altruist. În loc de şut, a pasat în lateral, spectaculos, către Moise Kean. Acesta nu se aştepta la pasă, iar şutul său e slab, permiţându-i lui Jordi Alba să devieze.
PSG a marcat pentru al 20-lea meci la rând în deplasare, în UCL. Doar Real Madrid (22 de meciuri, în perioada 2010-2014) are o astfel de serie mai lungă.
Mbappe are o rată de goluri impresionantă pentru vârsta sa: 22 de reuşite în 41 de partide în Champions League.
Griezmann preia de la mijlocul terenului şi pătrunde până la marginea careului. Şutul său trece la o palmă de butul din stânga al porţii parizienilor.
Cu golul său, Messi a bifat al 17-lea an calendaristic diferit cu reuşită în Champions League. El egalează recordul lui Raul, care între 1995 şi 2011 a înscris în fiecare an în cea mai importantă competiţie inter-cluburi din lume.
GOOOOL PSG! GOOOOL Mbappe! Kurzawa îşi ia revanşa pentru penaltyul comis şi îl găseşte excelent pe Verratti. Acesta pasează din prima pentru Mbappe, care, după ce trece de un adversar, trage fără speranţe pentru Ter Stegen. Francezul a ajuns la 109 goluri pentru PSG şi l-a egalat în clasamentul all-time al clubului pe Pauleta (locul 3).
Decarul Barcelonei se află la al 4-lea gol din penalty marcat în acest sezon.
Messi croşetează printre adversari şi îi pasează ideal lui Dembele. Execuţia acestuia e moale, pe centrul porţii.
GOOOOL Barcelona!!! GOOOOOL Messi. Sud-americanul înscrie al 8-lea său gol împotriva lui Keylor Navas, de la punctul cu var. De Jong a primit penalty, după un fault uşor acordat al lui Kurzawa. VAR-ul a intervenit, dar s-a mers pe mâna centralului.
Icardi e la un pas de gol în minutul 19! Mbappe pasează ideal, vârful venit de la Inter trimite pe lângă Ter Stegen, dar Pedri se repliază la timp şi respinge din faţa porţii goale.
Cea mai mare ocazie de gol de până acum. Faza pleacă din piciorul lui Messi, iar Pedri îl angajează în adâncime pe Griezmann. Francezul e blocat in-extremis de Keylor Navas.
PSG a început mai bine, în ciuda absenţelor lui Di Maria şi Neymar, şi domină pe Camp Nou.
Lionel Messi nu a avut cel mai bun sezon, dar cu toate acestea are cifre foarte bune în grupele Champions League şi în această stagiune. Catalanii speră la cât mai multe lucruri pozitive de la argentinian, mai ales că acesta a avut o ultimă lună foarte bună.
După mai puţin de trei luni de când a suferit o accidentare gravă, Pique nu doar că a prins lotul Barcelonei, dar Koeman a decis să mizeze pe experienţa lui din primul minut. O sabie cu două tăişuri, în condiţiile în care catalanul nu are cum să fie la o formă fizică ideală încă.
Echipele de start
  • Barcelona: Ter Stegen - Dest, Pique, Lenglet, Alba - De Jong, Busquets, Pedri - Dembele, Messi, Griezmann.
  • PSG: Navas - Florenzi, Marquinhos, Kimpembe, Kurzawa - Paredes, Gueye, Verratti - Mbappe, Kean, Icardi.

Leipzig - Liverpool 0-2

GOOOOOL Liverpool!!! GOOOOL Mane!!! O nouă gafă în apărarea nemţilor, iar senegalezul înscrie un gol cât o calificare!
Dintre toţi jucătorii din top 5 campionate ale Europei, doar Lewandowski (30) are mai multe goluri înscrise în acest sezon, în toate competiţiile, decât Salah.
Salah a înscris al 118-lea său gol în tricoul lui Liverpool. Impresionant, în contextul în care a sosit pe Anfield în 2017.
GOOOOL Liverpool!!! GOOOOOL Salah!!! "Cormoranii" fac un pas important spre calificare.
Alisson a lăsat în spate gafele din ultima perioadă şi face o partidă excelentă. Portarul brazilian are o paradă impresionantă, la o fază în care Nkunku e la un pas de gol.
Ozan Kabak a fost omul primei reprize în defensiva lui Liverpool. Tânărul de 20 de ani s-a descurcat remarcabil în faţa atacanţilor lui Leipzig.
Gulacsi a oferit imaginea serii în Champions League. La şutul din apropierea centrului terenului al lui Robertson, portarul lui Leipzig s-a repliat spre propria poartă şi a fost la un pas de o accidentare urâtă. El a avut nevoie de îngrijiri medicale, dar a revenit între buturi.
Gulacsi
Robertson vrea să profite de ieşirea lui Gulacsi, care a respins o minge destinată lui Mane. Scoţianul trimite foarte bine de la mare distanţă, dar şutul său ocoleşte poarta.
Trent Alexander Arnold are o seară excelentă şi reuşeşte să îşi pună în valoare coechipierii. Liverpool are deja 3 şuturi pe poarta adversă.
Liverpool joacă excelent, aşa cum a făcut în disputa din weekend, de la Leicester, timp de trei sferturi din meci. Din păcate pentru formaţia lui Klopp, apărarea a avut gafe în lanţ pe final, când Vardy&Co au marcat de 3 ori în 7 minute.
Gulacsi se remarcă în faţa lui Salah, care e aproape să deschidă scorul. Trent Alexander Arnold a pasat perfect, însă atacantul de bandă al "cormoranilor" nu a avut "sânge rece" la finalizare.
Mane şi Salah combină superb, în minutul 9, iar defensiva lui Leipzig e surprinsă. Egipteanul nu reuşeşte să finalizeze şi obţine un corner.
Dani Olmo are prima mare ocazie a partidei, dar lovitura sa de cap, la centrarea lui Angelino, întâlneşte bara lui Alisson.
Prin includerea lui Curtis Jones şi Ozan Kabak (ambii 20 de ani), Liverpool are în primul "11" doi fotbalişti U21. E pentru a doua oară când se întâmplă aşa ceva în lotul "cormoranilor", într-o fază eliminatorie din Champions League. Precedentul a avut loc acum 16 ani, când Scott Carson şi Anthony Le Tallec au făcut parte din echipa de start a lui Liverpool în primăvara Ligii.
Echipele de start
  • Liverpool: Alisson - Alexander-Arnold, Kabak, Henderson, Robertson - Wijnaldum, Thiago, Jones - Salah, Firmino, Mane.
  • Leipzig: Gulácsi - Mukiele, Klostermann, Upamecano, Angeliño - Adams, Haidara, Kampl - Nkunku, Dani Olmo, Sabitzer

Programul optimilor de finală ale UEFA Champions League (tur)

Marți, 16 februarie
Barcelona v Paris Saint-Germain
Leipzig v Liverpool
Miercuri, 17 februarie
Porto v Juventus
Sevilla v Borussia Dortmund
Marți, 23 februarie
Atletico Atletico v Chelsea
Lazio v Bayern Munchen
Miercuri, 24 februarie
Atalanta v Real Madrid
Borussia Monchengladbach v Manchester City

Cine sunt favoritele?

Aceleași, ca întotdeauna. Poate nu chiar. Evident, Bayern Munchen nu are cum să nu fie principala favorită, dar probabil că puțin surprinzător este că în aceste momente singura formație care pare capabilă să îi oprească pe bavarezi în a obține trofeul pentru al doilea sezon consecutiv este Manchester City. Trupa lui Guardiola a făcut uitat începutul slab de sezon, are 16 victorii consecutive în toate competițiile și pare că în sfârșit acesta va fi anul în care Guardiola va pune din nou mâna pe trofeul UEFA Champions League, cel care i-a scăpat printre degete de când a plecat de la Barcelona.
Bayern va avea o misiune ușoară cu Lazio în timp ce Manchester City se va duela cu Borussia Monchengladbach, din nou un duel aparent disproporționat, mai ales că nemții au anunțat deja că antrenorul Marco Rose va pleca în vară.
Atletico Madrid ar mai putea fi o potențială contracandidată având în vedere forma excelentă din La Liga, însă rămâne de văzut cum se vor descurca elevii lui Diego Simeone într-un duel cu o Chelsea renăscută sub comanda lui Thomas Tuchel.

Cel mai interesant duel din optimi

Nu are cum să fie altul decât Barcelona - Paris Saint-Germain, chiar dacă va fi greu să se ridice la același nivel ca precedentul duel. Acum patru ani, în aceeași fază a competiției, PSG a reușit să învingă catalanii cu 4-0 pe Parc des Princes și nici măcar cei mai înfocați fani ai catalanilor nu mai sperau la o revenire.
Numai că Barcelona fix asta a făcut într-un meci care a intrat în istorie. Barcelona a învins PSG cu 6-1 în retur, parizienii primind trei goluri în minutele 88, 91 și 95. Formația franceză a rămas cu o adevărată traumă după acest meci, astfel că reîntâlnirea cu Barcelona, chiar și fără Neymar, va fi ocazia perfectă pentru răzbunare.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo