Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Cluburile din Big Six vor beneficia de fondurile mai mari alocate de UEFA în ciuda Super Ligii

Vlad Dumitrescu

Publicat 09/05/2021 la 17:02 GMT+3

Cluburile engleze din Big Six vor beneficia de fondurile mărite ale UEFA în ciuda faptului că au încercat să înființeze Super Liga, decizie pentru care au fost sancționate de forul european.

Premier League: Liverpool, Manchester City, Manchester United, Chelsea, Tottenham Hotspur și Arsenal

Credit imagine: Getty Images

Manchester United, Manchester City, Liverpool, Arsenal, Chelsea și Tottenham s-au retras din Super Liga în urma criticilor dure primite.
Totuși, Daily Mail informează că marile cluburi engleze vor beneficia oricum de creșterea cu șase miliarde a bugetului UEFA, care va duce la creșteri substanțiale ale plăților în Champions League și celelalte competiții europene.
UEFA este aproape de a-și asigura un nou pachet de finanțare uriaș susținut de Centricus Asset Management în Londra, conform presei engleze, ceea ce va duce la creșteri masive ale fondurilor alocate Champions League și Europa League.
Astfel, fondurile vor crește substanțial începând cu sezonul viitor, iar cel mai probabil echipele care vor beneficia cel mai mult vor fi tot cele care au încercat să formeze controversata Super Ligă.
Totuși, West Ham și Leicester încă se luptă pentru un loc de Champions League în acest sezon și acestea ar putea fi printre primele echipe care vor beneficia de noul buget.

NOUĂ CLUBURI AU RENUNȚAT OFICIAL LA SUPER LIGĂ

„Într-un spirit de reconciliere și pentru binele fotbalului european, 9 dintre cele 12 cluburi implicate în așa-numitul proiect „Super League” au prezentat UEFA o „Declarație de angajament a cluburilor” care stabilește poziția cluburilor, inclusiv angajamentul lor față de competițiile de club UEFA, precum și față de competițiile naționale la nivel de cluburi.”, se precizează într-un comunicat dat publicității vineri de Comitetul Executiv al UEFA.
UEFA a convocat un întrunire de urgență a Comitetului Executiv, care a luat în considerare spiritul și conținutul declarației de angajament al celor 9 cluburi și a decis să aprobe diferite acțiuni, măsuri și angajamente, asumate de cluburi. O confirmare oficială a angajamentelor și a modului de reintegrare și participare a cluburilor la competițiile de club UEFA a fost convenită și semnată de UEFA și de cele nouă cluburi.
„Cele nouă cluburi recunosc și acceptă că proiectul Super League a fost o greșeală și își cer scuze fanilor, asociațiilor naționale, ligilor naționale, colegilor europeni și UEFA. Ei au recunoscut, de asemenea, că proiectul nu ar fi fost autorizat în conformitate cu Statutele și Regulamentele UEFA.”, se mai precizează în comunicat.
Una din măsurile convenite este ca fiecare club, ca un gest de bunăvoință să facă o donație în valoare totală de 15 milioane euro, pentru a fi folosită în beneficiul copiilor, tinerilor și fotbalului juvenil din comunitățile locale. De asemenea, fiecărui club îi va reținut un procent de 5% din veniturile pe care le-ar fi primit de la UEFA, în urma participării la competițiile intercluburi organizate de forul european.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo