Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Chelsea merge în finala Champions League după ce a eliminat-o pe Real Madrid! Ultim act 100% englez

Vlad Dumitrescu

Publicat 05/05/2021 la 23:51 GMT+3

Chelsea a învins-o pe Real Madrid cu 2-0 pe Stamford Bridge în returul semifinalelor UEFA Champions League.

La joie de Timo Werner (Chelsea)

Credit imagine: Getty Images

Thomas Tuchel a impresionat pe toată lumea cu începutul fulminant de pe banca lui Chelsea astfel că decizia sa surprinzătoare de a-l înlocui pe Christian Pulisic, cel care a avut un meci tur extraordinar, cu Kai Havertz pentru returul cu Real nu a fost atât de controversată pe cât ar fi putut să fie.
De cealaltă parte, nici Zidane nu a mers pe partitura cunoscută, începând cu o linie de trei fundași formată din Militao, Nacho și Ramos. Real era hotărâtă să atace și să controleze meciul și fix asta a făcut în prima parte a partidei.
Cu toate acestea, primele ocazii importante au aparținut lui Chelsea. Șutul periculos al lui Rudiger a fost respins de Courtois, la fel ca centrarea periculoasă a lui Havertz. De asemenea, la scurt timp după, Timo Werner a avut un gol anulat pentru offside după o centrare excelentă a lui Ben Chilwell.
Tristețea nu a durat mult pentru Chelsea pentru că la scurt timp londonezii au deschis scorul după o perioadă bună de joc. Kai Havertz l-a lobat pe Courtois, mingea a lovit transversala iar Timo Werner a avut apoi de îndeplinit o simplă formalitate, lovind cu capul în poarta goală din doi metri.
Meciul a fost apoi unul echilibrat până la pauză însă debutul reprizei a doua a adus o Chelsea din ce în ce mai periculoasă, dar, pe rând, Kai Havertz și Kante nu au reușit să finalizeze cele două mari ocazii ale gazdelor.
Real Madrid a avut în continuare posesia, însă realitatea este că echipa lui Zinedine Zidane nu a reușit să pună cu adevărat în pericol poarta lui Edouard Mendy în ultima parte a meciului.
În schimb, tot Chelsea a fost cea periculoasă și cea cu golul. După un efort considerabil al lui Kante și o recuperare tipică, francezul i-a pasat lui Pulisic, americanul a centrat către Mount iar acesta a dublat avantajul londonezilor și l-a trimis pe Thomas Tuchel în finală pentru al doilea an consecutiv.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo