Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Chelsea este în sferturile Champions League după două victorii cu Atletico Madrid

Vlad Dumitrescu

Actualizat 17/03/2021 la 23:57 GMT+2

Chelsea s-a calificat în sferturile de finală ale UEFA Champions League după ce a învins-o pe Atletico Madrid și pe Stamford Bridge, cu 2-0, grație golului marcat de Hakim Ziyech.

Chelsea's Moroccan midfielder Hakim Ziyech (R) celebrates with teammates after scoring his team's first goal during the UEFA Champions League round of 16 second leg football match between Chelsea and Atletico Madrid at Stamford Bridge in London on March 1

Credit imagine: Getty Images

Revoluția lui Thomas Tuchel pe Stamford Bridge continuă, așadar, neperturbată. Înainte de acest meci, Chelsea nu primise niciun gol timp de 10 ore cu Christensen pe teren, astfel că Tuchel a ridicat semne de întrebare atunci când a hotărât să înceapă returul cu Atletico cu Azpilicueta, Rudiger și Zouma.
Decizia germanului a fost însă, la fel ca toate celelalte de până acum, confirmată de rezultatul meciului. Atletico Madrid a dominat prima parte a meciului, însă fără să își creeze nicio ocazie importantă. Fortăreața Chelsea nu s-a clătinat nicio secundă.

Luna de miere continuă pentru Thomas Tuchel

Iar ca în multe ocazii odată cu venirea germanului pe banca tehnică, Chelsea a dublat prestația defensivă excelentă cu o eficiență foarte bună în fața porții. În minutul 34, la primul șut pe poartă al echipei, Hakim Ziyech a convertit o pasă excelentă venită de la Timo Werner, germanul fiind la capătul unei curse amețitoare pe flancul stâng.
Nu a fost cel mai spectaculos meci însă după pauză Chelsea a pus stăpânire pe partidă și a dominat primele 20 de minute, echipa londoneză fiind cea care a dictat ritmul partidei.
Simeone a încercat toate armele disponibile - a făcut patru schimbări în repriza a doua, însă eliminarea lui Savid din minutul 82 a pus capac oricăror speranțe ale spaniolilor. Mai mult, în prelungiri, Emerson a finalizat perfect un contraatac ca la carte al albaștrilor pentru a dubla avantajul lui Chelsea.
Astfel, ”luna de miere” continuă pentru Thomas Tuchel. Germanul este neînvins pe banca lui Chelsea și tocmai a eliminat din Champions League liderul din La Liga.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo