Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Ederson, incert înainte de meciul cu Liverpool! Claudio Bravo, record negativ în Champions League

Cosmin Cioboata

Actualizat 07/11/2019 la 10:39 GMT+2

Manchester City a încheiat la egalitate (1-1) meciul cu Atalanta din grupele UEFA Champions League.

city

Credit imagine: Getty Images

Seara s-a dovedit mult mai dificilă decât se aștepta Pep Guardiola, care reușise trei victorii din trei posibile cu City în acest sezon european. Sterling a deschis scorul repede pentru clubul din Premier League (min 7) după o combinație de manual cu Gabriel Jesus. Cu puțin înainte de pauză, același Sterling a scos o lovitură de la 11 metri după ce șutul său din lovitură liberă a lovit mâna unui adversar. Jesus a tras slab pe lângă poartă, iar speranțele fanilor de pe Giuseppe Meazza erau încă în viață.
Ederson nu s-a mai întors pe teren în partea secundă din cauza unei probleme musculare, iar înlocuitorul Claudio Bravo a primit gol la prima acțiune a italienilor. Pasalic a reluat cu capul în poartă și i-a mulțumit lui Alejandro Gomez pentru o centrare ideală. Finalul a fost de coșmar pentru Manchester City după ce Bravo a fost eliminat. Veteranul de 36 de ani a ieșit mult din propriul careu și l-a luat pe sus pe Ilicic. Arbitrul n-a ezitat să scoată cartonașul roșu din buzunar.
city
Kyle Walker a fost chemat de pe bancă și a apărat poarta campioanei Angliei în ultimele minute ale meciului. Fundașul reprofilat a avut o intervenție salvatoare la lovitura liberă executată de Malinovskyi, din a doua încercare.
În timpul antrenamentelor îi cert pe portari pentru că nu prind mingea din prima. Astăzi am realizat că uneori este greu și ai nevoie de două atingeri. A fost și decizia mea și decizia antrenorului să intru în poartă după eliminarea lui Claudio, a spus Kyle Walker după meciul cu Atalanta.
Claudio Bravo a bifat un record negativ pe stadionul Giueseppe Meazza. Chilianul a devenit primul portar din istoria UEFA Champions League care intră din postura de rezervă și este eliminat.
La conferința de presă de la finalul partidei, Guardiola a dat primele amănunte legate de situația lui Ederson și eliminarea lui Bravo:
Ederson are o problemă musculară. Nu era foarte grav, dar nu am vrut să risc nimic. Nu s-a simțit confortabil în ultimele minute din prima repriză și am decis să fac schimbare. Momentan nu știm dacă va putea evolua împotriva lui Liverpool. În orice caz, Claudio este pregătit. Este un portar incredibil și are mare experiență. Avem încredere în el.
Cartonașul roșu a fost arătat și nu mai putem schimba acest lucru. L-am ales pe Walker întrucât este un jucător curajos și rapid. Vreau să îl felicit pentru că a ajutat echipa din această poziție.
city
În semn de apreciere, pe contul de Twitter al lui Manchester City a apărut un video amuzamt, în care Walker a fost mutat alături de ceilalți portari ai lui Manchester City pe site-ul oficial.
Manchester City este în continuare lider în grupa C, cu 10 puncte. Pentru trupa lui Guardiola urmează meciul din Premier League contra lui Liverpool, considerat cel mai important din acest sezon. Echipa antrenată de Jurgen Klopp are un avans de șase puncte peste adversara din weekend. Meciul de pe Anfield este programat duminică (ora 18:30) și poate fi urmărit în direct și în exclusivitate pe Eurosport 1.
Premier League este transmis în exclusivitate în România de Eurosport. Emisiunea Premier League Show, produsă de către Eurosport România, are loc în fiecare sâmbătă și duminică înaintea partidelor din Premier League.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo