Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Erling Haaland sau cum să ajungi un super-star în fotbal la 19 ani. Cum l-a ajutat Ronaldo

Cristian Mihală

Actualizat 07/10/2019 la 11:19 GMT+3

Erling Braut Haaland (19 ani), puștiul teribil al lui Salzburg, are o ambiție incredibilă să devină un fotbalist de talie mondială. Tatăl său, fost jucător la Manchester City, a vorbit despre sacrificiile făcute de norvegian și despre modul în care Ronaldo i-a influențat stilul de viață.

Erling Braut Haaland

Credit imagine: Scanpix

Viitorul adversar al naționalei României în preliminariile pentru Euro 2020, Erling Haaland, a făcut deja senzație în Champions League. La debut, a reușit un hat-trick în poarta lui Genk, pentru ca miercuri seară, pe Anfield, să înscrie la doar trei minute după ce a fost introdus pe teren (a fost doar rezervă, abia revenind după o accidentare).
"Tatăl meu mi-a spus în repetate rânduri "Am înscris pe Anfield". Acum pot să îi spun și eu același lucru", a declarat vârful după partida de aseară, de la Liverpool.

Alfie Haaland dezvăluie secretele fiului său

Fiul fostului internațional al lui City, Alfie, vârful lui Salzburg a "explodat" în acest an. A înscris nu mai puțin de 9 goluri într-un singur meci oficial, la Mondialul U20 din Polonia, pentru ca apoi să fie transferat la Salzburg.
Impactul său la formația austriacă a fost imediat: 18 goluri și 5 assisturi în acest sezon pentru Salzburg. A devenit al doilea jucător sub 20 de ani din istoria Ligii care să înscrie patru goluri în primele două partide și dă senzația că nu poate fi ținut de apărătorii adverși.
Pentru a înțelege cum a ajuns să dea un asemenea randament la o vârstă atât de fragedă, jurnaliștii ESPN au stat de vorbă cu tatăl său, care s-a remarcat ca fundaș în anii '90-'00.
"Erling a fost mereu extrem de talentat. Dar deseori vezi jucători foarte talentați care nu reușesc pentru că nu au determinare. Erling e la polul opus din punctul acesta de vedere. Mereu am văzut o foame de perfomanță în tot ceea ce face. De la 11 ani rămânea peste programul de antrenamente, se pregătea fizic sau exersa anumite lucruri. Îi plăcea să joace mereu cu băieții mai mari, mereu a avut acea dorință de a fi mai bun cu fiecare zi care trece. Poate asta a moștenit de la mine, pentru că eu nu am fost talentat. Erling a făcut o mulțime de sacrificii pentru a-și urma visul, e mult mai profesionist decât am fost eu vreodată", și-a început Alfie caracterizarea.

Influența lui Ronaldo

Cristiano Ronaldo nu a fost nici pe departe un jucător cu un talent nativ ieșit din comun, însă prin profesionalism, pregătire exemplară și o viață extrem de organizată în afara terenului a devenit unul dintre cei mai mari jucători din istoria fotbalului.
El a devenit model pentru zeci de mii de copii din întreaga lume, iar tânărul Haaland se numără printre cei care îi urmează exemplul lui CR7. Corpul starului lui Juve arată, potrivit medicilor, ca al unui sportiv cu 10 ani mai tânăr, din punct de vedere biologic. Haaland nu doar că vrea să devină un jucător important, dar e deja interesat să aibă o carieră cât mai lungă.
"A auzit o poveste despre Patrice Evra, care l-a avut invitat la o cină pe Ronaldo. Și, spunea Evra, portughezul nu a mâncat nimic altceva în afară de pește. Erling procedează acum la fel, pentru că vede că Ronaldo are 34 de ani și se menține încă la cel mai înalt nivel. Se gândește la lucruri în avans, își planifică perfect fiecare etapă din cariera de jucător profesionist!", a mai spus tată lui Erling.
În acest sezon, Haaland va rămâne aproape sigur la Salzburg, dar din stagiunea viitoare sunt șanse mari să îi calce pe urmele tatălui și să ajungă în cel mai tare campionat din lume, Premier League. Deja granzii Angliei îi urmăresc fiecare pas, iar tânărul atacant e încântat de posibilitatea de a juca lângă Van Dijk, Aguero sau Aubameyang.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo