Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Ferdinand, despre cum l-au trădat emoțiile în finala Champions League din 2008: "Nu vreau să execut"

Cosmin Cioboata

Publicat 08/04/2020 la 17:16 GMT+3

Finalele UEFA Champions League au avut multe scenarii dramatice de-a lungul timpului, iar cea din 2008, dintre Manchester United și Chelsea, nu face excepție.

rio ferdinand

Credit imagine: Getty Images

Cele două echipe din Premier League s-au întâlnit la Moscova și au luptat până în ultimul moment pentru mult râvnitul trofeu, ajuns în cele din urmă în vitrina de pe Old Trafford.
După 1-1 în primele 90 de minute, finala 100% englezească a intrat în prelungiri. Echilibrul de pe tabelă s-a menținut și în cele două reprize de extra-time, motiv pentru care învingătoarea s-a decis la loteria "penalty-urilor". Cristiano Ronaldo, care înscrisese în timpul regulamentar, a ratat de la 11 metri și i-a oferit oportunitatea lui John Terry să aducă primul trofeu Champions League pe Stamford Bridge.
Norocul n-avea să fie însă de partea "albaștrilor": Căpitanul lui Chelsea a alunecat în momentul execuției și a trimis în bară. În a 7-a serie de penalty-uri, Edwin van der Sar a apărat șutul lui Anelka și a declanșat fiesta în tabăra "diavolilor roșii", care tocmai câștigaseră cel de-al treilea trofeu Champions League.
Rio Ferdinand a vorbit despre finala din urmă cu 12 ani, dezvăluind emoțiile uriașe cu care a trăit seria loviturilor de departajare. Fostul fundaș al lui United a recunscut că își pierduse speranțele după ce Cristiano a ratat penalty-ul:
"Am crezut că s-a terminat. L-am văzut pe John (n.r. - Terry) executând penalty-uri la antrenamentele naționalei și știam că nu prea ratează. Am fost surprins când a ratat în finală. Ar trebui să-i mulțumesc ploii din acea seară pentru că a alunecat.", a spus Ferdinand, pentru BT Sport.

Ferdinand: "Te rog, nu vreau să execut eu!"

În același interviu, Ferdinand a mărturisit că era atât de emoționat încât se ruga ca Van der Sar să apere șutul lui Anelka pentru a nu fi nevoit să execute el următorul:
"Când Anelka se apropia să execute, mă gândeam: 'Dacă înscrie, eu urmez. Așa că te rog, Edwin (n.r. - Van der Sar)', te rog scutește-mă de teroarea de a executa un penalty la acest nivel. Nu vreau să fac asta.", a mai povestit Ferdinand.
De când UEFA Champions League și-a schimbat formatul, Manchester United a ajuns de 4 ori în finală, însă a reușit să câștige numai de două ori: în 1999, împotriva lui Bayern Munchen și în acea seară de la Moscova, contra lui Chelsea. În celelalte două finale, "diavolii roșii" au dat peste același adversar - Barcelona, iar rezultatele au fost la fel de dezamăgitoare pentru trupa de pe Old Trafford: 0-2, în 2009 și 1-3, în 2011.
De cealaltă parte, Chelsea a trebuit să aștepte până în 2012 pentru a câștiga primul trofeu Champions League, după o finală cu Bayern Munchen, decisă tot la loviturile de departajare.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo