Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Chelsea, victorie categorică la Krasnodar! Al 3-lea meci consecutiv fără gol primit pentru londonezi

Nicu Savin

Publicat 28/10/2020 la 21:51 GMT+2

Chelsea și-a respectat statutul de favorită și a câștigat cu 4-0 în deplasarea de la Krasnodar, din etapa a 2-a a fazei grupelor Champions League. Scorul este poate puțin cam drastic, rușii având bune oportunități pe parcursul meciului, dar până la urmă valoarea superioară a echipei lui Lampard a făcut diferența.

Chelsea a învins cu 4-0 în deplasarea de la Krasnodar

Credit imagine: Getty Images

Meciul a început într-o notă de echilibru, cu Chelsea încercând să își impună jocul, dar și cu rușii arătând din start că nu se mulțumesc să se apere. În minutul 13, Timo Werner a fost faultat în careu, iar arbitrul a dictat penalty. Specialistul Jorginho a executat, dar a trimis în bară, iar mingea care l-a lovit în spate pe portarul Safonov a fost îndepărtată de un fundaș al lui Krasnodar.
Câteva minute mai târziu, gazdele au trecut și ele pe lângă deschiderea scorului, dar Mendy a avut noroc la șutul deviat al lui Vilhena, care a trecut de puțin pe lângă poartă. Chelsea a continuat ulterior să preseze, fără a-și crea mari ocazii însă. Totuși, londonezii au intrat în avantaj la pauză după reușita lui Hudson Odoi, care a marcat cu largul concurs al lui Safonov. Englezul de numai 19 ani a primit o pasă în careu de la Havertz, a întors un fundaș advers și a șutat foarte slab, dar mingea a intrat în poartă după intervenția ciudată a portarului rus.
În repriza secundă rușii au intrat mai motivați, dispuși să riște mai mult pentru a scoate ceva din acest meci. Gazinskiy a fost foarte aproape de egalare în minutul 55, dar șutul său din voleu a nimerit transversala porții apărate de Mendy. Ulterior, tot rușii au fost mai periculoși, dar intervențiile lui Mendy sau imprecizia atacanților gazdelor au menținut avantajul "albaștrilor".

Krasnodar-Chelsea 0-4! Londonezii au avut un final liniștit de meci

Soarta meciului s-a decis în minutul 75, când Chelsea a primit din nou penalty, după un henț al lui Martynovich. Da data aceasta, Werner a fost cel care și-a asumat responsabilitatea, iar neamțul l-a executat cu sânge rece pe Safonov. Interesant este că acesta a fost cel de-al 8-lea gol marcat de Werner în Champions League (primul pentru Chelsea), toate reușitele venind în meciuri din deplasare.
Din acel moment rușii s-au resemnat, iar londonezii au fost mult mai dezimvolți în joc și asta s-a văzut și pe tabelă. În minutul 80, Werner a devenit pasator, servindu-l excelent pe Ziyech, care a înscris cu un șut la colțul lung din interiorul careului. Acesta a fost primul gol al marocanului transferat în vară de la Ajax.
Scorul final a fost stabilit de Pulisic în minutul 90, americanul marcând printre picioarele lui Safonov, după o pasă primită de la Tammy Abraham.
Astfel, Chelsea obține 3 puncte mari în economia calificării, iar apele la formația londoneză încep să se limpezească, după un început de sezon destul de zbuciumat. Poate cel mai important aspect după acest meci este faptul că echipa lui Lampard a ajuns la 3 meciuri consecutive fără să primească gol, ceea ce este o adevărată performanță ținând cont de problemele arătate în debutul sezonului în defensivă.
Săptămâna viitoare, Chelsea va juca acasă cu Rennes, iar Krasnodar se va deplasa pe terenul Sevillei.
Premier League, program etapa 7
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo