Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Cine este FK Borac Banja Luka, adversara CFR-ului din primul tur preliminar UEFA Champions League

Eurosport
DeEurosport

Publicat 15/06/2021 la 15:55 GMT+3

Astăzi a avut loc tragerea la sorți a primului tur preliminar UCL la Nyon iar CFR Cluj a aflat că se va duela cu campioana Bosniei, Borac Banja Luka.

Arlauskis, Hoban și Burcă (CFR Cluj)

Credit imagine: facebook

articol de Alex Masgras
Borac Banja Luka, campioana ultimului sezon din Bosnia, a câștigat titlul pentru a doua oară în istorie, după ce a triumfat pentru prima oară în sezonul 2010/11. De asemenea, clubul înființat în anul 1926 mai are și o cupă a Bosniei câștigată în anul 2010 și o cupă a Iugoslaviei în anul 1988. Campioana Bosniei este pentru a doua oară în preliminariile UEFA Champions League, în sezonul 2011/12 fiind eliminată de Maccabi Haifa în al doilea tur preliminar al competiției. În sezonul 2020/21, Borac Banja Luka a fost eliminată în turul 2 preliminar UEFA Europa League de Rio Ave.

Fost jucător de la CFR, căpitan la Borac Banja Luka

Căpitanul campioanei Bosniei nu este străin de România. Ajuns la noi în țară în anul 2010 la Pandurii Tg. Jiu, Stojan Vranjes a aparținut de echipa din Gorj timp de 3 sezoane, iar în a doua parte a sezonului 2012/13 a fost împrumutat la CFR Cluj. Pentru echipa din Gruia, Vranjes a jucat în 14 meciuri, reușind să înscrie 2 goluri.
Antrenorul celor de la Borac Banja Luka, Marko Maksimovic, în vârstă de 37 de ani, fără reușite notabile în cariera de fotbalist, este pentru a doua oară la clubul din nordul Bosniei, după ce a mai fost la echipă și în perioada 2015-2017, fiind cu această echipă și în liga a doua bosniacă.
CFR Cluj va juca primul meci acasă, pe 6 sau pe 7 iulie, returul având loc o săptămâna mai târziu, pe 13/14 iulie. Borac Banja Luka joacă meciurile de acasă pe un stadion de 9730 de locuri, conform site-ului echipei.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo