Super Liga Europei este un plan grandios, conceput în totalitate de marile cluburi europene, ca un răspuns la apatia UEFA de a reformata competițiile intercluburi (în special Champions League), care în ultimii ani au generat câștiguri mai mici pentru granzii de pe "Bătrânul Continent".
Noua competiție intercluburi ar urma să aibă la start anual 20 de echipe, care nu vor mai participa astfel în Champions League, Europa League sau Conference League, organizate de UEFA.
De altfel, forul european a amenințat cluburile fondatoare a Super Ligii Europei cu excluderea din toate competițiile, însă acestea nu au făcut niciun pas înapoi și sunt dispuse să își ducă la bun sfârșit proiectul.
Liga Campionilor UEFA
Ronaldo a explodat în vestiar, la pauza partidei cu Atalanta: "Nu vă e rușine?". Discursul uluitor
ACUM 9 ORE
https://i.eurosport.com/2021/04/19/3117276.jpg

Super Liga Europei | Cum va arăta Champions League și Europa League în sezonul viitor

Astăzi are loc o ședință extraordinară la UEFA, în urma căreia s-ar putea ajunge totuși la un compromis, iar formațiile care au inițiat Super Liga Europei să renunțe la idee și să continue să joace în competițiile organizate de forul european, care vor avea un nou format, cel puțin Champions League.
ESTE O IDEE BUNĂ ACEASTĂ SUPER LIGĂ A EUROPEI?
Însă dacă acest lucru nu se va întâmpla, mai multe echipe care n-ar fi sperat niciodată să joace în cele mai tari competiții UEFA vor fi prezente la start.
Dacă ne luăm după clasamentul din momentul de față, echipe ca Leicester, West Ham United, Everton și Leeds vor reprezenta Anglia în Champions League, iar Aston Villa și Wolverhampron ar urma să joace în Europa League.
În Italia, lucrurile ar fi de asemenea ciudate. Atalanta, Napoli, Lazio și AS Roma ar urma să joace în Champions League, Sasuollo și Verona în Europa League, în timp ce Sampdoria ar putea prinde un loc de Conference League.
La fel s-ar întâmpla și în Spania, care ar fi reprezentată de Sevilla, Real Sociedad, Villarreal și Betis în Champions League, Granada și Levante vor juca în Europa League, iar Celta Vigo va fi prezentă în Conference League.
Evident, clasamentele vor mai suferi modificări până la finalul stagiunilor interne, dar cert este că dacă Super Liga Europei va deveni realitate în cele din urmă, mai multe echipe mici vor putea juca în cupele europene organziate de UEFA.

Tot ce trebuie să știi despre Super Liga Europei

Liga Campionilor UEFA
Ronaldo s-a speriat groaznic, nevâzându-l pe fanul intrat pe teren la United - Atalanta
21/10/2021 LA 08:53
Liga Campionilor UEFA
"Nagelsmann e foarte bolnav, dar are în continuare un creier grozav!". Dezvăluirea secundului
21/10/2021 LA 06:09