Fotbal
Champions League

Crăciunescu își amintește de finala Ajax - Milan. De ce a fost aproape să-l elimine pe van Gaal

Distribuie cu
Copiere
Distribuie acest articol

Ion Crăciunescu

Credit imagine: Eurosport

DeVlad Dumitrescu
25/05/2020 la 07:39

Ion Crăciunescu a arbitrat finala UEFA Champions League din 1995 disputată de Ajax și AC Milan, la Viena.

Crăciunescu a avut mari probleme înainte de finală: "Am avut şi otită, n-o să-l uit pe Boloni niciodată, el m-a internat, a venit la mine în fiecare zi la spital. Făcusem şi o ruptură şi doctorul Pompiliu Popescu m-a ajutat foarte mult să îmi revin. La un meci al Sportului am arbitrat mai mult într-un picior”, și-a amintit el la DigiSport.

"Am primit nota 8, adică foarte bine. m-a ajutat mult meciul pentru că eu eram în piuneze cu piciorul! Aşa am bifat toate fazele din Liga Campionilor, doar semifinale nu, pentru că dacă arbitrai în semifinale, nu erai delegat la finală. În acel an, am ieşit al doilea arbitru din lume după Sandor Puhl, cu un an înainte fusesem pe locul 9”, a continuat el.

Champions League

O echipă care n-a cucerit vreodată trofeul UEFA Champions League va disputa finala de la Lisabona

10/07/2020 LA 14:21

Finala a fost câștigată de olandezi grație golului reușit de Patrick Kluivert în minutul 85, dar Louis van Gaal i-a reproșat lui Crăciunescu o lovitură liberă neacordat. Van Gaal a imitat în fața lui Crăciunescu faultul: "M-am mai întâlnit cu van Gaal, a venit în România, o persoană extraordinară. Porumboiu, care era asistentul meu, m-a chemat ca să-l dăm pe van Gaal afară şi i-am zis că nu pot să-l dau afară, avea dreptate omul. Trebuia să dau o indirectă, dar am lăsat jocul să continue. Oricum, nu puteam să dau afară un antrenor într-o finală!"

Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.

Champions League

Sferturi Champions League: Real/City vs Lyon/Juventus. Programul complet

10/07/2020 LA 12:31
Champions League

Cotele la câștigarea Champions League, după tragerea la sorți a sferturilor și semifinalelor

10/07/2020 LA 12:08
Subiecte asemănătoare
FotbalChampions League
Distribuie cu
Copiere
Distribuie acest articol