Adversara lui Manchester City din finala UEFA Champions League de la Istanbul se va decide în urma returului dintre Chelsea și Real Madrid. Chiar dacă londonezii par favoriți, după 1-1 în prima manșă, nicio echipă din lume nu se simte mai bine decât Real Madrid în fazele superioare ale acestei competiții, astfel că meciul este deschis oricărui rezultat.
Motivația în tabăra Realului este una foarte mare, dar un star al lui Zidane are un motiv în plus să-și dorească un succes contra lui Chelsea. Este vorba despre Toni Kroos, care a pierdut prima sa finală de Champions League chiar împotriva londonezilor.
Se întâmpla în 2012, pe când juca la Bayern Munchen, iar nemții au pierdut finala jucată chiar pe Allianz Arena contra lui Chelsea. Bayern a fost atunci de departe echipa mai bună, dar ghinionul a făcut să se ajungă la penalty-uri, unde Ivica Olic și Bastian Schweinsteiger au ratat și londonezii au cucerit primul și singurul lor trofeu UEFA Champions League din istorie.
Liga
Ancelotti, cucerit de Camavinga: "E complet. A-l avea în echipă înseamnă mult pentru Real Madrid"
22/09/2021 LA 05:50
https://i.eurosport.com/2021/05/03/3125846.jpg

Chelsea - Real Madrid | Toni Kroos își poate lua revanșa în fața londonezilor

Înaintea meciului de pe Stamford Bridge din această seară, Toni Kroos a rememorat finala din 2012 și a recunoscut că a suferit enorm la momentul respectiv.
"Am suferit foarte mult după acea înfrângere, am avut o perioadă cumplită, dar înainte de a câștiga trofee, trebuie să treci și prin asta.", a spus Kroos, citat de Marca.
Kroos a câștigat primul său trofeul UCL în 2013, când Bayern a învins-o pe Borussia Dortmund cu 2-1. Ulterior, mijlocașul german și-a trecut în palmares alte 3 trofee cu Real Madrid (2016, 2017 și 2018) și este la numai unul distanță de celebrul Paco Gento, singurul fotbalist care a câștigat de 5 ori cea mai importanță competiție intercluburi din Europa.
Prefațând meciul din această seară, Kroos a menționat că echipa sa este întradevăr obosită pe acest final de sezon, dar are încredere că Realul poate câștiga atât La Liga, cât și Champions League: "Știm că nu a fost un sezon confortabil, dar am depășit multe obstacole. Suntem în mai și putem câștiga aceste două competiții. Suntem obosiți, dar acest lucru este normal."
Chelsea - Real Madrid este în această seară de la ora 22:00, iar cele mai importante aspecte de pe parcursul partidei le veți găsi în format LIVE TEXT pe site-ul eurosport.ro.
Liga
Toni Kroos, mesaj extrem de sugestiv cu privire la ajungerea lui Mbappe la Real Madrid
18/08/2021 LA 16:44
Campionatul European UEFA
Toni Kroos, atacat aspru de o glorie a fotbalului german pentru prestația de la EURO 2020
06/07/2021 LA 12:41