Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Drogba, detalii neștiute despre finala UCL din 2012. Cui i-a cerut ajutorul ca să cucerească trofeul

Vlad Dumitrescu

Actualizat 20/05/2020 la 12:28 GMT+3

Legenda lui Chelsea, Didier Drogba, a dezvăluit o poveste fascinantă din spatele succesului echipei sale în Champions League acum opt ani.

Didier Drogba a marcat 104 goluri pentru Chelsea în Premier League

Credit imagine: Imago

”Pun pariu că ați văzut toți imagini video cu finala de Champions League așa că am vrut să vă spun o mică poveste care începe cu câteva luni înainte de cucerirea trofeului. Acum opt ani, managerul (Andre Villas-Boas) fusese dat afară de club iar noi jucătorii am organizat o ședință în care am recunoscut că eram parțial responsabili de plecarea sa. Căpitanul a vorbit, la fel și alți lideri din grup. Am decis să ne dedicăm în totalitate Champions League, chair dacă pierdusem cu 4-1 cu Napoli”, povestește Drogba într-o postare pe Instagram.
”Ne doream acest trofeu de opt ani dar n-am putut decât să fim finaliști. Toată lumea a căzut de acord să ne punem orgoliul deoparte și să ne provocăm unii pe alții. După acea ședință l-am rugat pe un Juan Mata tânăr, la doar 23 de ani, să mă ajute să câștig Champions League. El s-a uitat la mine ca și cum ”wow, ești nebun, poate tu să mă ajuți pe mine”, a continuat Drogba.
”I-am spus apoi că sunt pe Stamford Bridge de opt ani și nu am câștigat niciodată UCL așa că el trebuie să mă ajute. I-am promis și un cadou, asta se întâmpla la sfârșitul lui februarie. Trei luni mai târziu eram la Munchen, în finala cu Bayern, pe stadionul lor, cu o mare roșie în tribune. Gazdele au preluat conducerea cu 8 minute înainte de final așa că eram demoralizat. Mata a venit atunci la mine și mi-a spus: ”Didi, continuă să crezi!”, a afirmat ivorianul.
”Aproape în lacrimi, i-am răspuns după ce m-am uitat la ce minut era: ”Ce să mai cred? E aproape gata, o să plâng cum am plâns și acum câteva luni când am pierdut finala cu Coasta de Filde”, susține Drogba.
”Apoi a urmat ultimul minut, am avut corner, era primul al nostru... Ghici cine a executat cornerul...iar restul este istorie. Lecția este ca mereu să crezi!”, concluzionat el.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo